Sayın Hocam ilçe memler, daha doğrusu memurlarda genel bir rahatlık var malum ( çalışanları tenzih ediyorum)
Ben okulumda özel bir kuruluşun yarışmasını yapmak için başvurdum, çocukları kaydettim, aylardır uğraşıyoruz, kitap aldırdık yarışmada çıkacak sorular için, okuma alışkanlıklarını artırmak da amacımızdan birisi idi, ve pazar günü sınavımız var, ilçeye 20 gün önce izin için yazı yazdım ve yazının başına gelenleri anlatayım size:
1. Yazıyı kaybettiler, kaybettiklerini bile 1 hafta sonra anladılar o da ben sürekli sorduğum için. ( yoksa çok da tın, en ufak bir özürü bırak hatalıyız bile demediler)
2. Tekrar dilekçe yazdım, kaymakama gönderirken eklerini unuttular ki defalarca anlatmama rağmen yine umursamadıkları için öyle göndermişler, yazı red olundu onu da 1 hafta sonra defalarca aradıktan sonra öğrendim. Ki her aramamda takındıkları tavrı size anlatamam.
3. Tekrar zor bela gönderdik, ki öncesinde Kaymakam Bey'e de bilgi verdim çok olumlu karşılamasına rağmen, hala yazı yok ortada ilgilenen de yok.
Şu kadar söyleyeyim, yarışma bakanlık onaylı, okulumuz taşıma, köyden 12 öğrenci taşımayla gelecek servis paraları dahi karşılanmasına rağmen tarafımızca, ne ilçe memden ne de kaymakamlıktan en ufak bir yardım istememize rağmen onayı vermiyorlar, sebebin ne olduğu bile belli değil çok sallayan da yok açıkcası.
20 gündür en az 30 defa aradım ve uğraştım, takınılan tavır o kadar iğrenç ki anlatamam. Ama bir yerde duymuştum, "Allah için uğraşılan mücadelede başarı Allah' a aittir, mücadele ise bize".
O yüzden sayın hocam hiç takmayacaksın, bildiğin yolda paranı helal ettireceksin, çocuklar için ne olursa olsun mücadele edeceksin tüm olumsuzluklara rağmen,
Bana gelince onay yazı gelmezse, yarışma zaten test usülü, okul çapında yapacağım pazartesi günü ve çocuklara da kendi aramızda hediyeler dağıtacağız, onlar da koltuklarında oturmaya devam edecekler bizde mücadelemize devam edeceğiz inşAllah...