peki hocam tek grup birde alan şefi var ve şef dahil 3 öğretmen var 24+10=34/3=11.99 hesap bu ve şefte ayriyetten 10 saat şefliğini alır ve 22 saat olur doğrumudur.
c) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez. ç) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde, işletmelere öğrenci gönderilen alandaki/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
özetle, 12. sınıf grup sayısı x24 + alan ve atölye şeflikleri için planlama bakım onarım ek ders toplamları kadar ders yükü oluyor.
Doğrudurpek
peki hocam tek grup birde alan şefi var ve şef dahil 3 öğretmen var 24+10=34/3=11.99 hesap bu ve şefte ayriyetten 10 saat şefliğini alır ve 22 saat olur doğrumudur.
c) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez. ç) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde, işletmelere öğrenci gönderilen alandaki/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
özetle, 12. sınıf grup sayısı x24 + alan ve atölye şeflikleri için planlama bakım onarım ek ders toplamları kadar ders yükü oluyor.
@ColakHoca hocam burada şeflik ve uygulamalı derslerdeki grup sayısı ibaresi var. ders yükü bu şekilde hesaplanıyor.Ortaöğretim kurumları yönetmeliği
88-2-ç) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) İşletmelerde meslek eğitimi ders görevine esas olacak azami haftalık ders yükünün belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile;
1) Anadolu meslek programlarında işletmelere öğrenci gönderilen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak ders saati,
2) Mesleki eğitim merkezlerinde ise Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı (Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879) Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarına göre belirlenen ders saati,
toplamı ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı (Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879) Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Hocam yönetmelik te mevcut. Ortaöğretim kurumları yönetmeliği 88/ç maddesine bakıp inceleyiniz. Net yazıyor oradaSizin okullarda bu nasıl hesap ediliyor. 12. Sınıfta tek grup var, alan ve atölye şefliği var. 3 öğretmeniz. Koordinatör müdür yardımcımız 24 saat üzerinden ek ders verilir diyor. Bazı yerlerde 24+ şeflikler deniyor.
6 öğrenci de farklı işletmedeyse işletme başına verilen saate göre hesaplanıyor. Bir işletmede birden fazla öğrenci varsa her öğrenci için +1 saat bizdePeki öğrenci sayısı 6 ise bu durumda nasıl bir yol izleniyor.
Öğrencilerin gittiği işletmelerin uzaklıkları ve ulaşım koşullarına uygun olarak okulda kurulan komisyon verilebilecek saatleri belirler. işletmeler öğretmenlere dengeli olarak dağıtılır ve öğretmenler gittikleri işletmelerin saatine göre koordinatörlük saati alırPeki öğrenci sayısı 6 ise bu durumda nasıl bir yol izleniyor.
Aynen öyle. Düşünmeden yazılan bir görüş. Yazan düşünse ne saçmalamışım ben derSaçma bir görüş yazısı bence 7 öğrenci var mesela hepsi ayrı işletmeye gidiyor ve 2 öğretmen var biri alan şefi sadece 10 saat hesaplayın diyor 8 olsa öğrenci 34 olcak velhasıl sanki 7 işletmeye gitmeyecek öğretmenler birde şu durum var öğrecileri okula çekildi o zaman da 24 saati vermeyecekler sanki,,
Verilemezmiş hocam. O saatler normu etkilermiş. Tek grup varsa 24 saat olurmuş. Bizim müdür yardımcısı sormuş cevap bu. Fazladan verenler varsa cezai işlem uygulanır dedi.Hocam yönetmelik te mevcut. Ortaöğretim kurumları yönetmeliği 88/ç maddesine bakıp inceleyiniz. Net yazıyor orada
Öğretmene dağıtılacak ibe ders yükü 24+10+6=40 saat olur. 40 saat işletme uzaklığı, ulaşım şartları vb ne göre 3 öğretmene 40/3= 13 saate kadar verilebilir
ben mi yalnış biliyorum diye bida okudum ama ders yuku atolye/alan seflikleri eklenir eger norm varsa bildiğim alan ogretmenleri kadar birer saatde sınıf rehberlik saati eklenirdi vesselam belki ben yanılıyorumVerilemezmiş hocam. O saatler normu etkilermiş. Tek grup varsa 24 saat olurmuş. Bizim müdür yardımcısı sormuş cevap bu. Fazladan verenler varsa cezai işlem uygulanır dedi.
