üzerime karabasan çöktü.

Kodla Büyü

sad1k

Üye
arkadaşlar bugün ikindin vakti gözlerimi dinlendireyim diye yatağa uzanmıştım
dalmışım
sanırım rüya görüyordum yarım yamalak hatırlıyorum
uyandığımda kas katı kesildim sanki elektrik çarpar gibi birşey beni titretdi
felak süresini okumak istedim okuyamadım
daha sonra hanıma anlattım kırıntıdandır dedi
yatağın altında bayram için aldığımız kuru pastalardan bir tanesi yuvarlanmış
hala tırsıyorum
paylaşmak istedim.

hocam bana bir gecede 3 defa oldu. önceleri dini yönden bi bağlantılar olabilir diye düşündüm ama din kültürü öğretmenimize sorduğumda kesinlikle dini yönden bi sıkıntı olmadığını vücudun dengesiyle ilgisi olduğunu açıkladı. psikolojik sıkıntılardan, kan akışından falan gibi sağlık yönünden oluşan bi sıkıntı. tırsacak bişey yok.

sağlolun hocam psikolojik mi yada uyku felcimi bilmem ama yatağın altından kuru pasta çıkması beni korkuttu

Kurupasta dan tırsanı ilk defa görüyorum:)
Şaka bir yana hocam, bu tamamen fizyolojik ve psikolojik bir durum. Çok yorgunsanız uykudan önce veya uzun süre uyumamışsanız fazla derin uyumaya başladığınızda böyle şeyler olabilir. Ben bunu özellikle denedim. Kırıntı ayarlayıp yattım bişey olmadı. Sonra bi hocaya sordum dedi ki; kırıntı kepekli miy di yoksa tam buğday mıydı:))
Hey Allahım yav. Bir öğretmen böyle şeylere nasıl inanır anlamıyorum.

Bu arada bir arkadaşım da benzer birşey yaşadı. Bu anlattığım gerçek. Üzerine karabasan çökmüş nefes alamıormuş boğuluyorum derken zar zor uyanmış. Bir de bakmış ki kedisi ağzının üzerine oturmuş:)) Bu gerçek.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Bu arada bir arkadaşım da benzer birşey yaşadı. Bu anlattığım gerçek. Üzerine karabasan çökmüş nefes alamıormuş boğuluyorum derken zar zor uyanmış. Bir de bakmış ki kedisi ağzının üzerine oturmuş:)) Bu gerçek.
:D

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

Dini boyutu nasıl bilmiyorum ama bilimsel olarak uyku felci bu, bana da oluyor özellikle keraat vaktinde..

Kurupasta dan tırsanı ilk defa görüyorum:)
Şaka bir yana hocam, bu tamamen fizyolojik ve psikolojik bir durum. Çok yorgunsanız uykudan önce veya uzun süre uyumamışsanız fazla derin uyumaya başladığınızda böyle şeyler olabilir. Ben bunu özellikle denedim. Kırıntı ayarlayıp yattım bişey olmadı. Sonra bi hocaya sordum dedi ki; kırıntı kepekli miy di yoksa tam buğday mıydı:))
Hey Allahım yav. Bir öğretmen böyle şeylere nasıl inanır anlamıyorum.

evet benimde fizyolojim psikolojim bozuldu,
geçin dalganızı, başınıza gelirse yazarsınız buraya,

Bir öğretmen böyle şeylere nasıl inanır anlamıyorum.
başına gelince anlarsın

ateist arkadaslar karabasana inanmaz bu nedenle farkli yanitlar duyabilirsiniz normaldir.

karacahiller bilime inanmaz bu nedenle farklı yanıtlar duyabilirsiniz normaldir.

İkindi vakti uyumak iyi değildir, vücut dengesi ve uyurken havanın aydınlık olup siz uykudayken havanın kararmasından dolayı...

gzegen' Alıntı:
ateist arkadaslar karabasana inanmaz bu nedenle farkli yanitlar duyabilirsiniz normaldir.
Bilime inanmak hurafelere inanmamakla ateizmin ne bağlantısı var anlamadım. Nerden biliyorsun benim ateist olduğumu. Allah bilir onu ancak. Şirk işlediğinin farkında mısın.
Müşrikler bazı şeylere inanmaz bu nedenle farklı yanıtlar duyabilirsiniz normaldir.

Hocam çeşitli sebepleri olabilir. Dini yönden ikindi ve akşam arası uyumak tavsiye edilmez.

:lol: Allahım yarabbim :D :D Karnım ağrıdı gülmekten..

birisi benim başıma geleni kendi başına gelmiş gibi anlatsaydı
*ıçın açıkta kalmıştır derdim dalga geçerdim
gel gör ki
"düşmekte olan bir uçakta hiç ateist göremezsin."

