İkinci Üniversite Türk Dili ve Edebiyatı

Kodla Büyü

hayrettintiryaki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu sene TDEB kayıt yaptıran arkadaşlar var mı? İki dersin birinci dönemden devam ettiği söylendi. Hangi derslerin ikinci dönem de okunacağı ve hangi ünitelerden başlanacağı konusunda bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

bende şu üniteleri bilmiyorum. 2.dönem kayıt da yaptıramadım parayı hangi bankaya yatırıyoduk?

ben de bu sene başladım okumaya ikinci üniversiteyi.

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Document ... istesi.pdf

bu adreste hangi ünitelerden sorumlu olduğumuz yazıyor arkadaşlar.

2 EDB106U BATI EDEBİYATINDA AKIMLAR II 1-3 1-6
2 EDB104U ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ: SÖZ SANATLARI 1-3 1-4
2 EDB102U HALK EDEBİYATINA GİRİŞ II 1-3 1-6
2 TDE104U OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ II 6-8 6-11
2 TDE102U TÜRKÇE BİÇİM BİLGİSİ 1-5 1-9
2 EDB108U YENİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ II 6-8 6-11
2 BİL102U TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II 1-4 1-8

Peace' Alıntı:
benim ortalama 2,2 bu alanda öğretmenliğe devam etmeyi düşünüyor musunuz?

bt oğretmenliğine devam etmeyi düşünmüyorum son 2 senedir artık kafamda bitirdim. daha öncesinde kendimi geliştireyim öğrenciler için şunu da yapayım bransıma tutunayım kaygısı içindeydim hedefim türkçe yada edebiyat alanlarına geçmek. bu bölüme başladıktan sonra artık bir umudum var ve bu umut beni negatiflikten kurtarıyor..

aynı kaygıları yaşıyor olmaktan öncelikle üzgünüm aynı planlara tutunuyor olmak belki daha üzücüdür. Benim de planım bu. özel okul arıyorum şimdiden.

Hocam ben Türk Dili ve Edebiyatı kaydımı yaptırdım özelde iş arıyorum :) Bu güne kadar çevremizde gördüğümüz branş öğretmenleri sağolsunlar, özellikle de materyal hazırlama konusunda, dersi daha renkli ve eğlenceli hale getirmek, ders işlenişinde yaratıcılığı ön plana çıkarabilmek adına bizden daha yetenekli ve becerikli olamazlar. Bunları gösterdiler bize. Neden yapamayalım ki? Kimse üniversiteden alan bilgisiyle gelmiyor, öğretmenlik tecrübesi olan herkes hakim olabildiği her konuda iyi bir öğretmen olabilir diye düşünüyorum.

sadece özel değil devlette de devam. alan değişikliğinden o kadar saçma sapan geçişler yaptılar ki biz bu bölümü bitirdiğimizde alan değişikliği yapmamamız için bir engel olamaz diye düşünüyorum. ayrıca anadolu üniversitesinde dekana sordum, bu bölümü bitirince meb bizden bide formasyon istermi diye, böyle bişey istemez zaten eğitim fakültesi mezunusunuz, milli eğitim o derslerin alınmış olup olmadığına bakar sadece dedi.

Arkadaşlar ders listesinde görünmüyor ama kitapların arasında Tezkireler diye bör kitap var. O hangi derse ait? Bilen var mı? Hangi dersler yıllık? Hangi konulardan sorumluyuz yaklaştı sınav. Bu konularda bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

aynurk' Alıntı:
ben de bu sene başladım okumaya ikinci üniversiteyi.

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Document ... istesi.pdf

bu adreste hangi ünitelerden sorumlu olduğumuz yazıyor arkadaşlar.

2 EDB106U BATI EDEBİYATINDA AKIMLAR II 1-3 1-6
2 EDB104U ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ: SÖZ SANATLARI 1-3 1-4
2 EDB102U HALK EDEBİYATINA GİRİŞ II 1-3 1-6
2 TDE104U OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ II 6-8 6-11
2 TDE102U TÜRKÇE BİÇİM BİLGİSİ 1-5 1-9
2 EDB108U YENİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ II 6-8 6-11
2 BİL102U TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II 1-4 1-8

ne kadar çok dersiniz var hocam. ben 2. öğretim matematik okuyorum. 3 dersim var. böte mezunu olduğumuzdan 1. sınıfta 3 dersten muaf oldum. 2. sınıfta da 2 dersten muafım. tabi bölüm çok çok zor hele samsunda geçme notu 60 hocalar çok zorluyor ama en azından 3 4 yıl sonrası için bi umudum var.

eski türk ed her kavram en az 3 e ayrılıyor şimdiye latinceyi söküp tıp okurdum(mubalaga sanatı yaptım ama iğrak olanından) ne çektim be :) pes etmeyeceğim lakin...

Kitapların birinde başlıkta tezkireler yazıyor hangi ders hatırlayamadım ama aynı isimle ders listesinde bir ders geçmiyor, bilen var mı?

elifinannesi' Alıntı:
eski türk ed her kavram en az 3 e ayrılıyor şimdiye latinceyi söküp tıp okurdum(mubalaga sanatı yaptım ama iğrak olanından) ne çektim be :) pes etmeyeceğim lakin...

kariyer yapacam öğretmen sayılcam diye ne çektin be kızııım.. yaşıtların matematik öğretmenliği, tıp diş okurken sen gittin bilgisayar öğretmenliğini yazdın be kızım.. yazdın da ne oldu? ne oldum ne olacam delisi oldun gittiin.. derken yaşlandın ömrünün de en güzel yılları gitti be kızım.. yaşıtların iki çocuk doğurdu üçüncü yolda... ah be kızım..

napacan yaşıcan mecbuuuurr.. :D

bilerzen' Alıntı:
elifinannesi' Alıntı:

kariyer yapacam öğretmen sayılcam diye ne çektin be kızııım.. yaşıtların matematik öğretmenliği, tıp diş okurken sen gittin bilgisayar öğretmenliğini yazdın be kızım.. yazdın da ne oldu? ne oldum ne olacam delisi oldun gittiin.. derken yaşlandın ömrünün de en güzel yılları gitti be kızım.. yaşıtların iki çocuk doğurdu üçüncü yolda... ah be kızım..

napacan yaşıcan mecbuuuurr.. :D
:D

BBNET
Geri