İlçe MEM web Sitesi İçin Yardımlarınızı Bekliyorum

Kodla Büyü

raco38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
292
Arkadaşlar yeni Eğitici formatör oldum. İlçe milli eğitimin web sitesi hiç yapılmamış. Benim bunu yapmam gerek ancak benim bu konularda hiç bir bilgim yok ancak azmim var. Daha önce okulumun web sitesini yapmıştım. o kolaydı ancak bu mysql veri tabanlı olunca işin gerçeği ne yapacağımı şaşırdım. Bana adım adım ne yapmam gerektiğini anlatacak bir arkadaşımız varmı acaba?
 
hocam hazır cms sistemlerden birini kurarak başlayabilirsin.. daha sonra kendini geliştirir bir site koyarsın ama şimdilik idareten php nuke, joomla, php fusion tarzı bir site ile başla gerisi gelir inşallah..ancak joomlaya fazla güvenme site hemen uçabilir, wordprees blog da yapabilirisn bu tamamen sana kalmış..

ama daha sonra kendi siteni geliştirsen iyi olur, çünkü hazır portallar kendini salmış durumda..

bir sql ve php kitabı alarak yavaştan başla .. kolaylıklar dilerim..
 
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Yalnız ben şu aşağıdaki sorulara cevap arıyorum yardımcı olursanız memmun olurum.
1-kendi bilgisayarımda dreamwaver ile şablonumu oluşturdum. Yalnız tamamen html olarak yaptım. Bu php ye uyarmı?

2-sanırım ilk önce bir veri tabanı ayarları yapmam gerekli ama onun nasıl yapılacağını bilmiyorum?

3. ftp programları ile kendi alanıma bağlandığımda 3 tane dosya görünüyor. yalnız bunlar sıfır byte. Yani sadece adları var. kendileri yok.Doğru olarak bağlanıp bağlanmadığımıda bilmiyorum işin gerçeği. Gerçi bağlanmasam o dosyaları göremezdim herhalde. Birde buraya ftp ile kendi oluşturduğum index.html dosyasını yüklememe rağmen sitememin adını yazdığım zaman bu site görüntülenemiyor diyor. Bunu yayına açmak için herhangi bir ayarmı yapmam gerek.
 
1- Uyar.
2- İlk aşamada veritabanı kullanmasanız da olur. Önce siteyi açın, çünkü öncelikle sizden bu beklenecektir. Veritabanına ulaşmak için bazı şifre ve sunucu adresine ihtiyacınız olacaktır. Bunları bakanlıktan öğrenebilirsiniz ancak.
3-Meb'in php sunucusunda dosyaları wwwroot'a upload etmeniz gerekiyor.

Asp biliyorsanız, ilçenin mail adresi ile bakanlığa mail atıp, asp sunucuya geçebilirsiniz.
 
İşte sorunumda o ya siteyi bir türlü açamadım. Dediğim gibi index.html dosyasını yükledim ancak bir türlü açılmıyor.
 
Ya arkadaşlar bir el atsanız şuna
Kazuo hocamın dediği gibi oluşturmuş olduğum index.html dosyamı wwwroot klasörünün içine attım ancak hala İE e benim ilçenin adresini yazınca boş bir sayfa çıkıyor öylece bekliyor sonra yenile dediğimde bu sayfa görüntülemiyor diyor ne yapmam gerek bir yol gösterseniz
 
<?php
$sunucu ="localhost"; //genelde localhost olur.
$kadi ="kadinız";
$parola ="parolanız";
$dbismi ="kullanacaginiz_database_adi";

$baglan = mysql_connect($sunucu,$kadi,$parola);
if ( ! $baglan ) die ("MySQL ile veri bağlantısı kurulamıyor!");
@mysql_query("drop database $dbismi");
if (mysql_error())
{
echo ("Hata olustu! Hata.:");
echo mysql_error();
exit ();
}
?>

php ile mysql e baglanıp sorgu yapmak bu kadar basit.

sizin burada bilmeniz gerkeen

$sunucu ="localhost"; //genelde localhost olur.
$kadi ="kadinız";
$parola ="parolanız";
$dbismi ="kullanacaginiz_database_adi";

bu değişkenlere aktaracağiniz değerler. Bunuda yukarıda hocam bahsetmiş meb den ögreneceksin. MEB php sunucuları size phpmyadmin hizmetini vermiyor ancak veritabaninizi olusturup erişim için yukarıdaki gerekli bilgileri size veriyorlar diye biliyorum.
bhu bilgileri aldıktan sonra gerisini php içerisinden @mysql_query() ile siz istediginiz şekilde veritabanınızı yapılandıraiblirsiniz.

yukarıdaki örnekteki sql sorgusu

"drop database $dbismi"

değiştirilerek istedigini yapabilirsin.

sitende XML kullanacaksanız php ye giriş yaparken

<? bundan sonra PHP (>?PHP şeklinde) yazmayı unutmayın. Aksi takdirde derleyici tarafindan php kodlari ile xml kodlarinin ayrımı yapılmaz ve hata verir. HTML içerisindede istedigin gibi form oluşturup değişkenlere aktardıgın verileri veritabanına yazdırabilir sorgulatabilir sildirebilir kısaca aklına ne geliyorsa yaptırabilirsin.

Bu bilgilerden sonra tavsiyem yukarıda arkadaşlarında bahsettigi gibi sizden öncelikle site isterler bunu beklerler öncelikle bunu yapın veritabanı olayına girmeyin bile.

full güvenlikli veritabanı destekli portal yazsanız ve görselliği olmasa sitenize bakan Milli Eğitim Müdürünüz yanıp sönen dönen parlayan birşeyler göremedigi için olmamış diyecek ve begenmeyecektir. onun için bi kaç flash banner yapın, bi kaç gif koyun hareketli bişeyler olsun sitede (bunlar siteyi kasan yoran şeyler ama malesef site tasarımından ve altyapisindan anlamayan idarecilerimiz böyle istiyorlar) süsleyin html bişeyler koyun önlerine ondan sonra veritabanıyla ugrasırsınız.

çalışmalarınızda başarılar.
 
Hacker' Alıntı:
MEB php sunucuları size phpmyadmin hizmetini vermiyor ancak veritabaninizi olusturup erişim için yukarıdaki gerekli bilgileri size veriyorlar diye biliyorum.
MEB phpmyadmin hizmeti veriyor. Veritabanı konusunda bence de ısrar etmeyin, mutlaka kullanacağım diyorsanız da buraya bir göz atın.
 
hacker dostumun kafa dalgın sanırım ondandır, en son ilçe mem sayfasını 2 yıl önce beraber yapmıştık. phpmyadmine elimizle yüklemiştik :) çok zaman geçti mem sayfalarıyla ilgilenmeyeli ondandır..
 
Tamam arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Mesajı aldım. Veri tabanını bırakıp siteyi oluşturmakla uğraşacağım. En sonunda siteyi açtım. adresin başına www koyuyordum onu koymamam gerekiyormuş. Yardımlar için teşekkürler
 
Geri
Üst