İkinci el araçlarda aldatılmaya son

Kodla Büyü
zaten vardı hocam bu olay. tramer kayıtlarında görünenler; eğer araç kaskolu ise ve trafik sigortasını ilgilendiren bir kaza olduysa geçerli.
benim başıma gelen olay, 5664 den aracı sorgulattım herşeyi temiz.ustaya da götürdük ordan da temiz çıktı. aracı üzerime aldım aradan 2 hafta geçti diyarbakıra yolum düşmüşken servise de götüreyim dedim. aracın sol taraftan kazası çıktı şase kısmen oynamış. araçta herhangi bir sorun yok fakat bu şekilde insanın gözünün içine baka baka bu işin öbür tarafını bile bile insana yalan yanlış(götürdüğüm usta dahil araç sahibi de )araba satıyorlar.
bu resmen dolandırıcılık ve şerefsizlik, servise götürmeden bosch car servisinde bile arabaya baktırsam bu kazığı yemeyecektim fakat bazı tecrübeler bayağı acı oluyor. ne diyelim hakkımı helal etmiyorum. araba alacak arkadaşlara da tavsiyem. benim gibi sadece 1 ustaya göstermeyin alacağınız arabayı, en az 2 usta baksın mümkünse servisi daha da olmadı bosch car servisleri hemen hemen tüm illerde var oraya gösterin.5664 araba hakkında ön bilgi versede sizden öncekinin nasıl kullandığını ne üç kağıt çevirdiğini bilemezsiniz onun için aracınızı alın götürün sanayiye servise yanınızda bilen birileri de bulunsun.

Her türlü hileyi yapıyor ve öbür tarafı da hiç düşünmeden adamın gözünün içine baka baka yalan söylüyor bazıları :verymad:

hocam arac alırken en temizi ekspertiz yaptırmak.markasına gore 30 ile 75 tl arası oynar muhtemelen.özellikle yeni model aracların sorunlarını sanayideki ustalar göremiyo.servis herseyini kontrol ediyo sana döküman veriyo sonunda.ona görede adamla pazarlıgını yaparsın yada vazgecersin

internetten sorgu için

http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicS ... query&nS=E

burayı kullanabilirsiniz.

tabi bu tramer kaza sonrası trafik sigortası veya kasko aracılıgı ile tamir yapılan araçların kaydını tutuyor. çarpıp kendi yaptıranın arabasını bu sistem bulamaz.

bence http://www.tuvturk.com.tr/ tüm araç muayenelerini en geç 2 yılda bir yapıyor. muayene sırasında araç kilometresini de kayıt bilgilerine alıyorlar ancak bu km bilgisini neden bizle paylaşmıyorlar? en büyük sıkıntılardan birisi de araçların km düşürülmesi. tüv türk bu tuttugu kaydı internetten vatandaşın sorgulamasına olanak tanısa ve kaportacılarında tramer sistemine kayıt olmayan beyansız araçları tamir yapmaması gibi bir yasa çıkarılsa eminim hasarlı araçları satanların önüne büyük ölçüde geçilmiş olur.

bugün oto pazarındaydım ortalık çakal kaynıyor adama soruyorsun tek ayak üstünde ontane yalan adamı enayi yerine koyuyorlar

valla paylasılanlar guzel seyler. yukarıdaki bazı yontemleri bilmiyordum. iyi baslığı acmısım bakalım daha ne gibi tavsiyeler cıkacak.

BBNET
Geri