Ü
Üye silindi 100596
Misafir
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/28636849.asp
sonuçta olur olmaz onu bilemem, haberi paylaşayım dedim.
sonuçta olur olmaz onu bilemem, haberi paylaşayım dedim.
Mr.Spermata' Alıntı:plan yapmayın plan tutmaz brezilyada. oOo
hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
EVET BAKANDAN BÖYLE BİR İSTEK GELMESİ HEYECAN VERİCİ.neontester' Alıntı:hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
hocam o planlamayı meb'de yaparlar tabiki de ama bu isteğin bir bakan tarafından iletilmesi son derece önemli..
:alkis:Milli Eğitim Bakanlığımıza, bakanlık olarak resmen teklif edeceğiz,
bu eni sonu olması gereken bir iş hocam, istedikleri kadar kafalarını kuma gömsünler eni sonu kafalarını kumdan çıkarmak zorundalar, yanlışın neresinden dönseler kardır.mmercan' Alıntı:Keşke olsa ama bu haber bana biraz "Delinin biri kuyuya taş atmış,kırk akıllı çıkaramamış." sözünü hatırlattı.
Bende standart bir sınıf öğretmeni olsam böyle düşünürdüm.Ama zaten sınıf öğretmeni olarak yaşantımdan örnekleri anlatayım.hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
sakin ol şampiyonbilisimci61' Alıntı:hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
millet gider uzaya biz gideriz Urfaya, arkadaşım sen hiç görmemişsin code.org sitesine gir ve gör ilkokulda kodlama olur mu olmaz mı, bırak ilkokulu okul öncesi için bile dersler var.
inşaallah dediğin gibi olur @cobolCOBOL' Alıntı:Bende standart bir sınıf öğretmeni olsam böyle düşünürdüm.Ama zaten sınıf öğretmeni olarak yaşantımdan örnekleri anlatayım.hastasıyız dede' Alıntı:yahu biriside şu işi tam yapsın, ilkokulda kodlama olurmu, ilkokuldan başlayarak dersi koyarsın ilkokulda bilişim ile ilgili terimleri, bilgisayar kullanmayı güvenlik vb konuları anlatırsın, kodlamayı ortaokulda verirsin.
...........
İlk basic kodlarını 6 yaşında yazan oğluma hadi diyelim ben öğrettim.
3. Sınıfta yaptığı flash animasyonlarını ben öğretmedim.Çünkü flash ı hiç bilmem. Arkadaşları da aşağı değildi.Kendi sınıfımda 4. Sınıf öğrencilerimin aile yardımı ile açtığı 6-7 forum sitesini hiç unutmam.Sınıfın yarısı da moderatördü.
Kendi oğlum da 4. Sınıfta
İmzamda linki bulunan matematikçi v1.0 ı sadece kendisi kodladı.Basic bilirim ama visual basic nerede ise hiç denecek kadardır.
Özetle
İlkokulu küçümsemeyin.
Her sınıftan % 5 yetenekli öğrenci kesin çıkar ve bence 1000 de bir ihtimal isim yapan bir yazılımcı çıkar.
Temel olarak ilkokul 3. Sınıflar bence çok ideal ve zaten bilgisayar kullanım yaşının düşük olması bunları bağımlı kullanıcı olmaktan, usta kodlayıcı olmaya yöneltecektir.