Arkadaşlar eşimle ayrı ilçelerdeyiz. İl içi açılan okullarda eşimin çalıştığı ilçede boşluk yok. Farklı ilçeye tercih yapıp atanırsak sonra ağustos ayında tekrar eşin olduğu ilçeye özür atamasına başvurabilir miyim?
Tayin ihtimali düşüktür ama bence başvurabilirsiniz.Arkadaşlar eşimle ayrı ilçelerdeyiz. İl içi açılan okullarda eşimin çalıştığı ilçede boşluk yok. Farklı ilçeye tercih yapıp atanırsak sonra ağustos ayında tekrar eşin olduğu ilçeye özür atamasına başvurabilir miyim?
Zor derken hocam? Tercih yapma hakkım yok mu demekBiraz zor
Özür tayinini her zaman isteyebilirsiniz. İl içi tayin sonrası özür tayininde sadece ayrıldığınız ilçeye tayin isteyemezsiniz. Geçen yılki özür kılavuzuna bakabilirsiniz net bilgi için.Arkadaşlar eşimle ayrı ilçelerdeyiz. İl içi açılan okullarda eşimin çalıştığı ilçede boşluk yok. Farklı ilçeye tercih yapıp atanırsak sonra ağustos ayında tekrar eşin olduğu ilçeye özür atamasına başvurabilir miyim?
Kalkmadı. Farklı ilçelerde çalışılıyorsa özür tayini isteyebilir. Ancak il içi özürde ikametgaha göre tayin olayı kalktı.merkez ilçeler arası eş durumu kalktı hocam. uzak ilçeyse yapılabilir bence.
İlgili madde (A.18):Özür tayinini her zaman isteyebilirsiniz. İl içi tayin sonrası özür tayininde sadece ayrıldığınız ilçeye tayin isteyemezsiniz. Geçen yılki özür kılavuzuna bakabilirsiniz net bilgi için.
Özürden tayin istemek için yeni okulda göreve başlamış olmak gerekiyor. Başlanmaz ise "tamamlanmamış atama" nedeniyle başvuru yapılamaz.İlgili madde (A.18):
“2024 yılı yer değiştirme döneminde il içi veya iller arası yer değiştiren öğretmenler, sonradan mazereti oluşanlar hariç ayrıldıkları il veya ilçeye mazeret durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.”
evet sayın hocam kılavuza baktım şu madde kafa karıştırıyor ancak sizin dediğiniz gibi ayrıldığı ilçeye tekrar geri istekte bulunamıyor olarak anladım. Bir de eş durumuna başvuru için il içinde yeni atandığın okula ilişik kesip başlamış olmama şartı var mı onu bulamadım. kılavuzda bununla ilgili bir şey yazmıyor
Teşekkür ederim bilgilendirme için Sayın Hocam.Özürden tayin istemek için yeni okulda göreve başlamış olmak gerekiyor. Başlanmaz ise "tamamlanmamış atama" nedeniyle başvuru yapılamaz.