diğer araçları bilmem. 2 yıldır kullandığım kendi aracımdan öğrendiklerimi anlataym sana.
2008 de ehliyet aldım. ama başkasının aracına oturmama huyumdan hiç araç kullanmadım. 2015te ilk aracımı aldım. özgüvensizlikle okula bile arkadaşa bıraktırdım kendimi o gün

iş çıkışı sigortasını yaptırdıktan snra arkadaş 2dk bir yere gitti bir geçtim direksiyona.. attım bütün küfü pası.
hamdolsun 1 kere yarı yolda bırakmadı.
yokuşlarda asla takılmadı.
ışıklarda benden atik olan araç çok azdır. istediğim zaman.
farları keser mesela 5-10tl ye taktırırsın.
..
daha şubatta bolu Kartalkaya ya çıktık. lassa kar lastiği ile. 1 kere kaymadı hiç takılmadı. neden söylyrm hani ufak araç hafif araç çıkmaz kayar savrulur.. bu biraz şöferler araç arasındaki koordinasyon ve aracın lastik başta olmak üzere bakımları ile alakalı.
son seminerde geçen yaz yalovadaydım. ankara dönüş yolunda 195i geçti ibre.. 195 çok değil amma zaten son ibre 200palio da.. b
ama nedir o yol süper bir yol. yoksa çok tehlikeli bu araçta 160üzeri. normal yollarda biraz düzlük görsün 160bulurum.
ben aldığımda Dizel araç nasıl kullanılır konusunu araçtırmıştım.
eğer bu tarz bir dizel alırsan diye yazayım
1-çalıştırdığımda bir süre beklerim yla çıkmadan.
2-her sürüşte biraz gaza yüklenir Turboyı kısa süre bile olsa açarım.
3-stop etmeden. hele ki uzun yoldan ve/veya devirli geldiysem 2-3dakika beklerim. turbodaki yağ süzülsün diye. bunu yapmayan arkadaşlaırmın turboları arızalandı.. 3-5-7bin tl masraf yapanlar oldu.
4- düzenli bakım. 10binlik.
5- temiz mozot!! ben opet harici sadece 1 kere shell den aldım sanırm. hep aynı yerden almak ya da en azından dandik mazot almamak. ayda 350-450tl mazot alrm.
sanki artık dizel kullanmanın karı da kalmadı gibi. tüple. bu konu kafamı kurcalıyor bu aralar. focus düşünyrm mesela. dizel araç kullanmak daha dikkat istiyr. o yzdn ben tüplüye daha bir yakınım artık yeni aracımda.
benim ufak tefek arka tampon sürtmelerim hariç ya da 2kere geceden sabaha patlayan lastik hariç..1kere sanayiye götürmedi hamdolsun.
...
ben fiesta bulsaydm onu alırdım sanrm. palip geldi onu aldım.
satan kişiyi tanıyan arkadaşlara ulaşmış. ve güvence garanti almştm. dizel araç kötü kullanıcıdan alınmaz.
piyasa 17-18 arasıydı 19küsüre aldım. arabayı kaçırmamk için satıcı bir de tok satıcıydı. e arabada hertürlü satlyr midanasız.
şimdi piyasası 23lerde sanrm kullanıcıya. temizi olursa alınır. yoksa baş ağrıtabilir. derim.