Hayırlı olsun. Güle güle özgürlük.
Yurt içinde siteleri erişime kapatacağına siber güvenliğe önem verilebilir.daimon45' Alıntı:Bu kapatılma nedeniyle sansürünün ne alakası var. Yapımcının biri şikayet etmiştir.
Birde devlet interneti gözetleyecek diye isyan edenler var. Kaldı ki sizi internette izlemeyen mi kaldı. En başta google herşeyi takip edip, kayıt altında tutuyor. Bu kayıtları sözde reklam için kullanıyorum diyor ama amerikan istihbaratının kullandığı açığa çıktı. Eminim buna bu kadar tepki vermemişsindir. Bu işi elin oğlu değilde, kendi hükümetin yapınca mı ağırınıza gidiyor.
yadigartbaykal' Alıntı:hocam bir çok dizi-film sitesinin kaynak olarak kullandığı youtube benzeri bir site http://www.vk.com/omd' Alıntı:link nedir biz de test edelim?
dediğim gibi dns işe yaramıyor.
Teachnologist' Alıntı:Amacın ne olduğu açık ve net ortada. Kimse çıkıpta nerde var özgürlük filan demesin. Facebook ve twitter kötü teknolojiler diyen bir guruptan szö ediyoruz. sizce facebook ve twitterda övülselerdi kötü teknoloji olurmuydu.
Sebep belli herşeyin kontrolü bence olsun medya internet hertürlü haber alma fonksiyonları bende olsun ki ....
daimon45' Alıntı:Benim anlamadığım bu internet özgürlüğü abd de var mı, avrupada var mı? Cevap:yok. Sadece avrupada 2-3 ülke bu konuda tam özgür. Bazı kesimler bu yasaklamaları, kapatmaları Türkiye'ye özgü gibi yansıtıyorlar. Tamam sansür olmasın, siteler kapanmasında özgürlük dediğiniz şey kimin özgürlüğü. Güzel bir tanım vardır. özgürlük başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Sitenin birinde sizi rahatsız eden bazı haberlerin yayınlandığını düşünelim. Şimdi siz sitenin bu haberi kaldırmasını istemez misin? O zamanda neden kanunlar yok diye sitem ederdik. Ben olaya biraz böyle bakıyorum. Sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur. En azından olmamalı. Çünkü çok tehlikeli. Bugün başkasının başına gelen yarın kendi başımıza gelebilir. Bugün yapımcının biri para yatırıp, film ortaya koyuyor. Amacı filmi pazarlayıp para kazanmak. Biz filmi bedava internetten izleyemiyoruz diye isyan ediyoruz. Hanginiz o yapımcının yerinde olupta bu durumu hoşgörebilir?
Keyfi uygulamalar olursa elbette buna sonuna kadar karşıyım. Ama önce bir uygulamayı görelim değil mi.
Bence de çok fena demokratik ve özgür bir ülke olduk çıktık maşallah :-1:hasari' Alıntı:Türkiye demokratikleşiyor. Hatta çok çok ileri domakratikleşti öyle böyle değil yani.:!:
O zamanda bunun sansür olduğunu söyledik sitede çokça tartıştık gelen tepkilerden sonra TİB bu sansürü biraz yumuşattı. Ama bildiklerinden vazgeçmediler.bekirweb' Alıntı:İnternetle ilgili ilk sansür tartışması sanırım aile çocuk paketi vs çıktığında olmuştu ve o zamanda bu sansürdür diye ortaya çıkanlar olmuştu. İşin özünü kavramadan nedir ne değildir diye bakıp etmeden. O zaman ki düşüncem -ki hala geçerlidir- bunun çok gerekli ve olması gerektiği yönündeydi. O zamanlarda yandaşlıkla vs suçlandım. Ancak haklı olduğum anlaşıldı geçte olsa. Fakat şimdi durum apayrı. Dün BTK başkanını dinledim tv de. Böyle birşey olamaz dedim gerçekten. Adamalar herhangi bir mahkeme kararı olmadan sadece muğlak birkaç ifadenin arkasına sığınarak içeriğe(dikkat edin siteye değil) erişimi engellemekten bahsediyor URL bazında. Özel hayatın gizliliği gibi masumane bir kılıfa sokuyor işi ancak devamındaki muğlak ifadelere pek girmiyor. Kişinin kendini ispatlaması yeterli olacakmış kendisi ile ilgili içeriği kaldırmasında(engellenmesi pardon. engellenince kalkmış olmuyormuş. aklınızı seveyim). Evet dıştan bakınca uygulama özellikle özel hayatın gizliliği konusunda iyi gibi ancak bunun sınırını belirleyecek ve bu konuda karar verecek olanın BTK gibi siyasetin içinden her türlü etkiye açık bir kurumun olması en büyük sıkıntı. Hiç kimse bu işe siyaset bulaşamaz demesin inandırıcı olmuyorlar malesef.
Benim teklifim şu. Bu işle ilgili bir mahkeme kurulsa. Bu mahkeme verilen dilekçeyi en geç iki gün içinde karar bağlamak zorunda olsa. Bu mahkemelere başvuru olabilecek tüm yöntemlerle birlikte kimlik doğrulama sistemleriyle uyumlu çalışsa. İlgili ve engellenmesi istenen içerik ve bu içeriğin sınırları ile bulunduğu yerler URL ler bilirkişi tarafından (mesela BTK burda devreye girebilir) belirlense ve mahkemenin onayına sunulsa. Daha iyi olur sanki. Hatta bu sayede özel hayatı ihlal edilen kişi veya mağdurlar da bu kararı emsal gösterip mahkemeye özel hayatın gizliliğinin ihlali için dava açabilse.
sanki bu önerim daha demokratik he ne dersiniz![]()