öğretmenlik mi? yoksa Öğretim görevlisi olmak mı?

Kodla Büyü

öğretmenlik mi?-Öğretim görevliliği mi?

  • öğretmen olarak kalmak

    Oy: 8 20.0%
  • öğretim görevlisi olmak

    Oy: 32 80.0%

  • Kullanılan toplam oy
    40

allpier

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
274
bir ilköğretim okulunda formatör olarak veya formatör olmadan kalmakmı.
yoksa bulunduğun şehirde (memleketinizde)bir meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi olmak mı?
okulla myo aynı ilçede
böyle bir fırsatınız olsa ne yapardınız ?(öğretim görevlisi olmayı seçerseniz dönüşü yok gibi düşünün)
 
yansitma' Alıntı:
şu koşullar altında öğretim görevlisi olurdum. (Eğer garanti ise)
aynen hocam ama elindekinde de olma riskin varsa boşver hocam,
şu bir gerçek ilköğretimle lise bile farkederken üni, çok çok farkeder.
seviye daha yukarıda olur en azından vede formatör hikayeleriyle uğraşmazsın :D
 
zamanında yardoç istemişti ama asistanlık yapmak, proje tez vs. hazırlamak, birde garantisi yok diye istememiştim. şimdi kafamı taşlara duvarlara vuruyorum. Allah cezamı verdi.
 
Üniversite farklı bir kurum, dışardan görüldüğü kadar rahat değildir ama Meb iyice zıvanadan çıktı. Ben olsam 1 sn.beklemem, kadro garantiyse Unide.
 
meslek lisesi ne değişmem üniversiteyi daha doğrusu çalışmak zor geliyor artık ingilizce ve daha bir sürü şey......
 
myolarda ki öğrenci profilinden mucizeler bekleyemeyin hocam.. birde kamu kurumlarında kadro verilmediği için doktoradan sonra memurlağa geçenleri görüyorum. İyi araştırmak gerekiyor.
 
artık üniversitelerde sözleşmeli alıyor hocam...
İlköğretimde isen kesinlikle myo gecmek daha mantıklı
ayrıca öğretim görevlisiyseniz tezle veya yuksek lisansla ugrasmazsınız.istterseniz doktora yaparsınız, istemezseniz yıllarca öğr. Gör. Olarak kalabilirsiniz.
Üni. de calısmanın tek sıkıcı tarafı proje veya buna benzer etkinliklerin olması
 
şu an ilkköğretimdeyim haftanın 3 günü (ildışı atamayla geldim ve formatörlük başvurusunu kaçırmışız) ilköğretim toplamda 4 farklı derse girp maaş karşılığını dolduruyorum aslında bakarsanız branşımızın düştüğü bu hallerden dolayı soğudum birazbuda beni bu düşünceye itti yoksa mesleğimden branşımdan memnunum .bulunduğum ilçedeki myo nun ihtiyacı olunca böyle bir teklif geldi ama görevlendirme teklifi haftada 2 günde oraya gidiyorum görevlendirmeyle. öğretim görevlisi olmak gibi bir şansım(kadrolu) önümdeki süreçte olacak gibi o yüzden fikir almak istedim. ikisininde kendine göre avantajları var fakat gelecek adına çok ayrıntılı(yüksek lisansı doktorası vs.) bilmiyorum.birde farzedelim oldum öğretim görevlisi tekrar öğretmenliğe dönme şansım varmı kpssye falan tekrar girmem gerekirmi bilemedim.

değerli fikirleriniz için teşekkürler.
 
hocam sen fazla düşünme bile fırsatın varsa git myo bile olsa en azından orada işni yaparsın derse girer konunu anlatırsın bizim okullarda yaptığımız gibi amele işlerini de yapmazsın... Eskiden bende myo gitmeyi pek düşünmüyordum hatta sizin gibi fırsatım vardı kaçırdım sonra da nereye savrulursan gidiyorsun bir süzen oturana kadar hevesin kaçıyor... Ben şimdi yeni bir fırsat arıyorum hocam tekrar girmek için...
 
arkadaşlar bu konuda teklif geldi kararımı verdim öğretmen olarak kalıcam :)
.belki düşünen arkadaşlar için kısaca artı eksi yönlerini söyleyeyim

-maaşı öğretmenliğe göre daha iyi 1800 civarı maaş 12 saat maaş karşılığı ders +20 saate kadar ekders ,ekders ücretide 10 lira civarında.
-ilköğretime göre daha rahat kılık kıyafet vs. açısından derslere girme çıkma sınav proje vs. açısından.
-bizim branşımız için bilgimizi heba etmek yerine daha faydalı kullanmak gibi bir artısıda var.
-eğer 2. öğretim derslere girersen saat 5ten sonra ekders 2 katı kadarmış.
AMA
-Öğretim görevlisi oluyorsunuz(okutman da deniyor) yard. doç. olana kadar yer değiştirme hakkınız yok bunu myo müdürüde istese olmuyor yani birbirinizi sevmeseniz kavga etseniz bile katlanmak zorundasınız.eş durumu ataması vs. dahil buna eşiniz sizin yanınıza geliyor siz gidemiyorsunuz.
-yard doç olmak için yüksek lisans doktora derken 10 yıla yakın bir süre o ilçede çalışmanız gerekiyor.
-yaz tatili şubat tatili vs. yok
dediğim gibi artıları da var eksileri de ama benim kararım yer değiştirme hakkı olmadığı için olumsuz oldu yani istemedim.

BAZI MYO'LAR ZAMAN ZAMAN OKUTMAN ALIYORLAR SADECE O BÖLÜME AİT BİR ALANDAN MEZUN OLMAN VE ALES PUANI YETEBİLİYOR DAHA SONRASI SİZE KALMIŞ YÜKSEK LİSANS DOKTORA VS.

DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN BİLGİ OLSUN DİYE YAZDIM.
 
Valla MYO da çalışılmaz. İlköğretimdede biz potansiyel ameleyiz(formatör) zor bir karar vermişsin cidden aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı. Hayırlı olsun.
 
Meslek yüksek okulunu bilmem ama, ben kesinlikle tercihimi üniversiteden yana kullanırdım, ömür boyu o ilçede kalmak kötü olabilir ama yinede fırsatları başka yerde değerlendirmek gerek, gerçekten çalışan beyinlerle bir arada olmak çok güzel, fosilleşmiş müdürlerin oyuncağı olmaktan iyidir.
 
aliogus' Alıntı:
Valla MYO da çalışılmaz. İlköğretimdede biz potansiyel ameleyiz(formatör) zor bir karar vermişsin cidden aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı. Hayırlı olsun.
teşekkürler

bilisimcih' Alıntı:
gerçekten çalışan beyinlerle bir arada olmak çok güzel, fosilleşmiş müdürlerin oyuncağı olmaktan iyidir.
kesinlikle haklısın hocam o farkı hissediyorsun
 
Geri
Üst