İdareci yaz stajında 20 saat koordinatörlük alabilir mi?

Kodla Büyü

Ayhan5252

Üye
Merhaba arkadaşlar. Branşı meslek öğretmenliği olan ve büyükşehirde mtal'de görev yapan bir idareci haftada 20 saat koordinatörlük ücreti alabilir mi? Yazın en fazla kaç saat alabilir? Mevzuata dayalı olarak cevap yazabilirseniz sevinirim. (Alamazsa neden alamaz, alabilirse neden alabilir...) Şimdiden teşekkürler.

Yaz kış farketmez iidarecinin koordinatörlüğü 6 saati geçemez
İdarecinin isteğe bağlı ekders saati 6 dır yönetmeliğe göre. Dolayısyla 6 dan fazla alma şansı yok. Ders te olsa koordinatörlükte olsa aynı

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Branşı meslek öğretmenliği olan ve büyükşehirde mtal'de görev yapan bir idareci haftada 20 saat koordinatörlük ücreti alabilir mi? Yazın en fazla kaç saat alabilir? Mevzuata dayalı olarak cevap yazabilirseniz sevinirim. (Alamazsa neden alamaz, alabilirse neden alabilir...) Şimdiden teşekkürler.
Hocam nasıl alacak? Zaten 20 saat idari görev ücreti var 20 de koordinatörlük alırsa 40 saat eder. Mantıken ve haftalık ders programı dikkate alındığında tüm hafta bu ikisi ile biter. Bu da mümkün olmaz.

Görevdeyken haftada 6 saat alabilir. Eğer izne ayrılırsa izinli olduğu haftalar için 20 saat koordinatörlük alabilir.
Öğretmen izinli iken nasıl 20 alırsa idarecide izinliyken 20 alır.

Görevdeyken haftada 6 saat alabilir. Eğer izne ayrılırsa izinli olduğu haftalar için 20 saat koordinatörlük alabilir.
Öğretmen izinli iken nasıl 20 saat alıyor hocam. Görev alması demek zaten izinde olmaması demek. Öğretmen izni ile idareci izni farklı şeyler. İdareci izinde iken görev alamaz

yok böyle bir şey. izinli iken hiç ek ders alamaz. nerden çıkardınız bunu anlamak mümkün değil sayın hocam.

izinli de olsa idareci idarecidir.

bir idarecinin 6 saatten fazla ekders alması zaten ekders yönetmeliğine aykırı.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE
EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Ekders çizelgesi

Öğretmen yaz tatilinde 2 ay izin süresi içinde nasıl koordinatörlük görevi alıyorsa, yöneticide yaz tatilinde izinli iken aynı şekilde alır. Öğretmende izinde, yönetici de izinde. Olmaz diye bir resmi yazı yoksa alır. Ancak yöneticilik görevi ek dersini izinli olduğu için alamaz.

Yaz stajında haftada 20 saat koordinatörlük görevi alan idareciler var arkadaşlar. Sorduğumda, alınamayacağına dair bir şey yok diyorlar. O yüzden bu kadar araştırıyorum. Mantıklı bir çerçevesi var mı? Etrafınızda bu şekilde yazın 20 saat koordinatörlük ücreti alan idareci var mı?

Öğretmen yaz tatilinde 2 ay izin süresi içinde nasıl koordinatörlük görevi alıyorsa, yöneticide yaz tatilinde izinli iken aynı şekilde alır. Öğretmende izinde, yönetici de izinde. Olmaz diye bir resmi yazı yoksa alır. Ancak yöneticilik görevi ek dersini izinli olduğu için alamaz.
Yaz stajında haftada 20 saat koordinatörlük görevi alan idareciler var arkadaşlar. Sorduğumda, alınamayacağına dair bir şey yok diyorlar. O yüzden bu kadar araştırıyorum. Mantıklı bir çerçevesi var mı? Etrafınızda bu şekilde yazın 20 saat koordinatörlük ücreti alan idareci var mı?
Bu çizelge yönetmelik eki çizelgedir. Toplamda 20 saat idari görev dışında ders veya koordinatörlük 6 saat alabilir en fazla. Daha fazla alamaz. Alamayacağı bu çizelgede net. Alan da ortaya çıktığında geri ödemek zorunda kalır.
İdareci izinde 1 saat bile ücret alamaz. Doğru öğretmen yaz tatilinde izinli ama koordinatörlük görevi aldığında izinli olmaktan çıkar ve görevli olur. İdareci izni farklı bir durum. İdareci amirinin onayı ile izin alır ve o sürede görev yapamaz. Öğretmen ise kanunen yaz tatilinde izinli sayılır ama bir görev aldığında bu izin durumu geçerli olmaz. Görevlidir resmi olarak.

Son düzenleme:
Ek ders kararının 8. Maddesini inceleyin.
“Yarıyıl ve yaz tatilinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden ….. 44 saate kadar ek ders görevi verilebilir.” Demektedir. Öğretmen tamam da Yönetici nasıl 44 saat ek ders alabilir. Tabiki yönetim görevinden izinli olduğu zaman alabilir. Tekrar söylüyorum. Yaz tatilindeki öğretmen ile izin almış idarecinin birbirinden farkı yoktur.
Ancak bir okul müdürü bunu uygun görmez ise onu anlarım. Bakanlıktan görüş yazısı istemesi iyi olacaktır.

Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları
Madde 8 bununla ilgili

Ayrıntılarına baktığınızda hangi durumlar için 44 saat olayının geçerli olduğunu görürsünüz. Eksik alıntı yapmışsınız

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan
eğitim faaliyetlerinde,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.

İlgili 3 4 ve 6 aşağıdadır

3) (Değişik: 13/03/2017 tarihli ve 2017/10010 sayılı BKK) Yurt dışında çalışan
vatandaşlarımızın çocukları, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımız ile ülkemizde
geçici koruma altında bulunan yabancı uyrukluların toplumumuza ve eğitim sistemimize
uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,
4) Okuma-yazma kurslarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim
uygulamalarında

Normalde hiç bir öğretmen zaten 44 saat ekders alamaz. 29 saat maksimum
Burada özel bir durum söz konusu ilgili faaliyetler için

Son düzenleme:
Hocam kış stajında neden 20 saat alamıyorlarsa yaz stajında da oldan dolayı alamazlar. Asıl alableceklerine dair bişey var mı ki alıyorlar onun cevabını versinler

23 yıllık bilişim öğretmeniyim. İlk defa böyle bişey duyuyorum.

Son düzenleme:
Ben de burada başka bir soru sorayım...

Yaz döneminde hem okulda hem de mesem'de toplamda bir meslek öğretmeni kaç saat koordinatörlük alabilir.

Okul ve mesem farklı kurumlar yani okulun içindeki mesem değil.

BBNET
Geri