İHO da BT öğretmeni olmak

Kodla Büyü

kırmızıyeşilmavi

Site Gezgini
Mesajlar
38
İHO'da norm fazlası tabii, İmam Hatiplerde BT dersine ihtiyaç yok.
Arapça projesi, İngilizce Projesi, Hafızlık projesi başka kurum kuruluşların projeleri derken BT dersine ihtiyaç kalmıyor. Ezberleyecekleri ne kadar çok şey var.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sadece İHO larda değil tüm okular genelinde başarılı bir bilişim teknolojileri dersi veremiyoruz bence. lafa gelince 21. yy derse gelince 5 ve 6 sınıfta 2 saat zorunlu. Din kültürü dersine karşı değilim ancak her kademe de bolca yer alıyorken önemli denilen BT dersi sadece 2 saat ve 2 sınıf düzeyinde . düz liselerde zaten hak getire. YDA şubelerde ise komple seçmeli olarak ders seçiliyor.

Herhangi bir yazılım dilinde kodlama eğitimi verebilsek belki öğrenciler ileride kendi sevdikleri benimsedikleri yada o dönemin trend kodlama diline çok daha kolay geçebilecekler. ama biz arapça yada ingilizce öğrenmelerini daha çok önemsiyoruz. Peki biz kodlama eğitimi verebiliyor muyuz? Hayır.

bizden beklenen etkileşimli tahtalar çalışsın, yazıcılar çalışsın, sorun olmasın bu anlamda okulda . gerisi hikaye ders işlemesen de olur. kimse eksikliğini hissetmez. arada bir, bir veli çıkıp derse ki robotik kodlama yazılım alanlarında çocuklarımıza bir şeyler verelim idare de bazen bir şeyler yapmaya çalışıyor göstermelikte olsa.

bakın bt lab ların çoğu 15 -16 kişilik. şehir merkezlerinde özellikle büyükşehirlerde sınıflar 35 kişi ve üzeri. Teknoloji Tasarım dersinde sınıfı öğretmen 2 grup olarak ayırabiliyorken BT dersinde biz ayıramıyoruz bunun yönergesi yönetmeliği yok. 35 kişi 15 pc başında öylece ders işlemeye çalışıyoruz. BT lab olmayan okullara hiç girmiyorum zaten. Bu küçük nüans bile bize dersimizin geleceği hakkında ipuçları veriyor.

kısaca BT öğretmeni olmak zordur. Ve çoğu zaman pişmanlıktır. Atandığım dönem itibariyle seçeceğim en düşük puanlı öğretmenlik bile hem mesleki doyum açısında hem de maddi manevi diğer açılardan benim için çok daha faydalı olacaktı ama nasibimiz böyleymiş.
 
Fiziksel ortamları çoğu okuldan iyi olsada bt öğretmenleri için en zor okuldur diyebilirim
 
Geri
Üst