İşinde en dakik öğretmen çıktı

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Çalışma hayatındaki hemen herkes mutlaka bir şekilde işe geç kalırken; bu gecikmelerin ardındaki bahaneler saymakla bitmiyor.

uykusuzluktan, yorgunluktan dem vuran çalışanlar bir yana, bazı bahaneler var ki, fıkraları aratmıyor... Para dergisi, çalışanların işe geç kalma nedenleri ve öne sürdükleri bahaneleri araştırdı. Online araştırma şirketi DORinsight tarafından gerçekleştirilen çalışma sonuçlarına göre; 'Kahvaltılık almaya gittiğim yerdeki kuyruğun uzunluğu yüzünden geciktim' diye bahane uyduranlar bile bulunuyor. Kadın çalışanların gerekçeleri de dikkat çekiyor. Giyeceği kıyafete karar veremediği için işe geç kaldığını anlatan kadın çalışanların yanı sıra, günleri karıştırdığını, iş gününü cumartesi-pazar olarak düşündüğü için işe geciktiğini söyleyenler de bulunuyor. Komşusunun gürültüsünden uyuyamadığı için sabah uyanamadığını söyleyen çalışanlar bile mevcut.

EN DAKİK ÖĞRETMENLER
Araştırmaya göre; tüm meslek grupları içinde işe en az geç kalanlar öğretmenler. Kamu ya da özel sektörde üst ve orta düzey yöneticilik yapanlar ise işe en fazla geç kalan grubu oluşturuyor. İşe geç kalan bir diğer grup ise iş hayatına yeni başlayanlar ve özellikle 26-30 yaş arasındaki kişiler. En az geç kalanlarıysa ayda 2-3 kez olmak üzere 36-40 yaş arası çalışanlar oluşturuyor. Araştırmaya katılanların yarısı işe geç kalmadığını ifade ederken; yaklaşık her 5 çalışandan 1'i ise haftada en az bir kere işe gecikiyor. İşe en çok geç kalma nedenleri arasında uyuyakalmak yüzde 48'le başı çekiyor. Bunu yüzde 34'le yorgunluk takip ediyor. House of Human Koçluk kurucu ortağı Nuri Murat Avcı ise çalışanlara işe geç kalmamaları için şu önerilerde bulunuyor: "Yatmadan önce, ertesi gün size kendinizi iyi hissettirecek, heyecanlandıracak bir iş düşünün. Kendinize, 'Yarın kendimi iyi hissetmek için ne yapabilirim?' diye sorun. Yanıtı sizi rahatlatacaktır."

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    138.1 KB · Görüntüleme: 697
Çalışasım gelmedi :puhaha:
15 saat çalışıyoruz ya, ne geç kalması hocam? Çalışıyoruz mu biz¿ :verymad:

Ben 3 yıllık öğretmenim, bir kere geç kaldım okula, onda da ders saatlerini karıştırdığım(boyuna program değişiyordu) için evde hazır olmama rağmen evden çıkmadım.

işini en iyi yapan öğretmendir. her ne kadar bu hükümet öğretmnleri beğenmesede işin gerçeği budur. memuriyette en kralı doktorlardır. saat 8 de iş başı yapan doktor gördünüz mü?

cesur yürek99' Alıntı:
işini en iyi yapan öğretmendir. her ne kadar bu hükümet öğretmnleri beğenmesede işin gerçeği budur. memuriyette en kralı doktorlardır. saat 8 de iş başı yapan doktor gördünüz mü?

ben her gün görüyorum :lol:

Oransal olarak işini en düzgün yapan memur kısmı öğretmenler. Sayımızın kalabalık olması nedeni ile içimizdeki çürük elmaların toplam sayısı da çok oluyor. Başta bakan olmak üzere herkesin öğretmenlerin açığını kollamakla uğraşması nedeni ile sürekli göz önündeyiz ve çok kişinin gözü rahatsız oluyor . Ne de olsa haftada 15 saat çalışıp yılın yarısında tatil yapılan mesleği kim kıskanmaz :puhaha:

Devlet hastanelerine, kamu bankalarına, ilçe mem, adliye, vergi, nüfus müdürlüğü , tapu idaresi ..., askerlik dairelerine bir gitsinler. Değil mesai başında günün tamamında tüm bankoların, veznelerin dolu olduğu, personelin işinin başında olduğu an görülmez. Mutlaka arazi olup o gün hiç işe gelmeyen işe geldiği halde işinin başında olmayan kaç kişi çıkar. Sonra okullara gidip o gün meb tarafından görevlendirilmediği halde kaç öğretmen yok? Kaç sınıfın dersi boş geçmiş karşılaştırsınlar ? Bariz farkla diğer memurlar işten kaytarma rekoru kıracaktır.

BBNET
Geri