İl içi sorunu

Kodla Büyü

taha6565

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhabalar. Malum 2. il içi sürecindeyiz. Aklıma takılan bir soru var. Ben A okulundayim başka bir arkadaşta B okulunda. Şimdi biz karşılıklı olarak okullarımızı tercih olarak yazabiliyoruz. Acaba ikimizde tek tercih olarak karşılıklı okullarımızı yazarsak tayinimiz olur mu?

İkiniz de tek tercih yaparsanız olur. Çoklu tercih yaparsanız araya başkalarının girme ihtimali var.

Büyük ihtimalle olur. Birkeresinde tek boş okul vardı. Ben orayı tercih ettim ve gittim. Benim yerime de okulumu yazan bir arkadaş gelmişti. O arkadaşın puanı benden yüksekti ve boş okulu o da yazmıştı ama benim okulum onun tercih sırasında önde olduğu için boş okula ben gittim. Ayrıldığım okula o geldi.

Yani çok güzel bir algoritma var. Normalde arkadaşın puanı yüksek olduğu için boş olan tek okula onun gitmesi lazımdı ama tercih sırasına da bakılması çok düşünceli bir yaklaşım.

Bildiğim kadarıyla; sadece milli eğitim müdürlüğünün sayfasında ilan edilen boş kontenjanlara atama yapılıyor hocam.

Sizin söylediğiniz sıralı tayin ve 2008-2009 gibi birşeydi kalktığında o sistem. Eş durumundaki gibi "olası boşalacak" norm gibi birşey de yok.

Bildiğim kadarıyla; sadece milli eğitim müdürlüğünün sayfasında ilan edilen boş kontenjanlara atama yapılıyor hocam.

Sizin söylediğiniz sıralı tayin ve 2008-2009 gibi birşeydi kalktığında o sistem. Eş durumundaki gibi "olası boşalacak" norm gibi birşey de yok.

Yanlış biliyorsunuz.

Öyle olsaydı neden il içi tayinde boş olmayan okullar da tercih edilebiliyor?

Şu an bulunduğum okul, ben tercih ederken boş değildi. Oradaki öğretmen başka okulu istemiş, o oraya gidince ben de onun yerine tayin oldum.

Arkadaşlar merhabalar. Malum 2. il içi sürecindeyiz. Aklıma takılan bir soru var. Ben A okulundayim başka bir arkadaşta B okulunda. Şimdi biz karşılıklı olarak okullarımızı tercih olarak yazabiliyoruz. Acaba ikimizde tek tercih olarak karşılıklı okullarımızı yazarsak tayinimiz olur mu?
İki okulun birinde boş norm varsa olur, iki okulda da boş norm yoksa olmaz sanırım. Mesela sizin okulunuzda boş norm var karşıda yoksa o kişi sizin okulunuza gelir, ondan boşalan yere de siz gidersiniz. Tabiki o okula yüksek puanlı başka biri atanmazsa.

Büyük ihtimalle olur. Birkeresinde tek boş okul vardı. Ben orayı tercih ettim ve gittim. Benim yerime de okulumu yazan bir arkadaş gelmişti. O arkadaşın puanı benden yüksekti ve boş okulu o da yazmıştı ama benim okulum onun tercih sırasında önde olduğu için boş okula ben gittim. Ayrıldığım okula o geldi.
Tercih sırası önceliği diye bir şey var mı yani hocam?
Misal benim puanım 300, başkasının 100 puanı var. Sırf benden daha öncelikli sıraya koydu diye 100 puanlı kişi mi o okula gidecek?

Tercih sırası önceliği diye bir şey var mı yani hocam?
Misal benim puanım 300, başkasının 100 puanı var. Sırf benden daha öncelikli sıraya koydu diye 100 puanlı kişi mi o okula gidecek?
Yanlış anlamışsınız. Dolu olduğu halde benim okul arkadaşın listede boş okuldan daha önde. Yani arkadaş boş okuldan önce benim bulunduğum okulu tercih ediyor. Gelebilmesinin tek ihtimali benim gitmem. Beni boş okula atıyor. Onu da benim ayrıldığım okula atıyor. Böylelikle herkes memnun.

