İki katlı binada Kablosuz bağlantı ile interneti kullanma

Kodla Büyü

hyalcin_61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Özet: İki katlı bir binada 10 tane masaüstü bilgisayarı internete bağlamak istiyorum. Bunun için masaüstü bilgisayarlara wireless kartı ve alt kata kablosuz sinyal verici takmayı düşünüyorum bunun için hangi markalara yönelmeliyim ve bu durumdan verim elde edebilir miyim?

Açıklama: İl dışından geldiğim okul 2 katlı küçük 10 derslikli tek bir bina bu bina da ki tüm bilgisayarlarda internet bağlantısı kabloyla sağlanmış fakat kablolar gelişigüzel pencerelerden sarkıtılmış camlara sıkışmış ve fareler kabloları kemirmiş müdür de benden tüm sınıflarda internet olmasını istiyor bende bunu kabloyla yapmak yerine üst katta bulunan modemden alt kata kablosuz sinyal verici koymayı ve tüm masa üstü kasalara wireless kartı takmayı düşünüyorum bunun için hangi markalara yönelmeliyim ve bu durumdan verim elde edebilir miyim?

Hocam binanın mimarisini kabaca çizip paylaşırsanız ne yapmanız gerektiğini net olarak söyleyebilirim.

Bu işi pahalı olmayan iki adet Dark WRT302 AP ve 10 adet EDIMAX EW-7128G PCI wirless kart ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Darkın cihazları genelde güzeldir, kurulumu basittir ve stabil çalışırlar. Edimax için de aynı şeyi söyleyebilirim. Wireless adaptörleri USB şeklinde almanızı önermiyorum zira çalınabiliyorlar. Ayrıca EDIMAX EW-7128G'nin güzel tarafı anteninin kablosu olması. Bizim zamanında okulda kullanıp memnun kaldığımız bir ürün.

Her iki kata da tercihen merdivenin olduğu boşluktaki bir duvara Dark WRT302'leri yerleştirin. Koridoru mümkün olduğunca ortalamaya çalışın. Burada dikkat edeceğiniz en önemli şey, AP'leri tekrarlayıcı modunda kullanmamanız. Bu cihazların tekrarlayıcı özelliği var ama İnternet bağlantısını AP cihaza kabloyla ve kablosuz verme arasında hız yönünden çok ciddi bir fark oluyor. Sizin cihazlar altlı üstlü duracağı için hiltiyle yeri delip birinden diğerine kablolu bağlantı vermeniz zor olmayacaktır. Bir de üstteki cihaza öğretmenler odasındaki modemden kabloyla ana hattı almanız gerekecek tabi.

Eğer 4 cihaz alayım ve hiç delik delmeden hepsini kablosuz kullanayım derseniz de cihazları koridor başlarına yerleştirerek birini AP modunda, diğerlerini tekrarlayıcı modunda kullanabilirsiniz.

Sizin için araştırıp makul fiyatlı satanları buldum:

http://www.n11.com/edimax-ew-7128g-pci- ... cid=700503

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-w ... goryId=410

Kolay gelsin.

Hocam öğretmenler odasındaki modemin kablosuz bağlantısı var o modemi üst katın ortasına doğru konumlandırıp oradan kabloyla alt kattaki kablosuz modeme bağlarsak sorun çözülür mü acaba?

hyalcin_61' Alıntı:
Hocam öğretmenler odasındaki modemin kablosuz bağlantısı var o modemi üst katın ortasına doğru konumlandırıp oradan kabloyla alt kattaki kablosuz modeme bağlarsak sorun çözülür mü acaba?

Bence gayet yeterli olur. Bir AP ve 10 adaptörle içinden çıkabilirsiniz. Merdiven boşluğuna konulan cihazların antenlerinin birisi sağdaki, diğeri soldaki sınıflara doğru bakarsa iyi olur. Dalga gücünün en fazla olduğu yer antenin ucu çünkü.

bir soruda ben sorayım hocalarım 4 katlı binaya dağıtımı nasıl yapabiliriz okul büyük koridorlar uzun modem 2. katta

Hiçbir yeri delmenize gerek yok. Modemi üst katın orta noktasına almanız yeterli olacaktır.
Alt kattaki bilgisayarlar için 7200nd öneriyorum. Belki diğerlerinden biraz pahalı ama, uzatma kablosu ve güçlü anteni ile çekmeme problemi yaşamazsınız.

