Kafana şunu sok.
BEN KÜRT PROPAGANDASI YAPMIYORUM.
Sadece devlet asker eliyle bu vatandaşlarımıza zulüm yapmıştır diyorum.
Kürt Sorununa ilişkin
ilk mesajımı tekrar okuyun ve arkasından bu mesajımı okuyun.
PKK'yı 80 darbesinden sonra Kenan Evren ve ekibi ülkede silahlı gücün (yani askerin) etkisinin ilelebet payidar olması için ve kendilerine her vakit ihtiyaç duyulması için kurmuştur.Öyle ki elinde silah olunca bunu milletine çevirmeyi de her 10 senede bir yapmıştır.(bknz 27 Mayıs,71 Muhtırası,12 Eylül,28 Şubat,Ergenekonlar,Balyozlar,Poyrazköyler,İnternet Andıçları,vs).Arkasından gelen genç kurmaylara da "darbe yapın,bu millet ancak bundan anlar" virüsü bulaştırmıştır.
Halen bile o dönem de "aynı silahla bir sağdan bir soldan vurduk" diyor Paşamız pişkinlikle.
Kaçakçılık için yakın zamanda çıkan şu
şu yazı dizisine bir bak
Bu röportajda deniz yoluyla insan kaçıran kaptan "1995'lerde Van'dan insan geçirmek için komutanlara %10 veriyorduk.O dönemin hesapları incelenirse nasıl mal varlıklarının arttığını görebilirsiniz" demişti.Bu sadece insan kaçakçılığı.
Van'da Jan.As. teğmen arkadaşımdan da buna benzer bir beyanı kulaklarımla işittim."6 ay da bir komutan değişir buralarda..Neden dedim...Yeni gelen komutan arpalığa adapte olmadan merkeze çekilir,yerine yenisi gelir.Eskiden bu da yoktu.Servetlerine servet kattılar kaçakçılıktan"
Köy yakılmasına ve boşaltılmasına gelince.Bunu ben bizzat yaşayanlardan diledim.Batman öğretmen askerlik yaparken bir kamyona binmiştim.Bingöl/Genç (ilçesi) bir vatandaşımız sürüyor,havadan sudan konuşurken laf döndü dolaştı," buraların eskiden daha kötü olduğuna falan geldi.Niye dedim.Gece dağdakiler geliyor unumuzu,yağımızı alıyorlar,gündüzde asker geliyor,gece falan saatte şu kadar adam yardım etmişsiniz deyip evimizi,hayvanlarımızı yakıyorlardı.Kimi zamanda hakikaten yardım edip etmediğimizi belirlemek için terörist kılığında gece gelip aynı şekilde erzak alıp,gündüzde onun teftişini yapıyorlardı.Köy boşaltmalar,yakıp yıkmalar çok oldu.İki ateş arasında kaldık.Ne yapacağımızı şaşırdık."
Aşağı yukarı hatırladığım kadarıyla böyledi konuşma.
Faili meçhullere gelince. Benim faili meçhulden kastım öldürülen kürtler değil. Uğur Mumcular,Ahmet Taner Kışlalı,Eşref Bitlis,Gaffar Okan,Çetin Emeç,Cem Ersever,Bahtiyar Aydın,Bahriye Üçok,Necip Hablemitoğlu,Sivas katliamı vs..Bu insanlar bilinç olarak seçilip öldürüldü.Ülkede nefreti tırmandırmak ve silahlı güçlere ihtiyacın her zaman olduğunu vurgulamak için.Toplumu devamlı bir diken üstünde tutma projesidir yaşananlar.
Kimsenin bana dolma yutturduğu falan yok bana.
Okuyoruz,araştırıyoruz,eleştiriyoruz ve en önemlisi olayları tek başına değerlendirmiyoruz.Normal bir ülkede yaşamıyoruz,her olayın bir diğeriyle ilişkisi var.