Karabasan denen olayın dini bir yanı yok diye biliyorum. Bilimsel olarak stres, yorgunluk, uykusuzluk, üzüntü, yoğun düşünce, ... gibi sebeplerden dolayı sinir iletiminde meydana gelen gecikmenin bir sonucu olduğunu biliyorum. İnsan beyni sizi korumak için uykunun belli dönemlerinde (RAM) kas sisteminin neredeyse tamamını (göz ve solunum kasları dışında) devreden çıkarır. Böyle olmasaydı uyku sırasında gördüğünüz rüyadaki tüm hareketleri yapardınız. Tabii ki sabaha duvara attığınız kafa, yumruk veya tekmeler nedeniyle kırıklar içinde uyanırdınız.
Uykunun en derin RAM döneminde herhangi bir uyaran nedeniyle uyandığınızda gözünüzü açarsınız ve beyinde tüm kasların ( sinirler sayesinde emirler göndererek ) anında kilitlerini çözer. Fakat sizin stres, yorgunluk, uykusuzluk, üzüntü, yoğun düşünce, ... gibi sebeplerden dolayı sinirlerinizde bir bozulma olmuşsa beynin gönderdiği sinyalin kaslara ulaşımı anında olmaz. İşte bu zaman zarfında gözünüz açık olarak herşeyi görür, algılarsınız fakat sinirlerin kilidi çözülmediği için kıpırdayamazsınız. Tabii ki kendi iradeniz dışında bir şeyler oluyormuş gibi hissedip paniklersiniz. Bazı durumlarda rüyanızdan tam kurtulamayabilirsiniz. Rüyanızda gördüğünüz şeyleri odanın içinde görmeye başlayabilirsiniz. Bu hareket edememe durumu geçici olup birkaç saniye içinde, bazı durumlarda birkaç dakika çok ender olarakta birkaç saat içinde ortadan kalkar.

sad1k' Alıntı:
gel gör ki
Karabasan benim de başıma geldi. Çok yorgundun uyumadan önce. Kırıntı falan yoktu yatakta. Yani başıma geldi ve anladım neden olduğunu.
Ateist yakıştırmasını geri almazsanız öyle beddua ederimi ki, gerçekten karabasandan uyanamazsınız. Yani bi şekilde basarlar adama.

sad1k' Alıntı:
gel gör ki
Karabasan benim de başıma geldi. Çok yorgundun uyumadan önce. Kırıntı falan yoktu yatakta. Yani başıma geldi ve anladım neden olduğunu.
Ateist yakıştırmasını geri almazsanız öyle beddua ederimi ki, gerçekten karabasandan uyanamazsınız. Yani bi şekilde basarlar adama.
size ateist demedim ya da atıfta bulunmadım
dikkat ettiyseniz tırnak içersinde yazdım bu deyimi,
bunu kendimi kastederek yazdım
eskiden olsaydı dalga geçerdim ama başıma gelince kortum istemesem de insi cinsi şeylerden olduğuna inanıyorum anlamında söyledim.

Neyse sad1k hocam sorun yok o zaman. Bu arada inançlara saygılıyım ve kendim de Yaradana inanan bir insanım. Ateistelere de saygılıyım. İsteyen istediği şekilde inanır ve yaşar. Ancak hurafe başka birşeydir. Ha derseniz ki ben hurafelere inanırım ve saygı isterim. Tabi ki buna da saygı gösteririm.

sad1k' Alıntı:
sad1k' Alıntı:
gel gör ki
size ateist demedim ya da atıfta bulunmadım
dikkat ettiyseniz tırnak içersinde yazdım bu deyimi,
bunu kendimi kastederek yazdım
eskiden olsaydı dalga geçerdim ama başıma gelince kortum istemesem de insi cinsi şeylerden olduğuna inanıyorum anlamında söyledim.
hocam hak veriyorum sana. bunlar bizim dini inançlarımızdan kaynaklanıyor. diğer ülkelerde çekilen korku filmleri bize ne kadar saçma geliyorsa bizi ürküten bizim korku filmlerimizde onlara çok saçma geliyor. hatta izlemeye değer bile bulmuyorlar. dediğim gibi tamamen inanç meselesi. küçüklükten beri duyduğun bazı hikayeler aklının bir tarafında hep kalıyor. uyku felcinde de beyin kendi kendine kurgulamaya başlıyor. hareket edemediğin içinde tırsmaya başlıyorsun. bu uyku felcini bende sık yaşarım. bir gecede 3-4 defa yakalandığım olur. ben tadını çıkarıyorum. vücut ağırlığını hissetmediğinizden eğlenceli bile oluyor. denizde yüzmek gibi. uyku felci kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın.

denizlerb' Alıntı:
hocam hak veriyorum sana. bunlar bizim dini inançlarımızdan kaynaklanıyor. diğer ülkelerde çekilen korku filmleri bize ne kadar saçma geliyorsa bizi ürküten bizim korku filmlerimizde onlara çok saçma geliyor. hatta izlemeye değer bile bulmuyorlar. dediğim gibi tamamen inanç meselesi. küçüklükten beri duyduğun bazı hikayeler aklının bir tarafında hep kalıyor. uyku felcinde de beyin kendi kendine kurgulamaya başlıyor. hareket edemediğin içinde tırsmaya başlıyorsun. bu uyku felcini bende sık yaşarım. bir gecede 3-4 defa yakalandığım olur. ben tadını çıkarıyorum. vücut ağırlığını hissetmediğinizden eğlenceli bile oluyor. denizde yüzmek gibi. uyku felci kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın.

ilk kez oldu bana
bir de o kuru pastayı görünce kesin karabasandır diyerek daha da tırstım.
neyse tüm forumdakilere iyi geceler Allah rahatlık versin.

Bende de böyle durumlar oldu. Ayet-el Kürsî, Felâk ve Nas sürelerini okudum baktım ki gideceği yok. Anladım ki gelen hiçbir şey yok. Yok gelen birşey olsaydı bunlar bu dualar üzerine soluğu Ay'da alırlardı Allah'ın izniyle. Uyku felci... ne derseniz diyin artık.

BBNET
Geri