İşlemci-Sabit Disk

Kodla Büyü

09burakhan

Üye
Mesajlar
5
Öncelikle belirteyim ben lise 1 öğrencisiyim.Bir öğretmen değilim. :) 200 lira para biriktirip bir işlemci ya da sabit disk almak istiyorum pc hızını hangisi daha çok etkiler?Şu anda kullandığım işlemci çok eski bir işlemci olan Celeron D (d çift çekirdek belirtmiyor.) 74,5 gb lık bir de sabit disk var.
 
öncelikle merhaba.

sizin sisteminizde öncelikli olarak değişmesi gereken şey işlemci tabi bunu yapınca anakartı rami de değiştirmniz gerekli oyun oynamak içinse iyi birde ekran kartı lazım :) dolayısıyla elinizdeki parayı en az 3 e katlamanızı öneririm.
 
Onları değiştiremem.Daha yeni ram ,ekran kartı,ses kartı değiştirdik. ATI Radeon HD 4300/4500 series 1.7gb yazıyor ekran kartında.Ama işlemci yüzünden bir oyun oynayamıyorum.2gb ram var windows 7 ultimate işletim sistemi var. işlemci celeron d 3.20 ghz .Sadece işlemci değiştirmek istiyorum.
 
o zaman bir bilgisayarcıya gidin elinizdeki anakarta takılabilecek en iyi işlemciyi taktırın. o paraya iyi bir işlemci alabilirsin (i3). ama muhtemelen anakartın desteklemez. bu durumda en mantıklısı core 2 duo almak. yine de dediğim gibi sormak lazım.
 
Evet ben biraz araştırdım alabileceğim en iyi işlemci bu paraya core 2 duo.Bir de anakart 775i945gz öyle yazıyor.
 
o anakarta takabileceğin işlemci modelleri:
LGA 775 for Intel® Core™ 2 Duo / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processors
core2 duo oynayabilirsin. ancak uzun vadede bence boşa paran gider.


775i945GZ.jpg


anakartında bu olsa gerek.
 
celeron d zamanının iyi işlemcisiydi. şimdilerde core 2 duo lar raflardan silinmek üzere
 
Normalde öğrenci olduğunu anladığım kişilere cevap yazmıyorum ama senin açıksözlülüğün ve dürüstlüğün çok hoşuma gitti :) Sen önce harddisk al, sendeki vaya eski çünkü. Celeron D hala iyi bi işlemci. Ben de celeron M 1,86 GHz kullanıyorum, her işimi görüyor :mrgreen:
 
Geri
Üst