İlçe MEM'e server alacağız...özellikler hakkında yorum...

Kodla Büyü

AppleJuice

Aktif Üye
İlçe MEM'e server alacağız...özellikler hakkında yorum yapabilecek donanım sektörünü güncel takip eden arkadaşlar???
yardım lütfen...

Hocam senin konuyla ilgili değil ama vay be ne ilçe mem müdürleri var diyesim geldi. Bizim müdüre 1 yıllık 2500 TL bakım onarım masrafını (ki hepsi parça parası) ödetene kadar canım çıkmıştı. Bu masraf yaklaşık 50 bilgisayarın ve makinelerin hepsi bir yerlerden toplama. İçinde müdürün ki hariç hiç sıfır bilgisayar yok.

Vesselam, şanslısın hocam.

Öncelikle sistemin taşıyacağı yükü bir açarsan tavsiye daha yerinde olur.
Bana kalırsa dell veya hp olabilir . Server bak derim. Performans ,soğutma ve sessizlik.(Anakartlar bu sistemlerin performansına göre dizayn ediliyor) Parasına değer. Toplamaya takılm derim.

şimdilik bir yük yok ancak ilerde 50 bilgisayarı da bu serverden yönetmeyi planlıyorum.
ayrıca kurumnet, memyönetim gibi bazı inernet tabanlı uygulamaları da yükleyeceğim...
zamanla farklı yükler de gelecektir. iyi bi makina alıp bir zaman sonra bizi yarı yolda bırakmayacak bişey olsun istiyorum...

Sayın hocam,
Server konusunda, çevrenizde bu konuda uzman bir firma bulun. Çünkü sadece server'ı almakla işiniz bitmeyecek, ileride yükseltme, bakım onarım vs. gibi işlerde de yardıma ihtiyacınız olacak. Server kurulumu, yapılandırması zaten başlı başlına bir uzmanlık. O firmanın yönlendirmesiyle işinizi halledebilirsiniz. Buradan söylenecekler çok afaki kalacaktır.

Ne iş yapacak bu sunucu? Web sitesi barındırma değildir herhalde.

Server seçmek zor işdir. Üzerinde kullanacağınız işletim sistemine, yazılıma, bu yazılımların kullanacağı ram ve harddiske göre değişir. Bu iş amatörler tarafından yapılınca fiyaskodan başka bir şey olmaz. Büyük paralar verip boşa çıkarabilirisniz. Özellikle Büyük firmalarla görüşün.

AppleJuice' Alıntı:
şimdilik bir yük yok ancak ilerde 50 bilgisayarı da bu serverden yönetmeyi planlıyorum.
ayrıca kurumnet, memyönetim gibi bazı inernet tabanlı uygulamaları da yükleyeceğim...
zamanla farklı yükler de gelecektir. iyi bi makina alıp bir zaman sonra bizi yarı yolda bırakmayacak bişey olsun istiyorum...
http://www.hpsunucu.com/HP-ML110-G7-E3- ... 34766.html bu makina nasıl?

Arkadaşlar güzel noktalara değinmişler. Ama benim anladığım information server gibi nitelikleri yani kısacası teorik ve yazılım olarak sen bu makinayı server olarak kullanmıyacaksın. O zaman pek sıkıntı yaşamazsın. Dosya paylaşımı ve ağ üzerinden yazılım paylaşımı yapacaksın. İp 'de modem üzerinden çözeceksin.

Bana kalırsa raid kullanabilmek için 2 veya üstü harddisk sayısı olsun. En azından server performasında bu özelliği kullanabilirsin ve performans artar. Raid sana herhangi arızada veri kurtarma ve güvenliğinde katkıda bulunur. Ethernet bağlantınıda switch 'le bağlantısı bu yapıda çok önemli. Özellikle fiber kullanacaksın ki switch'in kendi performanını ağ paylaşımında en üs düzeyde kullan.Görünen oki Dual HP NC112i 1-Port Ethernet Server Adapter bağlantı güzel. HP bilgi alarak pratikte nekadar data aktarımı yaptığını öğren.
http://turkish.ethernetserveradapter.co ... 28677.html

Anlayacağın Yapıyı ve fiyatı belirlerken - ( Sunucu - switch - bağlantı şekli) üçlemesiyle tasarlarsan bu yapıdan en iyi performansı sağlarsın.

http://www.hpsunucu.com/ML110G7-E3-1220 ... 04373.html olabilir.
Bana kalırsa bir server en az 4 harddisk olacakki raid veri güvenliğinden söz edebilesin

BBNET
Geri