İlginç Bir Sorunum Var

Kodla Büyü

ibrahim_hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elimde iki farklı kasa türü var.Bunlardan biri exper diğeri dell 2350...dell bilgisayar müdür odası müdür yard. odası gibi yerlerde internete girebiliyorken laboratuvarda giremiyor.Bu bilgisayarın internete bağlanamadığı jack'ta exper internete girebiliyor.Zaten dell bilgisayarda sadece lab'ta internete giremiyor.Sebebi nedir?Nasıl Çözebilirim?Öneri sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Lütfen önerileriniz varsa belirtin arkadaşlar baya yordu beni bu durum...

Re: İlginç Bir Ağ Sorunu

Merhaba;

Tüm makineler aynı modem üzerinden internete çıkıyor ve aynı ip bloğundan ip alıyorlar ise, Sorunun çözümü için RJ 45 Jacklarınızın üzreinde bir marka yazar ona bakın ve bir bilgisayarcıya gidin o Jackların dışında bir markadan alarak test amaçlı değişim işlemini gerçekleştirin ve dell makinelerde internete girilip girilemediğini test edin. Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Tüm makineler aynı modem üzerinden internete çıkıyor ve aynı ip bloğundan ip alıyorlar ise, Sorunun çözümü için RJ 45 Jacklarınızın üzreinde bir marka yazar ona bakın ve bir bilgisayarcıya gidin o Jackların dışında bir markadan alarak test amaçlı değişim işlemini gerçekleştirin ve dell makinelerde internete girilip girilemediğini test edin. Kolay gelsin.

Hocam deneyeceğim, teşekkür ederim ama ben bunun mantığını pek anlayamadım.Bu değişim neyi sağlayacak.

KAblolar çakılırken bazen hata yapılır. Sıralamasında veya tam yerleştirmede. Bu hataları bazı bilgisayarların ethernet kartları telafi ederken bazıları edemiyor. Bunun kesin çözümü kabloyu düzgün ve sağlam bir şekilde çakmak.
Belki sizin sorununuzun kaynağı da bu olabilir.

zzeytinci' Alıntı:
KAblolar çakılırken bazen hata yapılır. Sıralamasında veya tam yerleştirmede. Bu hataları bazı bilgisayarların ethernet kartları telafi ederken bazıları edemiyor. Bunun kesin çözümü kabloyu düzgün ve sağlam bir şekilde çakmak.
Belki sizin sorununuzun kaynağı da bu olabilir.

Anladım Hocam.Renk sıralamaları doğru fakat tam çakılıp çakılmadığından emin değilim.Önerinizi deneyeceğim.İnşallah olur.

ibrahim_hoca' Alıntı:
burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Hocam deneyeceğim, teşekkür ederim ama ben bunun mantığını pek anlayamadım.Bu değişim neyi sağlayacak.

Hocam, Jacklar 25 kuruştan 3-4 liraya kadar üretilip satılabiliyor. Bu kadar geniş aralığa sahip yelpazede tam oturmamış veya ethernet kartı üzerindeki tellerin fiziksel durumundan ötürü daha içeride olan kartlar ip alamayabiliyor. O yüzden farklı bir jack ile denemenizi tavsiye ettim.

burhansenyuva' Alıntı:
ibrahim_hoca' Alıntı:
burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Hocam, Jacklar 25 kuruştan 3-4 liraya kadar üretilip satılabiliyor. Bu kadar geniş aralığa sahip yelpazede tam oturmamış veya ethernet kartı üzerindeki tellerin fiziksel durumundan ötürü daha içeride olan kartlar ip alamayabiliyor. O yüzden farklı bir jack ile denemenizi tavsiye ettim.

Anladım ocam teşekkür ederim tekrar.çok sağolun.

BBNET
Geri