İlçe Mem Sitesine Joomla Kuramıyorum :(

Kodla Büyü

amdturion

Seçkin Üye
Seçkin Üye
tüm aşamaları geçiyorum. installation klasörünü kaldırın die mesaj geldikten sonra yönetim paneline girmek istediğimde kuruluma tekrar başlıyo kurulum 4-5 kere denedim hep aynı oldu. zaten joomlayı çok da bilmiyorum. yardımcı olabilecek var mı?

Klasör yazma izni ile ilgili bir site vardı oradan klasörlere yazma izni alın. Installation klasörünün ismini de makul bir isimle değiştirin.

Joomla'nın configuration.php dosyasının içeriğini gerektiği gibi doldurup, siteye manel olarak kendiniz upload etmeyi deneyin.

hocam kurulum bittiğinde installation klasörünü kaldırın diye bir uyarı gelir. Oraya kadar tamam. Eğer sildikten sonra tekrar kurulum ekranına düşüyorsa configuration.php-dist dosyasının yazma izninin olmamasındandır. Linux sunucuda çalışıyor olsaydınız FTP katmanı bu işi sizin için yapıyordu ancak meb bilindiği gibi Windows sunucular kullanıyor. Bu yüzden o ayarların hepsini kendiniz yapmanız gerekiyor. Ancak Meb'in okuma/yazma izni konusundaki prosedürlerini bilmiyorum.

Ya da configuration.php-dist dosyasını configuration.php olarak isimlendirip içerisinde veritabanı, bilgilerini doldurmanız yeter. Ancak veritabanında admin adlı kullanıcı oluşturulmadığından veri tabanına aşağıdaki kayıtları eklemelisiniz:
INSERT INTO `jos_core_acl_aro` VALUES (10,'users','62',0,'Administrator',0);
INSERT INTO `jos_core_acl_groups_aro_map` VALUES (25,'',10);
Kolaylıklar dilerim.

Hocam yazım iznini bütün klasörler için teker teker alıyorsunuz. Epeyce bir zaman alır ama Joomla kurulumunu yani tablo ve configuration dosyası oluşturulması işlemini yazma izni aldıktan sonra yapın hiç sıkıntı yaşamazsınız.

hocam eğer meb in verdiği serverı kullanıyorsanız hiç boşa uğraşmayın. büyük sıkıntı oluyor. en iyisi ayrı bir server bulup oraya kurmak. ben kurdum. kurdum kurmaya ama daha sonra ne bir bileşen ne de bir modül yükleyebildim. telefon açtım meb internet bölümüne windows sunucularda bu tip sıkıntılarla çok karlışaşılıyor dediler. biz zaten html veya asp öneriyoruz dediler. bende bıraktım peşini. kendi okulumuzun serverına ikinci bir veritabanı açtım ve oraya kurdum. mebden de yönlendirme yaptım.
www.sarayonuanadolu.k12.tr
http://sarayonu.meb.gov.tr

ftp ye yeniden joomla dosyalarını aktar, sonra configuration.php dosyasını aç ve içini boşalt ondan sonra kuruluma başla kolay gelsin

teşekkürler arkadaşlar bu kadaer uğraşacağıma html kalsın daha iyi. ziyaretçi defteri kurmak istediiğimde de aynı durumla karşılaştım. tüm ayarları yaptım yönetim paneline girmek için tıkladığımda kurulum başa döndü. yazma izni olmadığı için muhtemelen ayarları kaydetmiyor. ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam meb de Yazma izni farklı birşekilde alındığı için joomla kurulum sırasında configuration.php dosyasını oluşturamıyor. Yukarıda bir hocamın dediği gibi configuration.php dosyasını doldurup atman gerekli. O zaman çalışacaktır. Kolay gelsin.

il ve ilçe mem'lerde php desteği var. okul sitelerinde yok. ben de ilçe mem sitesine kurmaya çalıştım ama vazgeçtim.

ilçelerde veritabanı desteği var.
Ama joomlanın açıkları olduğu aşikar. İlçeye joomla kursan bile sorumluluk alma derim. site çok kolay hackleniyor. başına iş alırsın.

arkadaşlar ilçe mem lere sağladıkları mebmysql de ikinci bir veri tabanına izin varmı?
yoksa sadece bir tane veri tabanı mı kullanabiliyoruz.

Arkadaşlar ilçe mem sitesi için jomla düşündüm ancak Veritabanı Yapılandırması kısmına geldim tıkantım buaradan itibaren yardım edebilir misiniz? sizden ricam canertaymis@gmail.com adresime mail ile açıklayıcı bir yazı gönderir misiniz.teşekkürler.

Arkadaşlar ilçe mem sitesi için jomla düşündüm ancak Veritabanı Yapılandırması kısmına geldim tıkantım buaradan itibaren yardım edebilir misiniz? sizden ricam canertaymis@gmail.com adresime mail ile açıklayıcı bir yazı gönderir misiniz.teşekkürler.

BBNET
Geri