İl Dışı tercih yaptım çıktı İptal oluyor mu eş durumu istiyc

Kodla Büyü

ao1983

Aktif Üye
İl Dışı tercih yaptım son yazdığım okul geldi ve okul biraz fiziki açıdan kötü acaba iptal ettirebilme şansım var mı eş durumu yapabilme şansımda vardı daha iyi okullar açılırmıydıki diye aklımda da soru işareti kalmadı değil..
İptal ettirip Eş durumundan tekrar tayin isteyebiliyormuyum?
bilgisi olan arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim..

7.a.Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

22.Görev yerinden ayrılmamış olmak kaydıyla, yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması hali hariç, isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değişiklikleri iptal edilmeyecektir.

duyurudaki sizi ilgilendiren 2 madde bunlar... 22.maddeye göre iptal ettiremiyorsunuz çünkü sizin eşiniz anladığım kadarıyla tayin isteyip yer değiştirmedi siz şu anda eşinizin bulunduğu ile gidiyorsunuz.

7a ya göre de görev yerinize başladıktan sonra eğer eşiniz başka İLÇEDEYSE o ilçeye il içi özür başvurusu yapabiliyorsunuz..

evet sanırım iptal ettiremiyorum çünkü nikahı biz mayısta yaptık 7. maddeye göre şartlarım tutmuyor yalnız şöyle bir durum söz konusu eşimin çalıştığı yer ve oturduğumuz yerle şu an atandığım yer yakın olmasına rağmen farklı ilçede gözüküyor yani ben bu durumda il içi özür durumuna başvurabiliyorum İl içi özür başvurusu nasıl yapıcam yani İl dışı özür durumu ile aynı anda mı il içi özür tayini oluyor ?

amisos55' Alıntı:
niye istedin hocam o zaman belki bir başkası çok istiyordu o okulu.Mazeretin de cabası.
Mazeretinde cabası derken hocam hiçkimse bulunduğu standardın altına düşmek istemez geçen sene görev yaptığım okul konumu vs çok iyiydi bende zorunluluktan dolayı tayin istedim eşim İstanbulda özelde çalışıyordu onun gelme şansı olmadığı için ben Ordu merkezde deniz kenarı bir meslek lisesini bırakıp İstanbul gibi bir yere tayin istedim il dışından 4 tercih yapmıştım zaten 4. tercihim geldi vsvs...
Sözün özü tayin isteme benim hakkım iptal ettirmek de benim hakkım özür durumunada başvurup tekrar başka bir yerde istemek bunların hepsi beni yasal hakkım kimsenin hakkını gasp etmiyorum.
Saygılar..

ao1983' Alıntı:
amisos55' Alıntı:
niye istedin hocam o zaman belki bir başkası çok istiyordu o okulu.Mazeretin de cabası.
Mazeretinde cabası derken hocam hiçkimse bulunduğu standardın altına düşmek istemez geçen sene görev yaptığım okul konumu vs çok iyiydi bende zorunluluktan dolayı tayin istedim eşim İstanbulda özelde çalışıyordu onun gelme şansı olmadığı için ben Ordu merkezde deniz kenarı bir meslek lisesini bırakıp İstanbul gibi bir yere tayin istedim il dışından 4 tercih yapmıştım zaten 4. tercihim geldi vsvs...
Sözün özü tayin isteme benim hakkım iptal ettirmek de benim hakkım özür durumunada başvurup tekrar başka bir yerde istemek bunların hepsi beni yasal hakkım kimsenin hakkını gasp etmiyorum.
Saygılar..

Mevzuat izin veriyorsa tabi ki yasal hakkınız ama oraya gitmek isteyen bir kişiye de engel olmuş olma ihtimaliniz de var tabiki.

yani bu işler biraz şans işi diye düşünüyorum ben iptal ettirirsem ne değişcek ki o okulu isteyen kişi öyle de böyle de o okula gidemiyecekti siz tercih yapmasaydınız diyorsunuz di mi bu memlekette ben ne haksızlıklar gördüm 6. senem bitti bu 4. yer değiştirmem olucak ki sözleşmeliyken kadroya geçmek için 3 sene Güneydoğuda görev yaptım sonra sözleşmeliler kadroya alındı siz neyin hakkından hukuğundan bahsediyosunuz hak değirmende bizim memleketimizde..
Mevzuat izin verdiği sürece her hakkımıda kullanırım kendimi düşünmek zorundayım hayat böyle malesef sayın hocalarım..

