TurkAdam
Aktif Üye
arkadaşlar 26. tercih işleyişi ile ilgili kafama bir şey takıldı
ama benim sıralamam 1800.
ilk 25 tercihte hiç tercih edilmeyen bir okulu tercih edersem buraya yerleşebilir miyim?
sanırım ilk 25e yerleşemeyenler havuza alınıp sonra atanıyor. ama benim dediğim gibi olursa ben 26ya kalmadan yereleşmiş olabilir miyim?
yani 26.tercihi yapanlara göre önceliğim olur mu arkadaşlar? emin olanlar cevaplarsa sevinirim.
ama benim sıralamam 1800.
ilk 25 tercihte hiç tercih edilmeyen bir okulu tercih edersem buraya yerleşebilir miyim?
sanırım ilk 25e yerleşemeyenler havuza alınıp sonra atanıyor. ama benim dediğim gibi olursa ben 26ya kalmadan yereleşmiş olabilir miyim?
yani 26.tercihi yapanlara göre önceliğim olur mu arkadaşlar? emin olanlar cevaplarsa sevinirim.

evet garip görünüyor olabilir ama algoritmayı bu kontenjan sayısı kadar sıralama koşulunu da düşünerek işletirseniz çok daha mantıklı olduğunu göreceksiniz. Çünkü o okulu siz istememişsiniz ama sizden düşük de olsa yüksek de olsa kontenjan sayısı kadar sıralamaya girebilmiş biri istemiş. Bu durumda kadro onundur. Sizin atamanız herşey bittikten sonra kontenjan sayısı kadar sıralama içerisinde kimsenin tercih etmediği yerler arasından rastgele yapılır ve sistem kapatılır. Hatta ben bunun zamanında akış şemasını da yapmıştım bulursam eklerim. Bu yüzden tercihlerde kesinlikle yüksekten uçulmamalıdır ve mutlaka son 1-2 tercihte 26ya kalmamak adına zorunlu hizmet olmayan fakat ücra görülen yerler seçilmelidir. Bu kadrolar hem ücra olduğu hem de zorunlu hizmet olmadığı için fazla tercih edilmezler ve atanması daha kolaydır. Bu da küçük bir tüyo kolay gelsin.