mercimeğin sadesi bile çok güzel :+1: ben de önyargılı yapmıştım ama harika oluyor. Bir de kızım içtiği için sebzeli olması işime geliyor..havucu patatesi yemiş oluyordörtyol' Alıntı:ben mercimek çorbasını domates soğan ve sarımsak harici birşey koymuyorum tabi birde mercimek. bir de böyle deneyin bayanlar harika oluyor.
hayat86' Alıntı:ezogelin benim en sevdiğimçorbalardandır bu da 2-3 kişilik tarif biz evde az oldugumuzdan dolayı hep böyle yapıyorum artıyor.
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı mercimek (kırmızı)
1 soğan (küçük)
tereyağ
nane sarımsak salça
pirinç mercimek bulgur 1 diş sarımsak haşlanır. Soğanlar çok ince kıyılır tereyağında soğan salça nane ile kavrulur nane yağa son atılır dikkat .haşlanan malzemeye eklenir bir süre de böyle iyice birbirne lezzetleri geçmesi için kaynatılır. ister robottan geçirin isterseniz bu şekilde yiyin. kış ayarının vazgeçilmezlerinden.
hocam eğer cevabını alabilirsem bu akşam yapayım diyorum bu çorbayı, haşlarken ayrı ayrı mı yoksa hepsini aynı anda aynı suda mı haşlıyoruzzzz , teşekkürlerhayat86' Alıntı:ezogelin benim en sevdiğimçorbalardandır bu da 2-3 kişilik tarif biz evde az oldugumuzdan dolayı hep böyle yapıyorum artıyor.
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan (küçük)
tereyağ
nane sarımsak salça
pirinç mercimek bulgur 1 diş sarımsak haşlanır. Soğanlar çok ince kıyılır tereyağında soğan salça nane ile kavrulur nane yağa son atılır dikkat .haşlanan malzemeye eklenir bir süre de böyle iyice birbirne lezzetleri geçmesi için kaynatılır. ister robottan geçirin isterseniz bu şekilde yiyin. kış ayarının vazgeçilmezlerinden.
hocam hepsini beraber haslıyoruz.elf.krc' Alıntı:hocam eğer cevabını alabilirsem bu akşam yapayım diyorum bu çorbayı, haşlarken ayrı ayrı mı yoksa hepsini aynı anda aynı suda mı haşlıyoruzzzz , teşekkürlerhayat86' Alıntı:ezogelin benim en sevdiğimçorbalardandır bu da 2-3 kişilik tarif biz evde az oldugumuzdan dolayı hep böyle yapıyorum artıyor.
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan (küçük)
tereyağ
nane sarımsak salça
1) un tarhanası tarifiserdemir' Alıntı:Tencereye su konulur. Üzerine hazır çorba dökülüp kaynayana kadar karıştırılır. :idea:
Favori çorbalarım tarhana, mercimek(tereyağ soslu olursa iyi olur) paça. Bunlardan tarif alabilirsek bakalım nasıl yapıyorsunuz.
teşekkürlerrrrrrhayat86' Alıntı:hocam hepsini beraber haslıyoruz.elf.krc' Alıntı:hocam eğer cevabını alabilirsem bu akşam yapayım diyorum bu çorbayı, haşlarken ayrı ayrı mı yoksa hepsini aynı anda aynı suda mı haşlıyoruzzzz , teşekkürlerhayat86' Alıntı:ezogelin benim en sevdiğimçorbalardandır bu da 2-3 kişilik tarif biz evde az oldugumuzdan dolayı hep böyle yapıyorum artıyor.
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan (küçük)
tereyağ
nane sarımsak salça
dün yaptım harika oldu teşekkürlerşeffaf' Alıntı:TAZE TARHANA ÇORBASI (4 kişilik)
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt(3-4 yemek kaşığı kadar)
kuru nane
tavuk suyu
YAPILIŞI:
tereyağını tencerede eritin unu ekleyip biraz karıştırın (ilk baştan beri çırpma teli kullanalım)
salçayı ekleyip durmadan çırpmaya devam edelim kuru naneyi ekleyip salça kavrulana kadar durmadan çırpalım yoğurdu ekleyip hızlı hızlı çırpalım.karışım iyice özdeşlenen kadar çırpıyoruz. sonra üzerine 1 bardak kadar soğuk su ekleyip topaklanma kalmayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. karışım kaynamaya başlayınca etsuyuyla beraber suyu toplamda, 4 bardağa tamamlıyoruz(sonradan eklediğimiz su kaynar olursa işimiz kolaylaşır). piştikten sonra yoğunluğunu azaltmak isterseniz su ekleyebilirsiniz.
beğendiğinize sevindim hocam, rica ederim...seldabal' Alıntı:dün yaptım harika oldu teşekkürlerşeffaf' Alıntı:TAZE TARHANA ÇORBASI (4 kişilik)
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt(3-4 yemek kaşığı kadar)
kuru nane
tavuk suyu
YAPILIŞI:
tereyağını tencerede eritin unu ekleyip biraz karıştırın (ilk baştan beri çırpma teli kullanalım)
salçayı ekleyip durmadan çırpmaya devam edelim kuru naneyi ekleyip salça kavrulana kadar durmadan çırpalım yoğurdu ekleyip hızlı hızlı çırpalım.karışım iyice özdeşlenen kadar çırpıyoruz. sonra üzerine 1 bardak kadar soğuk su ekleyip topaklanma kalmayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. karışım kaynamaya başlayınca etsuyuyla beraber suyu toplamda, 4 bardağa tamamlıyoruz(sonradan eklediğimiz su kaynar olursa işimiz kolaylaşır). piştikten sonra yoğunluğunu azaltmak isterseniz su ekleyebilirsiniz.![]()