İkinci Üniversite detayları

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar bu aralar ikinci üniversite olayını inceliyorum...bu işi yapan üç tane üniversite var bildiğim kadarıyla...atatürk ü,istanbul ü,anadolu ü....
bunların lisans programlarına baktım....coğrafyayı sevdiğim için onu seçmek istiyorum...ilerde branş değişikliği olur mu o muamma ama yine okumak istiyorum....
sonuçta içimde kalan bir uhte var,okumanın bir zararı yok....coğrafya bölümü sadece istanbul üniversitesinde var...
anadolu üniversitesinde tarih,felsefe,edebiyat,sosyoloji,iktisat,işletme ve diğer bölümler var....yani coğrafya yok,atatürk üniversitesinde doğru dürüst bi bölüm yok....
ayrıca işletme,iktisat okumaya gerek yok bence..kayıtlar ekimde başlıyor...bence herkes bu fırsatı değerlendirsin...zira bir bilgisayar öğretmeni olarak 5 sene sonrasını göremiyoum...
yıllar çabuk geçer...ben mesleğe başlıyalı 6 sene oldu...keşke fırsatları baştan yakalasaydım...şimdi oturup kpds çalışıyorum,ales puanımı yükseltmek için çalışıyorum
yüksek lisans,öğretim görevlisi imkanlarını araştırıyorum...bunları yaparken ikinci üniversite de okumak istiyorum...biraz yoğun olacaktır ama yoğunluk her zaman iyidir..
gelecek adına ve mesleki gelişim adına bunları yapmak mutluluk verecektir..
bu arada anadolu üniversitesi açık öğretim fiyatları nedir acaba bilen var mı...;)
istanbul üniversitesi 400 liraya yakın para alıyor dönem başına....anadolu üniversitesinde bir dönemde 2 defa para alıyorlar diye duydum doğru mu acaba?..

Anadolu üniv türk dili ve edebiyatını düşünüyorum sadece düşünme aşamasındayım :shock:

klebsiella' Alıntı:
Anadolu üniv türk dili ve edebiyatını düşünüyorum sadece düşünme aşamasındayım :shock:

hocam edebiyatı seçmeme nedenim bi kere sevmiyorum,ikincisi osmanlıca diye bela bir ders var(bu tarih bölümünde de var)...
üçüncüsü okuldaki angarya işler hep edebiyatçılara kalıyor...(hani ilerde branşın değişirse diye diyorum)

only61' Alıntı:
klebsiella' Alıntı:

hocam edebiyatı seçmeme nedenim bi kere sevmiyorum,ikincisi osmanlıca diye bela bir ders var(bu tarih bölümünde de var)...
üçüncüsü okuldaki angarya işler hep edebiyatçılara kalıyor...(hani ilerde branşın değişirse diye diyorum)

Eevet hocam haklısınız bende bu yüzden korkuyorum o yüzden kaçınıyorum,bu bölümü seçtikten sonra gerçekten ilgilenmek gerekebilir zor bir bölüm sonuçta. Ben sayısal bölüm istediğim için bir yandan Karabük Üniversitesi uzaktan eğitim Matematik bölümü var, ygs puanı ile alıyor çok yüksek bir puanı yok sanırım.. Seneye tekrardan sınava girebilirim..Araştırmalarıma göre sadece final döneminde bir hafta orada olma zorunluluğu varmış.. Matematik uzaktan nasıl okunur onu da kestiremiyorum açıkcası,açıköğretimlerde de benim için cazip bir bölüm yok.. Sadece Atatürk Üniversitesinde Sosyal Hizmetler lisans bölümü var bence en iyisi o yalnız senelik 2500 TL :)

hocam o son dediğin bölüm çok tuzluymuş..atatürk üniversitesini boşver zaten....edebiyat dediğin gibi zor...bu arada uzaktan matematik bölümünü ilk defa duydum..
hakkaten uzaktan nasıl olacak?..gerçi online video konfrans dersler olur gibi geliyor....
ben de bi araştırayım bakalım....

Uzaktan eğitimi araştırmıştım daha önce. Bitirince alan değişikliği hakkı tanınmıyor. Parası da fazla ve alan değiştirmeyince işe yaramıyor.Bu arada üniversitelerde harçlar kalkmamış mıydı?

Bence de coğrafya güzel bir bölüm, okunabilir...Harç parası ne kadar olacak acaba net olarak? Keşke harçlar kalksa söyledikleri gibi..

mutlak_adeger' Alıntı:
Uzaktan eğitimi araştırmıştım daha önce. Bitirince alan değişikliği hakkı tanınmıyor. Parası da fazla ve alan değiştirmeyince işe yaramıyor.Bu arada üniversitelerde harçlar kalkmamış mıydı?

ikinci üniversite ve açık öğretim için de aynı şey geçerli mi?

peki hocam sınavları nasıl olacak bunların? uzaktan mı yoksa kalkıp taa istanbul'a eskişehire mi gideceğiz.

üniversiteye göre değişiyor,istanbul ü. galiba sadece final sınavların yüz yüze yapıyor...

Bilgi edinme ile sorulsa daha iyi olmazmi?
Soru: 2.unv olarak acikogretim okundugunda mezuniyet sonrasi alan degisikligi mumkun olur mu yoksa alan degisikligi icin yuzyuze egitim gormek mi gerekiyor?

cyln' Alıntı:
Soru: 2.unv olarak acikogretim okundugunda mezuniyet sonrasi alan degisikligi mumkun olur mu yoksa alan degisikligi icin yuzyuze egitim gormek mi gerekiyor?

sordunuz mu?

ben de edebiyat ya da ilahiyat okuyup alan değiştirmek istiyorum :?

cyln' Alıntı:

hocam kurumlar arası geçiş yada yeniden kpss ikiside oluyor :)

flame81' Alıntı:
endoplazmik bi kulum' Alıntı:
ben de adalet + dgs ile hukuk okumak istiyorum bu sene basvurmayi dusunuyorum kismet olursa

sakın yapma hukuk için 1 yıl staj yapman gerekiyor bu arada sigortalı olamazsın

hocam ben zaten atanmis degilim 85 puanla atanamiyoruz biktim artik ya hukuk ya da ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI bolumunu tercih edecegim bu bolumu bitirip dgs ile secilebilecek bolumler harika

Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Fizik
Havacılık Elektrik ve Elektroniği
Kontrol Mühendisliği
Meteoroloji Mühendisliği
Uçak Elektrik-Elektronik
Uzay Mühendisliği

BBNET