İlçe mem btr başvurumu işleme koymadı

Kodla Büyü

tefbilisim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İlçe mem 1 gün de ilçe milli eğitime gelmemi istedi ben kabul etmeyince akıllı tahta olmasına ve benden başka kimse istememesine rağmen istediğim okula görevlendirmemi yapmadı.

Bimer ne güne duruyor, yönetmelik yada ilgili yazıda ilçe milli eğitimin isteğine bağlıdır yazmıyor.
Açık açık herşeyi yazın.

direk bimere yazma. görevlendirmenin neden yapılmadığını yazılı olarak sor. sonra da idare mahkemesine. direk bimere yapılan başvurularda kurum atlamadan (canları istediği zaman) can yakabiliyorlar.

İdarecilerimiz bulundugu makamin kendisine kutsal bir emanet degilde kendi maliymis gibi davrandigi surece Allah bizim yardimcimiz olsun.

hocam ismi üzerinde görevlendirme, yani keyfi bir durum, isterlerse malesef yaparlar istemezlerse yapmazlar bunun için nasıl bir itirazınız olabilirki... :(

Öncelikli olarak resmi bir şekilde görevlendirmenizin neden yapılmadığını sorunuz. Ama bu bilgi talebinizde bulunurken kaçamak cevap veremeyecekleri detaylar kullanınız. Örneğin geçenlerde bir EBA tanırım olayı vardı. YEğitek bunu yapmayanları görevlendirmeyin tekrar diyordu. Onu yaptıysanız. Başka gerekçe gösterecekleri bir şey kalmamış olur. Bilgi dilekçenizde BTR görevini geçmiş dönemlerde layıkıyla yaptığınızı belirtiniz ve görevlendirme sürecinde de evrakların takibini yaptığınızı evrakın göden kaçma ihtimali olmadığını da yazmanız fayda verir. Size neden yapılmadığını net olarak verecekleri bir açığı bulmanız gerekiyor. Bilgi talebinde de bu açığı ortaya çıkaracak biçimde suali sormanız gerekiyor. Sonrasında eğer görevde ihmalden oluşan bir durum sonucu bu işlem yapılmadıysa elbette BİMER e şikayet edilebilir. İdare mahkemesine de verilebilir. Bu durumda oluşan zarar da öyle böyle tazminat olarak istenebilir. Bu tazminatı da bu konuda ihmali olan birisi dönüp dolaşıp kendine fatura edildiğini görünce bu ülke ancak bu şekilde düzelebilir.

kombers' Alıntı:
hocam ismi üzerinde görevlendirme, yani keyfi bir durum, isterlerse malesef yaparlar istemezlerse yapmazlar bunun için nasıl bir itirazınız olabilirki... :(
onlara da sizin gibi öğretmen lazım işte:) kusura bakma...

kombers' Alıntı:

bu ne demek ya öyle şey olur mu, 1.si görevlendirmeleri ilçe mem yapmıyor il mem'ler yapıyor, 2.si verilen dilekçeyi işleme almama gibi keyfi bir uygulama yapılamaz.
Görevlendirme kelimesinin karşılığı keyfi bir durum demek değildir, biraz mantıklı konuşmak gerekiyor.
Başvurularda keyfin isterse başvurursun, istemezse başvurmaz normal öğretmen olarak derse girip çıkarsın.

zodiac ın dediği gibi görevlendirmeleri il mem yapar,eğer ilçe dilekçenizi il e göndermemişse mahkemeye kadar yolu var. göndermiş ve il mem görevlendirme yapmamışsa ona bişey diyemem araştırmak lazım sormak lazım,btr görevlendirmesinden bahsediyorsun değl mi bu arada

Arkadaslar hepinize ilginizden dolayi tesekkur ederim. Evet btr gorevlendirmesi il ile de gorustum bugun ilce kaymakamliktan olur almasi gerekiyormus almadigi icin ile ismimi yollamamis. il mudur yardimcisi gorevlendirme yapmak zorunda degil dedi ben de bilgi edinmeye basvuru yaptim sonucunu bekliyorum.

il mem görevlendirme yapmak zorunda değil evet ama ilçe nasıl il mem e göndermez,göndermesiz lazım

tefbilisim' Alıntı:
Arkadaslar hepinize ilginizden dolayi tesekkur ederim. Evet btr gorevlendirmesi il ile de gorustum bugun ilce kaymakamliktan olur almasi gerekiyormus almadigi icin ile ismimi yollamamis. il mudur yardimcisi gorevlendirme yapmak zorunda degil dedi ben de bilgi edinmeye basvuru yaptim sonucunu bekliyorum.

