öğrenciler seçse de 4 saatten fazla derse giremiyor muşum:((

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zilal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zilal

Süper Üye
Süper Üye
okulumuz İmam hatip oldu. 5. sınıflara 600 den fazla öğrenci kaydoldu. 21 tane sınıf var sadece 5 lerde..
ben sadece 2 sınıf alabiliyor muşum. bir gün 2 saat diğer gün 2 saat seçmeli ders saatleri varmış. aynı kulup ve rehberlik saatleri gibi.. ve ben o saatler dışında derse giremiyorum.

4-5-6-7-8 ler tamamen imam hatip olduğunda en fazla 16 saat derse girebiliyormuşum. o zamana kadar bizim dersi tamamen kaldırmazlarsa..

şimdi düz ortaokul kısmından 6ve 7 lere bilişimi seçti idare.. onlara sınıf sınıf derse girebiliyorum.
ama yeni sistemde sadece seçmeli ders öğretmeni ve hangi sınıfa girdiğin belli değil sosyal kulüp öğretmeni gibi birşeyim.
herşey kötüye gidiyo..
eski sistemde haftada 1 saat olsa bile 21 sınıf vardı ve diğer öğretmenler gibi dersime girebiliyordum.

çözüm bulacaklarına her geçen gün sorun artıyor.

ekimde açık öğretim edebiyata başlıyorum. 4 seneye kadar ders kalmazsa branş değiştiricem inşallah

zilal' Alıntı:
okulumuz İmam hatip oldu. 5. sınıflara 600 den fazla öğrenci kaydoldu. 21 tane sınıf var sadece 5 lerde..
ben sadece 2 sınıf alabiliyor muşum. bir gün 2 saat diğer gün 2 saat seçmeli ders saatleri varmış. aynı kulup ve rehberlik saatleri gibi.. ve ben o saatler dışında derse giremiyorum.

4-5-6-7-8 ler tamamen imam hatip olduğunda en fazla 16 saat derse girebiliyormuşum. o zamana kadar bizim dersi tamamen kaldırmazlarsa..

şimdi düz ortaokul kısmından 6ve 7 lere bilişimi seçti idare.. onlara sınıf sınıf derse girebiliyorum.
ama yeni sistemde sadece seçmeli ders öğretmeni ve hangi sınıfa girdiğin belli değil sosyal kulüp öğretmeni gibi birşeyim.
herşey kötüye gidiyo..
eski sistemde haftada 1 saat olsa bile 21 sınıf vardı ve diğer öğretmenler gibi dersime girebiliyordum.

ekimde açık öğretim edebiyata başlıyorum. 4 seneye kadar ders kalmazsa branş değiştiricem inşallah
hocam bu açıköğretimle ilgili bier soru sormak istiyorum. Edebiyet değilde felsefe veya sosyoloji okusak alan değişikliği ile rehberliğe geçiş oluyormu? bilgin varmı?

imam hatip okulunun zararları işte.. ellerinde bol bol din k. öğretmeni olduğundan seçmeli dersleri sabitleyebiliyorlar, yoksa biraz zor iş 21 sınıfa seçmeli dersleri sabitlemek...

her geçen gün aynı sorunları tartışıyoruz... ders olursa gireceğiz ama bizim okulda da öğrenciler başka başka dersleri seçmişler.....müdürün ağzına bakar olduk...okulda ne olduğumuz belli değil.. kimi "bizi aşar bu konu" diyor; kimi de çalışmaların devam ettiğini söylüyor.... :x

arkadaşlar bu durumda normal okullarda bundan sonra haftada sadece 8 saat dersimiz olabilecek öyleyse benmi yanlış anlıyorum

sosyal kulüp gibi olacağını tahmin etmiştim sonuçta bir sınıftaki her öğrenci aynı dersi seçmek zorunda değil Bu sene uygulanmamış olsa dahi bundan sonra e-okul dan öğrenci kendi seçeceğine göre dersimizin seçilmesini bekleyeceğiz gibi görünüyor.

egitimci.' Alıntı:
imam hatip okulunun zararları işte.. ellerinde bol bol din k. öğretmeni olduğundan seçmeli dersleri sabitleyebiliyorlar, yoksa biraz zor iş 21 sınıfa seçmeli dersleri sabitlemek...

imam hatip okulunda din dersleri seçmeli değil zorunlu.. seçmeli dersler arasında yok. 7 tane din dersi öğretmeni açığı var okulda. seçmeli ders hiç yok din le ilgili, imam hatip olduğu için.
öğrenciler genelde matematik uygulamaları ve yabacı dili seçiyor. böylece matematik seçen öğrenci haftada 7 saat mat. ingilizece sçende 6 saat ingilizce görecek.
ben dersimin reklamını yapar seçmelerini sağlardım ama seçseler de ancak benim sınıf kalabalıklaşacak ve zararıma olacak.

dehencan' Alıntı:
zilal' Alıntı:

herşey kötüye gidiyo..

hocam bu açıköğretimle ilgili bier soru sormak istiyorum. Edebiyet değilde felsefe veya sosyoloji okusak alan değişikliği ile rehberliğe geçiş oluyormu? bilgin varmı?

yok diye biliyorum çünkü o branşlardan artık rehber öğretmen almıyorlar.
açıköğretimde en iyi branş ilahiyat ve edebiyat bence.

valla seçmeli dersler 2 saat olmasınıın bize yararı yok genel müdürlerde sağolsun üzerimizde çalışmlar yapıyorlar hala bitiremediler ama resmiyette biz bitmek üzereyiz :-1:

BBNET
Geri