Yanlış biliyorsunuz.

Öyle olsaydı neden il içi tayinde boş olmayan okullar da tercih edilebiliyor?

Şu an bulunduğum okul, ben tercih ederken boş değildi. Oradaki öğretmen başka okulu istemiş, o oraya gidince ben de onun yerine tayin oldum.
Doğrudur hocam. Uzun yıllardır bizim norm 0 olduğu için ilde, herhangi bir atama atraksiyonum olmadı :)

Benim sormak istediğim ikimizin okulunda da tek norm var ve biz olduğumuz için norm da dolu. Olur mu ?

İkimizde karşılıklı olullarınızı yazarsanız ve sizden yüksek puanlı kimse yazmazsa iki okulu da atamanız olur.

İl içinde atabileceğiniz tüm okul ve kurumlar karşınıza gelir. Bu okul ve kurumlar eksik normu olan ve muhtemel normu eksileceklerden oluşur . Puanı yüksek olup tercih eden varsa öncelik ona ait olması gerekir diye düşünüyorum. Sizin dediğinize göre yer değişimi olur bence fakat sizden yüksek puanlı biri seçerse iş bozulur kimse atanamaz gibi geliyor.

Buna paralel birşey sormak istiyorum. Norm fazlasıyız ikimizde kurumumuzda. Karşılıklı yer değiştirmek için ikimizde birbirimizin okulunu yazdık. Başka biri de yazmadı ikimizin kurumlarını. Bu durumda tayinimiz gerçekleşir mi acaba? Bulunduğumuz yerde ihtiyaç olan bir kurumda yok. yani heryer dolu. norm ihtiyacı olan bir yer yok.

Son düzenleme:
Buna paralel birşey sormak istiyorum. Norm fazlasıyız ikimizde kurumumuzda. Karşılıklı yer değiştirmek için ikimizde birbirimizin okulunu yazdık. Başka biri de yazmadı ikimizin kurumlarını. Bu durumda tayinimiz gerçekleşir mi acaba? Bulunduğumuz yerde ihtiyaç olan bir kurumda yok. yani heryer dolu. norm ihtiyacı olan bir yer yok.
Hocam normu sıfır olan okul tercih listesinde gözükmez

Son düzenleme:
normu olan tüm okullar görünür, normu olmayan (norm fazlası öğretmen olabilir) okula niye tayin istensin?
Ben yanlış söyledim. İhtiyaç sıfır olsa da görünüyor. Sadece önemli olan normu olması. O normu işgal eden birisi varsa da görünür. Okulun ihtiyacının olup olmadığına bakılmaz. Bilişim normu varsa ve siz yazabiliyorsanız görünür. Norm fazlası öğretmen olsa da yazarsınız. Kasımda kimin puanı düşükse o norm fazlası olur gider.

Olmaz hocam. Mutlaka 1 tane boş yer lazım. Yoksa sizin dediğiniz gibi karşılıklı atama olmaz

Ben yanlış söyledim. İhtiyaç sıfır olsa da görünüyor. Sadece önemli olan normu olması. O normu işgal eden birisi varsa da görünür. Okulun ihtiyacının olup olmadığına bakılmaz. Bilişim normu varsa ve siz yazabiliyorsanız görünür. Norm fazlası öğretmen olsa da yazarsınız. Kasımda kimin puanı düşükse o norm fazlası olur gider.
Ben ihtiyaç sıfır olan demedim. Norm sıfır olan dedim. Listede bt normu hiç olmayan ortaokullar, liseler, ilkokullar, anaokulları... var mı?
Hocam normu sıfır olan okul tercih listesinde gözükmez

Merhaba hocam, bu şekilde tayininiz çıktı mı?

BBNET
Geri