Re: Ynt: İl Dışı tercih yaptım çıktı İptal oluyor mu eş durumu i

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması hali hariç,

Derken, bu Yönetmelikte belirtilen özür durumları neler acaba?
Hangi hallerde iptal edilebilirmiş ki?

ao1983' Alıntı:
amisos55' Alıntı:
Saygılar..

Hocam hakkınızda hayırlısı olsun...İstediğniz meslek liseleri nerelerdi acaba puanını paylaşabilir misiniz?

sureyya83' Alıntı:
Hocam hakkınızda hayırlısı olsun...İstediğniz meslek liseleri nerelerdi acaba puanını paylaşabilir misiniz?
bunlardı hocam..

Ekli dosyalar

• puan.jpg
    puan.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 4,126
Arkadaş tepki gösterse de tercih yapmadan önce araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Duyuruya göre de böyle bir hak görünmüyor. Deniz kenarındaki okulu bırakmanın da etik ve yasal olarak üstünlük sağlayacağını da sanmıyorum.
Diğer örnekler içinse tek söyleyeceğim "kötü örnek, örnek değildir" sözüdür.

Mantıken bakıldığında da, tercihler yapıldıktan sonra değişen herhangi bir durum yok. Tek soru var, gitmeyeceksen niye yazdın?

DEğiştiremezsiniz hocam. atama duyurusuna göre özrün atamadan sonra oluşması halinde özür grubu hakkın var. yani bu yıl özür grubunada başvuramazsınız... Yeni görev yerinizde başarılar

Hangi okulun size neler getireceğini yine de görmeden net olarak bilemezsiniz. Hayırlı olsun.

repocket' Alıntı:
Arkadaş tepki gösterse de tercih yapmadan önce araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Duyuruya göre de böyle bir hak görünmüyor. Deniz kenarındaki okulu bırakmanın da etik ve yasal olarak üstünlük sağlayacağını da sanmıyorum.

Mantıken bakıldığında da, tercihler yapıldıktan sonra değişen herhangi bir durum yok. Tek soru var, gitmeyeceksen niye yazdın?
gitmeyeceğimi kim söyledi eşim İstanbulda ayrı kalmaktansa tabiki gidicem.
Araştırma konusuna gelince tabiki araştırdım yazdığım okullara tek tek gittim zaten. Ama yazıp yazmamak arasında kararsız kaldığım bir okuldu o geldi şansıma hayır bu olay sizi neden bu kadar rahatsız etti onu anlamış değilim yazdım çıktı istersem iptal ederim istersem giderim yani benim konu başlığında sorum çok netti" bu atamayı iptal ettirirsem özür durumundan tekrar başvuru yapabiliyomuyum?"
Konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok varsa bu tarz bir hakkım daha iyi bir okulda çalışmak için tabiki o şansımıda değerlendiricem.

sureyya83' Alıntı:
Hocam; Bende senin yerinde olsam çekmeköye gitmem,gidemem sanırım :( hayırlısı...
Gidicez mecbur hocam eşimden ayrı kalmaktansa giderim çekmeköy fena bir yer değil güzel sadece okul biraz küçük birde Bilgisayar Lab. falan gördüm biraz canım sıkıldı açıkcası sonuçta orda çalışcam en az iki sene ordayım.

ao1983' Alıntı:
repocket' Alıntı:

gitmeyeceğimi kim söyledi eşim İstanbulda ayrı kalmaktansa tabiki gidicem.
Araştırma konusuna gelince tabiki araştırdım yazdığım okullara tek tek gittim zaten. Ama yazıp yazmamak arasında kararsız kaldığım bir okuldu o geldi şansıma hayır bu olay sizi neden bu kadar rahatsız etti onu anlamış değilim yazdım çıktı istersem iptal ederim istersem giderim yani benim konu başlığında sorum çok netti" bu atamayı iptal ettirirsem özür durumundan tekrar başvuru yapabiliyomuyum?"
Konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok varsa bu tarz bir hakkım daha iyi bir okulda çalışmak için tabiki o şansımıda değerlendiricem.

Ben İstanbul'u yazıpta çıkmayan arkadaşları düşünüp dertlendim.
Mesajımda da sonradan oluşan bir özür oluşmadığından iptal edilemeyeceğini belirttim ki, iptal edilemezse sonradan yapılacakları düşünmeye zaten gerek kalmıyor. Kalanı şahsi düşüncemdi. Dal yok budak yok.

BBNET
Geri