hocam biraz resim detay paylaşbilirmisiniz
Geçen yıl üç tane proje ile girdim- ikisi robot biri ise tanıtımdı. Tanıtım da HTC VİVE marka VR makine tanıtımı yapıldı. Bi tanesi dart oynayan oynayan robot bir diğeri ise düello yapan iki robot. En ilgi çeken projelerdi. Tanıtım tabii çoğu okulda veya kimse VR makine olmadığı için kullanmak isteyen baya çoktu.
hocam maalesef 2015-2016 döneminde yapmıştım. o yüzden şuan hiçbiri elimde değil. arasam fotoğrafları bile bulmam zor ama bi bakayımHocam dökümanlarınız hala mevcutsa bana da gönderebilir misiniz
Bu sene biz erken başladık geçen seneki elimizdeki parçaları kullanarak bişeyler yapıcaz.
1- fotokapan
2- elektronik su terazisi (gyro kullanarak ) ledleri yakarak yön belirlicez (bitti sayılır)
3- duyma engelliler için şapka ( 4 tane ses sensör kullanarak analog giriş ortalamasına göre hangi yönde ses gelirse ona göre ışıklar yanacak
4-ışık izleyen araç ( bitti bu proje )
5- uzaktan kontrollü servo motor (nrf ile uzaktan bağlantı yapılarak iş makinesi gibi kontrol edilen kol ) yüzde 50 bitti gibi
6- robotis dream setle cop toplayan arac yapıcaz .
7- gaz ve mesafe sensörü kullanarak uyarı sistemli baret yaptık ( bitti )
Hocam okul olarak katıldığımız bir proje kapmasında hibe yapıldı bilişim sınıfına , elimde yeterli miktarda robotis var bende değerlendirmek istiyorum.hocam robotis çok pahalı değil mi? nasıl karşılıyorsunuz?
Hocam okul olarak katıldığımız bir proje kapmasında hibe yapıldı bilişim sınıfına , elimde yeterli miktarda robotis var bende değerlendirmek istiyorum.
Bu sene biz erken başladık geçen seneki elimizdeki parçaları kullanarak bişeyler yapıcaz.
1- fotokapan
2- elektronik su terazisi (gyro kullanarak ) ledleri yakarak yön belirlicez (bitti sayılır)
3- duyma engelliler için şapka ( 4 tane ses sensör kullanarak analog giriş ortalamasına göre hangi yönde ses gelirse ona göre ışıklar yanacak
5- uzaktan kontrollü servo motor (nrf ile uzaktan bağlantı yapılarak iş makinesi gibi kontrol edilen kol ) yüzde 50 bitti gibi
çok eğlenceli bir projeye benziyor. rica etsem kullandığınız malzemelerin listesini atar mısınız? emretelli.kku@gmail.comBirde Scratch programında havuç ezme oyunu yaptık. Toprağın içinden rastgele çıkan havuçları ezmek görevimiz. Makey makey ile oyunu çok daha zevkli bir hale getirdik. Oynamak için sıraya girdi pek çoğu![]()
1- fotokapan
aynen yapan varsa arkadaşlar ben de mbot kullanarak proje yapmak istiyorum ki okula tubitak aracılığı ile mbot alabilelim.başka türlü aldıramam.Arkadaşlar elinde çizgi izleyen robot ile ilgili TÜBİTAK için amaç,özet ve yöntem kısmı olan var mı ?