İki Müdür Yardımcısı arasında dosya paylaşımı yapmak!

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,
Farklı iki odada bulunan iki tane masaüstü bilgisayar var. Bunlar wireless adaptör ile wireless internete bağlanıyorlar. İşletim sistemi olarak vista yüklü. Şimdi ben bir bilgisayarda olan dosyayı paylaşıma açıp diğer bilgisayara paylaştırmak ve görmek istiyorum. Ben öncelikle bilgisayarı simgesini sağ tıkladım -> özellikler penceresinden çalışma grup isimlerine baktım aynıydı. Daha doğrusu klasik "workgroup" yazılıydı. Sonra bir klasörü paylaşıma açıp diğer bilgisayardan, paylaşıma açtığım bilgisayarın ismini çalıştıra yazıyorum fakat paylaşıma açtığım bilgisayarı göremiyorum. Aynı çalışma grubunda olmalarına rağmen nasıl göremiyorum?
Acaba çalışma grup isimleri aynı fakat yeniden çalışma grubumu kurmam lazım. veya aynı çalışma grubunda olup olmadığına vistadan nasıl bakacağım. Bide bu iki bilgisayarın bir yazıcıyı ortak kullanabilmesi için, yazıcıyı bir bilgisayara kurduktan sonra paylaşıma açmamız yeterli mi diğer bilgisayarda oturan tarafından kullanılması için. Yardım ederseniz ve detaylı açıklama yaparsanız çok sevinirim. Çok uğraştım ama olmadı.

bilgisyar adı aaa
bilgisayar adı bbb

aaa da herhangi bir yere bir klasör oluştur (örnek ad: klasor$)

klasöre sağ tıkla "paylaşımı" "bu klasörü ağda paylaşıma aç" tıkla.
"ağ kullanıcıları bu içeriği değiştirebilsin de"

diğer bilgisayara git. (bbb ye)

masa üstüne sağ tıkla "KISAyol" oluştur de dosya yolu olarak \\aaa\klasor$ de

artık bu klasörün içine atılanlar diğer tarafta görünür ve ortak kullanırlar.(aynı anda değil)
Not: klasör isiminin sonuna $ işareti koymamız ağ üzerinde paylaşım aramasında çıkmamasını sağlar.

yazıcı içinse; yazıcıyı paylastırdıktan sonra,

diğer makinada da denetim masası aygıtlar ve yazıcılar kısmından yazıcı ekle ye tıklayarak;

yazıcıyı o makinaya da göstermen gerekiyor.

Birde bulma konusunda sıkıntı çıkıyorsa genellikle ben DNS sunucu adreslerini modem ip si yapıyorum 2 bilgisayarda da 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 gibi bu şekilde xp vista win7 lerde birbirini görme sorunu olmuyor.

Saolun Hocalarım, bugün mdr yardımcılarının işleriolduğu için yapamadımda p.ertesi ilk işim dediklerinizi yapmak olacak.

ayhangunes' Alıntı:
bilgisyar adı aaa
bilgisayar adı bbb

artık bu klasörün içine atılanlar diğer tarafta görünür ve ortak kullanırlar.(aynı anda değil)
Not: klasör isiminin sonuna $ işareti koymamız ağ üzerinde paylaşım aramasında çıkmamasını sağlar.

Ayhan hocam bu yöntemle diğer bilgisayarlar bu paylaşımları görür mü?

bende iki bilgisayar arasında yazıcı paylaşmak istiyorum ama biri kablolu diğeri kablosuz internet kullanıyor bunu nasıl yaparım acaba.

compuetr555' Alıntı:
bende iki bilgisayar arasında yazıcı paylaşmak istiyorum ama biri kablolu diğeri kablosuz internet kullanıyor bunu nasıl yaparım acaba.
Kablolu veya kablosuz internet farketmiyor. Yazıcının bağlı olduğu bilgisayardan yazıcının özelliklerine girip paylaşıma açın. Daha sonra diğer bilgisayarın aygıtlar ve yazıcılar ayarlarına girip yazıcı ekle ağ yazıcısi tıklayın. Ağda paylaşıma açılan yazıcıyı listede göreceksiniz.

bu $ olayını bilmiyordum çok hoşuma gitti. \\bilgisayaradi şeklinde girildiğinde de görünmüyor klasör.
teşekkürler hocam.

ayhangunes' Alıntı:
bilgisyar adı aaa
bilgisayar adı bbb

tşkler hocam

akdenizkanki' Alıntı:
Arkadaşlar,
Farklı iki odada bulunan iki tane masaüstü bilgisayar var. Bunlar wireless adaptör ile wireless internete bağlanıyorlar. İşletim sistemi olarak vista yüklü. Şimdi ben bir bilgisayarda olan dosyayı paylaşıma açıp diğer bilgisayara paylaştırmak ve görmek istiyorum. Ben öncelikle bilgisayarı simgesini sağ tıkladım -> özellikler penceresinden çalışma grup isimlerine baktım aynıydı. Daha doğrusu klasik "workgroup" yazılıydı. Sonra bir klasörü paylaşıma açıp diğer bilgisayardan, paylaşıma açtığım bilgisayarın ismini çalıştıra yazıyorum fakat paylaşıma açtığım bilgisayarı göremiyorum. Aynı çalışma grubunda olmalarına rağmen nasıl göremiyorum?
Acaba çalışma grup isimleri aynı fakat yeniden çalışma grubumu kurmam lazım. veya aynı çalışma grubunda olup olmadığına vistadan nasıl bakacağım. Bide bu iki bilgisayarın bir yazıcıyı ortak kullanabilmesi için, yazıcıyı bir bilgisayara kurduktan sonra paylaşıma açmamız yeterli mi diğer bilgisayarda oturan tarafından kullanılması için. Yardım ederseniz ve detaylı açıklama yaparsanız çok sevinirim. Çok uğraştım ama olmadı.

hocam dosya paylaşımı ve chat için "LAN Messenger" programını şiddetle tavsiye ederim. Programı internette bulabilirsiniz(ücretsiz)

ayhangunes' Alıntı:
bilgisyar adı aaa
bilgisayar adı bbb

hocam win10 da da böyle mi bende olmadı gibi :(

hocam dosya paylaşımı ve chat için "LAN Messenger" programını şiddetle tavsiye ederim. Programı internette bulabilirsiniz(ücretsiz)

hocam bu lan messenger ı kurdum idareciler birbirini görüyor ama ben lab da olduüum için yani ağa switch üzerinden bağlı olduğum için göremiyorum. var mı bir çözümü acaba

BBNET
Geri