ön takım sorunu

Kodla Büyü

mustitosya37

Site Gezgini
arkadaşlar arabamın sol ön kısmında gıcırtıya benzer bir ses geliyor. bu ses ara sıra kesiliyor ama geçici oluyor. sanayiye gittiğimde rot başı lastiğine enjektör ile yağ sürdüler bi kaç gün kullanın dediler sorun kalmaz dediler ama hala devam ediyor. sizce sorun nedir? böyle bir problemle karşılaşan varmı varsa çözümünü söylerse sevinirim. tşkler.

mustitosya37' Alıntı:
arkadaşlar arabamın sol ön kısmında gıcırtıya benzer bir ses geliyor. bu ses ara sıra kesiliyor ama geçici oluyor. sanayiye gittiğimde rot başı lastiğine enjektör ile yağ sürdüler bi kaç gün kullanın dediler sorun kalmaz dediler ama hala devam ediyor. sizce sorun nedir? böyle bir problemle karşılaşan varmı varsa çözümünü söylerse sevinirim. tşkler.

direksiyonu çevirirkende geliyormu? büyük ihtimal amartisörden geliyodur.

hareket halindeyken her türlü ses geliyor hocam, sanayiden amatisörle ilgili bir sorun olduğunu söylemediler ama tabi bir ihtimal olabilir hocam. araba daha 65 binde amatisörün ömrü kaç km dir ki?

mustitosya37' Alıntı:
hareket halindeyken her türlü ses geliyor hocam, sanayiden amatisörle ilgili bir sorun olduğunu söylemediler ama tabi bir ihtimal olabilir hocam. araba daha 65 binde amatisörün ömrü kaç km dir ki?
1 km de bile amortisör sorun verebilir hocam sert bir çukura falan girince mafiş..

umarım amortisörde değildir çünkü pahalıdır.. aynısı benim başıma geldi direksiyonu sağa sola çevirirken ses geliyordu amortisörden geldiği çıktı oraya...

Kesin amortisördür. Geçenlerde bende ön ikisini değiştirmek zorunda kaldım tüm maaş gitti. Değiştirmeden önce hiç fark edilmiyordu daha doğrusu anlayamıyordum. Ama değiştirdikten sonra bariz şekilde araba kendisini hissettiriyor. Mutlaka değiştir bunun için benim iki tane sıfır lastiğim gitti bende bu lastikler neden gidiyor diyordum. Umarım sorunu ucuza kurtarırsın. :)

mustitosya37' Alıntı:

Disk yada kaliperden geliyor olmasın? Bende de benzer sorun var. Düz yolda tık yokken biraz engebeli yoldan giderken sol önden tıkırtı geliyor. Sanayiye götürdüm yapamadılar. Birkaç yere daha götürdüm onlarda yapamadı. Servisine götüreceğim sonunda.

Geçen haftada benim alt tablaların orta burcu kopmuş, arabanın rot ayarını bozmuş. ses farkedilmeye başlayınca baktım ki ön lastiklerin dışları saglam ama içlerini yemiş teller çıkmaya ramak kalmış ve bu olay 3-4 gün içinde bu hale gelmişti. 2 lastik, alt tablalara mal oldu.

sizdeki araç nedir hocam?

araç megan 1 hocam sanayiye götürdüm arkadaşlar usta tanıdıktı baktı rotlarda, amartisörde bişi yok dedi, aracı salladı falan yag sıktı rot lastiğine parada almadı 2 gün bin dedi sorun devam ederse getir, sorun büyük ihtimal rot lastiklerinde falandır dedi ama söküpte bakmadı.

focuslarda z-rot diye bir parça vardı, aynı sesi yapardı, sizdede bu parçadan varsa onu elden geçrin, çifti 30 lira idi.

Geçmiş olsun.
gelen sesi iyi tahmin ediyorsam eğer mutlaka rotlardandır.
keşke rotlarına yağ sıktırmak yerine söktürüp benzinle iyice temizlettikten sonra gres yağı ile doldurup taktırsaydın eminim o ses kesmiş olacaktı. o sesi dikkate almazsan eğer rotların iyice ölebilir. benim araç toyota corolla orjinal rot un fiyatı 800 tl. seninkide avrupa bir araç ise buna yakındır ve o ses bu paraya mal olabilir.

BBNET
Geri