İşletmelerde Beceri Eğitimi Ders Yükü

Kodla Büyü
hocam merhaba

ben yeni öğretmenim. konuları okuyup işleyişi öğrenmeye çalışıyorum . " görüş talep etme " nedir ? ilk defa rastladım . nasıl , kimden ve kim görüş talep edebiliyor . adaylığım yeni kalktı bana alan şefliği verdiler şu durumda 20 saat ders 10 saat şeflik 14 saat koordinatörlük toplam 44 saat alabiliyorum doğru mu ? sınıf almam zorunlu mu ? eğer ücretini alamayacağım bir şey yüklemek isterlerse bahaneleri de öğretmen yok olursa ben bunu istemiyorum diyebiliyormuyum ? büyük ihtimal diyebiliyorumdur ama usulü nedir ?
yönetmeliklerin/yönergelerin uygulanmasında kararsız kalındığında üst makamdan görüş talep edilir, biz şu işin uygulanmasında tereddüde düştük, doğrusu nedir diye. problem yaşadığında idare, işte ben buna göre yaptım der idareci de. genelde de il/ilçeler yuvarlak cevap verir ya da yönetmelikte ifadeyi aynen size cevap olarak yazar. bu gibi durumlarda mevzuata hakim kişilere ve vicdanlı kişilere isterseniz itibar edersiniz. Son tahlilde hakkınızı (siz kendiniz haklı görüyorsunuz ama bakalım idare yani kamu otoritesi bu duruma ne diyecek) idari mahkemede ararsınız.
Ayrıca okulunuzdaki tecrübeli meslek öğretmenleriyle bol vakit geçirin hocam, 1-2 yılda çok bir probleminiz kalmaz mevzuat konusunda. Hatta bazen onların bazı uygulamalarını yanlış yaptığını bile fark edebilirsiniz sonradan.

ilksms
Geri