İlkokullara BÖTE Normu (Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için)

Kodla Büyü
BÖTE öğretmenleri olarak ilkokullarda da görev almak istiyoruz. Sonuçta 1-4. sınıflar için bilişim teknolojileri ve yazılım öğretim programı var. Çocukların teknolojiyle bu kadar erken yaşta tanıştığı bir dönemde bu derslerin alan öğretmenleri tarafından verilmesi daha doğru olmaz mı?

Dernekler ve sendikalar bu konuda Bakanlık nezdinde bir çalışma yapabilir mi? En azından bu konu ciddi şekilde gündeme getirilmeli diye düşünüyorum. Bu konu hakkında gündem oluştursak nasıl olur değerli hocalarım.

Dersimiz ortaokul öğrencileri için de gerekli...
Tüm ortaokullarda, her kademede haftada en az 2 ders saati Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi olmalı. Hiçbir durumda dersimizin ders saatinin azaltılması veya dersimizin olmaması gibi seçenekler uygulanmamalı.

Çoklu dilde hepten kalkıyor hocam. Zor duruma düşüyoruz. Ama hala bizden proje vs bekleniyor. Açıkcası hiç motivasyonum kalmadı. Bölüme başladığımdan beri kendini bizim kadar geliştiren bir branş yokken bu kadar değersizleştirmeyi hazmedemiyorum. Bir sürü yeni program öğrendim. Okuluma gece gündüz çalıştım her projeye destek oldum sonuç norm fazlasıyım.

Aaa bak aklıma süper ötesi bir fikir geldi. Tüm ilkokullarda tahta yok mu var. YOS'ların hepsini oraya kadrolu teknisyen olarak göndersinler. Her 2 ilkokula bir YOS hem girecek ders dertleri de olmaz, istedikleri gibi çalışırlar.

Çoğu arkadaş kızacak ama artık bu dersin ders saati artmaz. Bu yolla norm oluşmaz. Olursa YOSun norm kadrodan sayılması resenden muaf tutulması tarzı bir şey olur. O da olmaz da. İlla bir şey olacaksa o olur.

meslek liselerinde bt alanı kapatılıyor, yok ilkokulda ders olmalı, yok tüm kademelerde ders olmalı diyoruz. Ben her zaman ders olmasını savundum ama gelecek ve daha önce yapılanlar bilişim teknolojileri eğitiminin (ders açısından) artık sona geldiğini gösteriyor maalesef. Mevcut dersleri korumanın çaresi aranmalı. Ortaokuldaki proje sınıfları gibi elden gidecek hepsi.

Bakanlığın yapacağı en güzel şey, isteyenin öğretmenlik sınıfını teknik elemana çevirmek, istemeyenleri de seçmeli derslerle oyalamak. Yos'un geleceği yok, tasarrufa geçen sene takıldı, önümüzdeki senelerde tamamen kalkar, her il/ilçede 3-5 böte-/bt öğretmenine koordinatörlük görevi verilir fatih koordinatörleri gibi, mebin ve bt/böte öğretmenelerinin yos çilesi biter.

BÖTE öğretmenleri olarak ilkokullarda da görev almak istiyoruz. Sonuçta 1-4. sınıflar için bilişim teknolojileri ve yazılım öğretim programı var. Çocukların teknolojiyle bu kadar erken yaşta tanıştığı bir dönemde bu derslerin alan öğretmenleri tarafından verilmesi daha doğru olmaz mı?

Dernekler ve sendikalar bu konuda Bakanlık nezdinde bir çalışma yapabilir mi? En azından bu konu ciddi şekilde gündeme getirilmeli diye düşünüyorum. Bu konu hakkında gündem oluştursak nasıl olur değerli hocalarım.
Bu konu gündemimizde hocam

O kadar doğru ki, gerçekleşse bütün sorunları çözer. 3. ve 4.sınıflar gayet yeterliliğe de sahip ders için

ilksms
Geri