İl içi Atama Başvurularının Tarihi Belli Oldu

Kodla Büyü
8 hazirandan sonra yapılacağını öğrenmek "ha bugün yayınlanır ha yarın yayınlanır" demekten iyidir hocam. bunu öğrendik en azından
 
bu hafta kılavuz yayınlanır diye bekliyordum, daha 8 hazirandan sonra kılavuz yayınlanacak diyor tarih yine belli değil (o da iliçi), sonra okullar açılacak, sonra açıklanacak. iyi il dışı gidecekler tayin çıkar çıkmaz başlarız artık okula(çıkarsa), nereye gideceğiz, nereden ev bakacağız, ne zaman taşınacağız. bekle babam bekle.
 
http://www.memurlar.net/haber/235802/

- 8 Haziran’a kadar 4+4+4 eğitim sistemine göre okul türlerinin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenmesinin beklendiğini

- ardından Talim ve Terbiye Kurulunun yeni seçmeli dersler ile ders saatlerini belirleyeceğini,

- belirlenen yeni ders saatlerine göre okulların yeni norm kadroları tespit edeceğini

- bunun ardından da belirlenen yeni norm kadrolara göre il içi ve il dışı atamaların,

yapılacağını belirtti.

Bu duruma göre Haziran dan sonra il içi atama başvuruları alınabilecek.
ölme eşşeğim yaz gelsin
 
Okulların işleyişini az çok bilen 8 yıllık bir öğretmen olarak şunu söyleyeyim. Okulların tipleri belirlenecek. BAzı okul ilkokul, bazı okullar ortaokul olacak. Yeni öğretim programlarına göre dersler belirlenecek ve normlar oluşacak. Ayrıca öğrenci sayılayıları değişecek her şey çorba gibi olacak. Normal bir norm güncellemesinde bile hata yapan müdürler bu işin altından zorm kalkar. Bu yaz il dışı - içi atamalarda oldukça sorunlar çıkar. Olmayan norma atamalar, normu açık olan okulun tayinde açık gözükmemesi vs.vs.
 
solomonte' Alıntı:
Bir haber de İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden:

PERSONELMEB.NET/ÖZEL HABER

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hikmet Çolak sınıf öğretmenlerinin durumuna açıklık getirdi.

Çolak şunları ifade etti: "Bizim yaklaşık 1 milyon 250 bin birinci sınıf öğrencimiz var. Erken kayıt yapılacaklarla birlikte bu sayının 1 milyon 800 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. 4. sınıftan dönen ve 5. sınıfı bitiren öğretmenlerimiz toplam yaklaşık 80 bin civarında olacak. Hesaplarımıza göre 23 öğrenci ortalamasıyla sınıflar oluşturduğumuzda sınıf öğretmenleri açıkta kalmayacaklar. Sınıf öğretmenleri yerlerinde kalacak."

eşim sınıf öğretmeni inşallah dediği gibi olurda mağdur olmazlar.
 
Derslik yetecek mi acaba?
8 hazirandan sonra bahsettikleriniz işlerin yapılmasının çok kısa süreceğini sanmıyorum. 1,5 2 ay sürer bence
 
Geri
Üst