Size tavsiyem mevcut modeminizi değiştirmeden bir adet 7200nd alıp binanın en uzak köşesindeki bilgisayara bağlayın ve bağlanmayı deneyin. Eğer başarılı olursanız Diğer bilgisayarlara da 7200nd alın.

Eğer modeminizin gücü düşükse wa5110g gibi 400-500mw değerlere sahip bir AP 30m çapında binayı kuşatmanıza yetecektir. 5110g AP'yi üst katın orta noktasına bağlayın. AP ayarlarından "Extended Range" özelliğini aktif hale getirin. Bağlantı kuracağınıza eminim.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta, modemin anteninin ucunu kesinlikle yukarı bakacak şekilde konumlandırın.
Dipol antenler sinyalleri ucundan aşağı doğru yayarlar. Bir arkadaş anteni ucunu o tarafa eğin demiş, o şekilde sinyali düşürürsünüz.

Modeminizi binanın ortasına alma şansınız yoksa Windsurfer tarzı yansıtıcılarla sinyali o tarafa yönlendirebilirsiniz.

yataylimit' Alıntı:
hyalcin_61' Alıntı:

Bence gayet yeterli olur. Bir AP ve 10 adaptörle içinden çıkabilirsiniz. Merdiven boşluğuna konulan cihazların antenlerinin birisi sağdaki, diğeri soldaki sınıflara doğru bakarsa iyi olur. Dalga gücünün en fazla olduğu yer antenin ucu çünkü.

Allah razı olsun hocam çok sağolun büyük bir dertten kurtardınız beni

fatihtasoz' Alıntı:
bir soruda ben sorayım hocalarım 4 katlı binaya dağıtımı nasıl yapabiliriz okul büyük koridorlar uzun modem 2. katta

Uzun yapılar için, binanın iki tarafına iki adet 5210G ile 150tlx2=300 tl ile AP kısmını çözebilirsiniz.
5210G 12dbi dahili tek yönlü anten bulunuyor. Ön tarafında 30 derecelik açı ile açık alanda 500 metreden fazla, kapalı alanda 50 metreden fazla kapsama alanı sağlıyor.

c1han' Alıntı:
Dikkat etmeniz gereken bir nokta, modemin anteninin ucunu kesinlikle yukarı bakacak şekilde konumlandırın.
Dipol antenler sinyalleri ucundan aşağı doğru yayarlar.

Düzeltme için teşekkürler; bunu yanlış biliyormuşum.

c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:

Uzun yapılar için, binanın iki tarafına iki adet 5210G ile 150tlx2=300 tl ile AP kısmını çözebilirsiniz.
5210G 12dbi dahili tek yönlü anten bulunuyor. Ön tarafında 30 derecelik açı ile açık alanda 500 metreden fazla, kapalı alanda 50 metreden fazla kapsama alanı sağlıyor.
her katamı hocam teşekkür ederim

fatihtasoz' Alıntı:
c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:

Hayır hocam. Yatay 60° Dikey 30° kapsama sağladığı için yana yatık şekilde orta katın her iki tarafına bağlamanız yeterli.
Dilerseniz anten girişine harici anten bağlayıp istediğiniz tarafa yönlendirebilirsiniz.

150Mbps 7510n http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA7210N
54Mbps 5210g http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA5210G

c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:
c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:

Hayır hocam. Yatay 60° Dikey 30° kapsama sağladığı için yana yatık şekilde orta katın her iki tarafına bağlamanız yeterli.
Dilerseniz anten girişine harici anten bağlayıp istediğiniz tarafa yönlendirebilirsiniz.

öncelikle bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

hocam sizin bahsettiğiniz 7510n ürünü 5ghz olduğu için karşısında kullanacağımız ürünlerin de (modem, wireless alıcı) 5 ghz olması gerektiği yazıyor donanımhaber'de. Bu konuda bilginiz var mı ?

xxxben' Alıntı:
c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:
c1han' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:

öncelikle bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

hocam sizin bahsettiğiniz 7510n ürünü 5ghz olduğu için karşısında kullanacağımız ürünlerin de (modem, wireless alıcı) 5 ghz olması gerektiği yazıyor donanımhaber'de. Bu konuda bilginiz var mı ?

Linkte olduğu gibi 7210n olacaktı.
Dediğiniz doğru 7510n 5Ghz ve karşıdaki cihazın da 5ghz olması lazım.

BBNET
Geri