Hocam bende de aynı durum olmuştu. Yapılan başvuruları ilçenin ile gönderme süresi geçtiyse tekrar gönderemiyorlar. Ama ildeki görevlendirilenler listesi henüz çıkmadıysa hemen kaymakamın yanına gidin ve ilçe memi suçlamadan, "efendim ben dilekçe vermiştim ancak sanırım gözden kaçmış" gibi yumuşak laflar söyleyerek kaymakamdan görevlendirme oluru alıp bunu il meme gönderin. O zaman olur.

Ancak ildeki görevlendirme listesi çıktıysa o zaman ek görevlendirmeye kalırsınız. Ona tekrar başvuru yapın. YAni şu an sizin iş kaymakamla bitiyor. Onu ikna edebilirseniz "okulda btr ihtiyacı olduğuna ve sizinde bu işe gönüllü olduğunuza felan"

BTR görevlendirmelerinde yetki valilikte. Kaymakamın oluru ne demek! Kaymakamın oluru gerekmiyor ki. Evrakları İlçe toplar ile gönderir. Gönderirken de kaymakamlık oluru falan gerekmez. Eğer böyle bir şeyi yapan varsa onlar kendi işgüzarlıklarından kaymakamın işi gücü yok kendini saydırma pahasına devletin sistemine engel olduğunun bir örneği söz konusu olur.

e-konferans' Alıntı:
BTR görevlendirmelerinde yetki valilikte. Kaymakamın oluru ne demek! Kaymakamın oluru gerekmiyor ki. Evrakları İlçe toplar ile gönderir. Gönderirken de kaymakamlık oluru falan gerekmez. Eğer böyle bir şeyi yapan varsa onlar kendi işgüzarlıklarından kaymakamın işi gücü yok kendini saydırma pahasına devletin sistemine engel olduğunun bir örneği söz konusu olur.

Hocam tefbilisim hocamız başvuru dilekçesinin ilçe mem tarafından işleme konulmadığını ve bundan dolayı başvurusunun yok sayıldığını söylüyor. Ve ilçe dilekçeleri ile gönderdiyse hocamızın kendi başvuru dilekçesini o giden dilekçelerin arasına ekletebilmesinin resmi yolunu yazmıştım ben.

Eğer dilekçeyi İlçe göndermediyse o dilekçeyi oraya ekletebilmenin tek yolu, hocamız şahsen kaymakama gidecek (yani ilçe memi atlayacak, çünkü mecbur) derdini ve durumunu anlatacak. Kibar yolla ilk başvuru dönemine (dikkat buyurunuz ilk başvuru dönemine) kendi başvurusunun da ekletilmesini isteyecek. Ve harhangi bir hak mahrumiyeti yaşamayacak. Başvuru dilekçesini kaymakamlıkta işleme sokup imzalatacak, olur alacak sonra bu formu İl Mem'e faxlayacak. Hemen peşine bir de telefon edecek işleme konulması için.

Aksi taktirde zaten tefbilisim hocamız ek başvuru dönemine başvurabilir ve 2 hafta sonraki görevlendirmelerde evrağını göndertebilir ancak bu 2 hafta bedava çalışması anlamına gelecektir.

İlk başvuru döneminde yaptığı başvurunun diğer ilk başvuru yapanlarla beraber işleme konulmasının resmi yolu budur. Tabii valilikten görevlendirilenler listesi çıkmadıysa. Eğer liste çıktıysa o listeye ismini ekletmesi çok zor, zaten ek başvuruyu beklemesi gerekecek.

başvuru dilekçenizin neden İl Mem 'e gönderilmediğini yazılı olarak sorun bir cevap veremeyeceklerdir.Cevaba göre mahkemeye başvurabilirsiniz.Sendikanız varsa onlardan da bilgi alırsınız.Sizin dişli olduğunuzu anladıkların ilçe işi çözmeye çalışacaktır.Dilekçeyi işleme koymamak ciddi bir suçtur.Siz sessiz kalmayı tercih ederseniz onlar kendileri kral sizi kul zannetmeye devam edeceklerdir.Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu onlara hatırlatmış olursunuz.

Meb bilgi edinmeye fatih projesi olan okula bt rehber ogretmenlik isteyen bt ogretmeni gorevlendirme istemesi halinde ilce mem gorevlendirmek zorunda midir diye sordum onlar da il bilgi edinmeye yollamis il de ilceye. Zaten ilce gorevlendirmek zorunda degiliz dedi. Gelecek cevap belli. Kimden bilgi istiyoruz kime gonderiyorlar.

BBNET
Geri