İihale şartnamesi ve kafamı kurcalayan sorular

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ilde bir ihale için görevlendirildim yeni açılan bir çocuk kütüphanesine bilgisayar, playstation,20 güncel oyun, lcd tv alınacak yalnız neyden nekadar adet yazıyor
birkaç sorum var
1)87 ekran lcd yazmışlar bir inç 2.54 cm den 34.25 gibi bir değer çıkıyor iki türlüde arattım böyle bir değer yok
2)marka belirtilmeyecek deniliyor playstation3 yazmışlar 4 kollu olacak deniliyor marka belirtmeden sadece playstation3 yazarsak sadece sony firmasının vardır sanırım bir sorun çıkmaz 20 güncel oyun fifa pes nba sonrası hep kan dehşet çocuk kütüphanesinde oyun öneriside istiyorum :)
3)En büyük sorun burada var bilgisayarlar en uzun süre dayanacak gibi özelliklerini çıkarmam kararı alındı
I)Pc donanımı çok farklı marka ve kalitede ürünler var misal bir ram için kaliteli olsujn diye kingston demeden kingstonu nasıl mecbur seçtirecek bir şartname,
başka bir örnek anakart özelliklerini yazsam bile 100 dolara da var aynı özellik 200 dolara da burada hem devlete kazık attırmayacak hemde sağlam olacak bir şartname nasıl hazırlarım daha uzatıp örnekleri artırmak istemiyorum sanırım anlaşılmışımdır

Uzun süreler en az 7-8 sene düşün hocam dediler bu bilgisayarlar sık sık arıza vermesin.... çağında çok gerisinde kalmasın
*İ7 işlemci
*anakart sağlam bildiğim intel ve asus var
*ramlar kingston iyi
*hdd lerde samsung uzun sürek pek sıkıntı vermiyor
ekran kartı çok fazla önemli değil onboard anakartlıda olur yalnız benim evdeki pentium D de görüntü ile ilgili ufak bir işlemde işlemciye fazla yükleniyor ve fan sesi rahatsız ediyor.
*power kasa hakkında en ufak bilgim yok uzundur :)

Arkadaşlar ricam fikirlerinizi söyleyin

power kasa da asus almanızı tavsiye ederim.

87 ekrana gelince 32" gösterin birde 40" gösterin hangisini isterlerse onu alın ya da bu ekranın ne amaçla kullanılacağını sorun ona göre kendiniz karar verin.
ben 40" almanızı tavsiye ederim.

Hocam marka belirtilmeyeceğinden alacağın donanımlarda en ucuz olandan seçilir. İ7 de diyemezsin çünkü sadece intel var. Ancak dört çekirdekli diyebilirsin veya hızını belirtebilirsin.

Bunların hiç birini adres belirtmeden yazacaksın. İhaleye giren arkadaşlarla görüşeceksin biz bunu istiyoruz ama şartnamede belirtemedik diyeceksin. Buda adamların insafına kalmış artık. :)

İşlemci için L1, L2 ön bellek miktarlarını ve FSB hızını da yazabilirsiniz.
Harddiskler için de ön bellek miktarı belirtebilrisiniz
Ana kartlara katı kapasitörlü olma, Belirli sayıda USB 3.0 portu barındırma gibi seçenekler ekleyebilirsiniz

fahrican' Alıntı:
İşlemci için L1, L2 ön bellek miktarlarını ve FSB hızını da yazabilirsiniz.
Harddiskler için de ön bellek miktarı belirtebilrisiniz
Ana kartlara katı kapasitörlü olma, Belirli sayıda USB 3.0 portu barındırma gibi seçenekler ekleyebilirsiniz
bunlar iyi fikir gibi görünüyor teşekkürler :+1:

hocam marka belirtemiyorsun bu nedenle istediğin cihazları en az en çok ifadeleri ile sınırlandır ki istemediklerin gelmesin,
yani istediğin malzemenin sınırlarını çiz
mesela en az 4 kollu falan mhz hızda oyun konsolu gibi

celikumit' Alıntı:
hocam marka belirtemiyorsun bu nedenle istediğin cihazları en az en çok ifadeleri ile sınırlandır ki istemediklerin gelmesin,
yani istediğin malzemenin sınırlarını çiz
mesela en az 4 kollu falan mhz hızda oyun konsolu gibi

:+1: güzel hocam

BBNET
Geri