Zaten norm hesabına da katılıyor hocam. İBE ders yükü norm hesabında da şefliklerle beraber katılır. Yönetmelikte açık net yazan ifade için bu sözleri söyleyen idareci hiç idareciyim diye ortalıkta gezmemesi lazım ama maalesef bu cümleleri kurabiliyorlar. Allah onlara akıl fikir sizlere de sabır versin inşallahVerilemezmiş hocam. O saatler normu etkilermiş. Tek grup varsa 24 saat olurmuş. Bizim müdür yardımcısı sormuş cevap bu. Fazladan verenler varsa cezai işlem uygulanır dedi.
Yönetmelik çok açık ve net. İbe haftalık ödenebilecek ek ders; Önce alan ve atölye şefleri ücretleri toplanır sonra 1 grup varsa çıkan sayıya 24 eklenir. Yalnız 1 atölye varsa o atölyeye şef verilmez. Dolayısıyla 1 atölye varsa sadece 10 saat alan şefi + 24 toplam 34 saat ek ders dağıtılır.Verilemezmiş hocam. O saatler normu etkilermiş. Tek grup varsa 24 saat olurmuş. Bizim müdür yardımcısı sormuş cevap bu. Fazladan verenler varsa cezai işlem uygulanır dedi.
Ben anlatamıyorum hocam. Defalarca dedim. Başka yerlerden örnekler gösterdim. 24 saatten fazla verilmez diyor. Bana elinizdeki belgeleri atabilir misiniz? Birde o şekilde deneyeyim.norm hesaplanırken
her sınıf seviyesinin haftalık ders saati x grup sayısı (örneğin 9,10,11 ve 12 lerin toplam haftalık ders saati 100 olsun x ve hepsi 2şer grup olsun= 200 saat)
+
işletmeye giden sınıfın grup sayısı x 24 (2 grup olsun x 24 = 48 saat)
+
şeflikler (1 alan, 3 lab şefi 10+6+6+6 = 28 saat)
= 276 saat norm için çıkan sayı
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yıl içinde dağıtım yapılırken
her sınıf seviyesinin haftalık ders saati x grup sayısı (örneğin 9,10,11 ve 12 lerin toplam haftalık ders saati 100 olsun x ve hepsi 2şer grup olsun= 200 saat)
+
işletmeye giden sınıfın grup sayısı x 24 + şeflikler (2 grup olsun x 24 + 28 saat şeflikler=52 saat)
+
şeflikler (1 alan, 3 lab şefi 10+6+6+6 = 28 saat) (şef olanlara verilecek pbo)
= 304 saat dağıtılabilir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
norma yansıyan sayı ayrı, yıl içinde dağıtılacak sayı ayrı şey. bu hesabı çoğu kişi anlamıyor.
eskiler bilirler yıllar önce işletme ders yükü hesaplanırken grup sayısı x 24 ten bulunan sayının iki katına kadar verilebilir şeklindeydi yönetmelik (2008 li yıllar). sonrasında bir anda "iki katına" kısmını kaldırdılar. öyle olunca koordinatörlük için harcanan emeğe karşılık verilen ücret çok az kaldı. itirazlar edildi vs. ve sonunda + şeflikler eklenir haline döndürüldü. şu an güncel yönetmelik te bu şekilde. azalan işletme ders yükünü bir nevi biraz arttırmak mesele. haaa neden şeflikler kadar ekleniyor bunu anlamak zor. kimin aklına geldiye artık. 1,2 1,3 katına kadar vs gibi bişey deseler ya.....
Arkadaşların dediğine göre öyle hocam. Şeflikle beraber imelere katılan şefliklerin ortalamasının toplamı.Şimdi burada. Bir grup var. Ve. Bir de. Alan şefi var. 24 + 10. Toplam 34. Ve. 3 öğretmen var. Bu 34. Üçü bölünüp 11 olarak uygulanacak ayrıca alan şefi 10 saat pbo alıp 21 mi alacak yada sadece 11 mi
Şimdi burada. Bir grup var. Ve. Bir de. Alan şefi var. 24 + 10. Toplam 34. Ve. 3 öğretmen var. Bu 34. Üçü bölünüp 11 olarak uygulanacak ayrıca alan şefi 10 saat pbo alıp 21 mi alacak yada sadece 11 mi
yukarıda paylaştığım orta öğretim kurumları yönetmeliği maddesi en önemli belge sayın hocam. başka bişeye gerek yok.Ben anlatamıyorum hocam. Defalarca dedim. Başka yerlerden örnekler gösterdim. 24 saatten fazla verilmez diyor. Bana elinizdeki belgeleri atabilir misiniz? Birde o şekilde deneyeyim.
hocam mesleki eğitim grubu 11+ ile oluşturulduğu için İBE meslek stajından çok okul yeni yeni son sene ek ücreti alamaz durumdadır. konu bu ise koordinatörlük görevleri için ücret yazılamıyor.Peki öğrenci sayısı 6 ise bu durumda nasıl bir yol izleniyor.