üçüncü marşda çalışıyor

Kodla Büyü

saidtr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar,
benim araba sıralı lpg 'li fiat palio var.
biliyorsunuz 1,5 aydır havalar soğudu. sabahları arabam tek marşda çalışıyordu.
şu bir haftadır 3. 4. marşda çalışıyor. marşda kuvvetli. gaza basmaya çalışınca da stop ediyor.
:( :( sorunla karşılaşan var mı hiç ? tşkr..... :(

hocam sıralı tüp de zaten kendisi, benzinde otomatik kalıyor....
araba çalışıp ısınınca otomatik gaza geçiyor...

Hocam ben karşılaştım bu sorunla uzun bi süre benim aracımda 3 hatta 5-6. marşta çalııyordu.Bi çok usta gezdim sorunu bulamamışlardı. Sebebini bir benzin istasyonunun müşteri arttırmak için başka ilden ücretsiz lpg bakım günleri için getirttikleri ustalar buldu. Lpg gaz kesicisi bozulmuştu. bu sebeple araç çalışırken gazla benzin gittiği için araç boğuluyor ve çalışmıyordu. Gaz kesiciyi değiştirdikten sonra sorun düzeldi. Sizin sorununuz da bu sebepten olabilir.

Hocam aslında çok da olağandışı bir olay değil yaşadığınız.
Benzin otomatiğinin basıncı düşük olabilir yada benzin otomatiğine gelen hortumdaki benzin araç uzun süre bekleyince depoya doğru geri kaçıyor olabilir. Gerçi bunun için depo veya hortum-benzin otomatiği kısmında geri dönüş valfi vardır. Belki o valfde bir tıkanıklık olabilir (bu yazdıklarım benim broadway de benzin sisteminde başıma geldi). Ayrcıa aracın rahat çalışması için ince motor yağı koyabilirsiniz. Motor yağı gece soğuğunda biraz katılaştığı için ilk çalışmada sıkıntı doğurabiliyor bazen diye birçok ustadan duydum. mert02 hocamın dediği gibi kesiciden olabilir.

hocam normalde gündüz içinde araba düzgün çalışıyor.
sadece sabahları onu yapıyor.
ama yine de sağol bi bakalım.

mert02' Alıntı:
Hocam ben karşılaştım bu sorunla uzun bi süre benim aracımda 3 hatta 5-6. marşta çalııyordu.Bi çok usta gezdim sorunu bulamamışlardı. Sebebini bir benzin istasyonunun müşteri arttırmak için başka ilden ücretsiz lpg bakım günleri için getirttikleri ustalar buldu. Lpg gaz kesicisi bozulmuştu. bu sebeple araç çalışırken gazla benzin gittiği için araç boğuluyor ve çalışmıyordu. Gaz kesiciyi değiştirdikten sonra sorun düzeldi. Sizin sorununuz da bu sebepten olabilir.

kış aylarında benzinin depo fazla olması gerekiyor en az çeyrek depo
sonra marşa bastığında bira motor zor dönüyorsa aküden olabilir aküyü sanayide yavaş şarj yaptır (8 saat sürer)olmaz sa aküyü değiştir.

hocam benzim yarım depo dolu..
ama benzin 95 oktanla 97 oktan karışırsa yapar mı?
en son sanırım öyle oldu idi ?

wgolf' Alıntı:
kış aylarında benzinin depo fazla olması gerekiyor en az çeyrek depo
sonra marşa bastığında bira motor zor dönüyorsa aküden olabilir aküyü sanayide yavaş şarj yaptır (8 saat sürer)olmaz sa aküyü değiştir.

hocam motora motor silk denilen katkıdan koyun bu probleminiz %100 çözülür. Aynı sorun benimde başıma gelmişti denedim işe yaradı

Sabah marşa basmadan önce kontağı 3 defa açıp kapatın, daha sonra ise marşa basın. Eğer tek marşda çalışırsa benzin pompanızda sorun vardır. Eğer aynı sorun devam ediyorsa mert02 hocamın dediğinden olabilir. Gaz ile benzin karışıp motoru boğuyordur...

saidtr' Alıntı:
hocam normalde gündüz içinde araba düzgün çalışıyor.
sadece sabahları onu yapıyor.
ama yine de sağol bi bakalım.

mert02' Alıntı:

Hocam Gün içerisinde benim aracımda aynı şekilde tek marşta çalışıyordu. İlk çalışmada geç çalışıyordu sonraki çalışmalarda ise gayet güzel bi şekilde çalııyordu. Başka parçalardanda olabilir ama bendeki sorunun çok benzeri bu sebeple kontol edin veya ettirin.
basit bi şekilde çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz
Üzerindeki soketlerden 1 ini çıkarın aracı çalıştırın tüpe geçtiğinde soketi girdiği demire sürtün çıt çıt ses gelmesi gerekli gelmiyorsa bozulmuştur.(Araç tüpe geçmiş olacak)

Ekli dosyalar

• ATIKER-GAZ-KESICI.jpg
    ATIKER-GAZ-KESICI.jpg
    76 KB · Görüntüleme: 2,310
hocam gecen hafta araba gaza gec geciyor diye gaz taktırdıgım yere gittim onlarda bilgisayar bagladı gaza gecis derecesini biraz düşürdü sonra cok fark etmedi gidip sordm usta, hocam ayarlanabilecek en dusuk dereceye ayarladım daha asagısına cekersem araba kolay kolay calısmaz calssada motor aniden stop eder, kışın biraz idare edecen dedi, senin olay bence derece ayarından olabilir araba hemen tupe gecmeye calısıyordur o da gerekli ısı olmadıgından sorun yapıyordur,

ikinci olasılık da mars dinamosunun kömürü cok azalmıstır acilen değişmeyi istiyordur

BBNET
Geri