çok zoruma gidiyo çok

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan on@ur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

on@ur

Site Gezgini
http://www.youtube.com/watch?v=14d7VJ4vnHo

bu görüntüleri gördükçe öyle zoruma gidiyor ki anlatamam. ben hiçbir zaman kafatasçı , faşist , aşırı uçlarda biri olmadım ama bu görüntüeri görmek devletin bu adamları takdir etmesi çok zoruma gidiyor. görüntüler de konuşan kişinin 2009 yılında 7 şehit verdiğimiz saldırının emrini veren kişi olması ve hala fütursuzca bu durumdan devleti sorumlu tutmaları çok zoruma gidiyo çok...

Yetmez ama evet.
analar ağlamasın.
dış güçlerin oyunu.
olayların aslını bilseniz böyle düşünmezdiniz.
aslında ABDyi kandırıyoruz büyük osmanlıyı kurmak için iç barış şart.
apo namazlı niyazlı biridir
bunlar iyi adamlar milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklarımızın altına aldık.
terör örgütü olarak artık dhkpc geçiyor sizin haberiniz yok mu, bunlar özgürlükçü...
ne kadar faşistsiniz
darbecilik yapmayın bu sorun çözülmeli
allah razı olsun başbakanımızdan
gerekirse el etek öpülebilir
türk kelimesi bazı etnik unsurları rahatsız ediyor.
50bin kişilik halk savaşı çıkar
hepimiz özgür olacağız

Allah sonumuzu hayır eylesin, koca TÜRKİYE CUMHURİYETİ 3-5 çapulcu itle pazarlık yapıyor... %50 bu boru mu? Susup oturma düşüyor benim payıma...

ulan arkadaş ahh ahh kürt özgürlük hareketiymiş sizin özgürlüğünüzün taa ben

Okul müdürümüz şehit babası, oğlu uzman j. çvş. henüz çocuğu 1 günlük iken şehit düşüyor, çocuğunu göremeden, çocuğu babasını bilmeden...
Bana birkaç gün önce geldi dedik ki selim bey senden birşey istesem yapabilir misin?
Buyrun hocam dedim...
Kenara geçtik; dedi ki oğlumun, şehit oğlumun video görüntüleri vardı onlar kamerada kayıtlı, bunları kaybolmayacak şekilde nasıl korurum nasıl yedeklerim, torunumda izler hem .... dedi
...
gerisini anlatmaya gerek yok...

Bunlar ne için, şehit düşenler, yetim kalanlar, evladını vatana verenler bu görüntüler için, bu pazarlıklar için mi acı çektiler...

Yazıklar olsun...

hiç zoruna gitmesin hocam..her şey yolun giriyor..insana insan gibi davranılıyor artık.. oradakilerde insan bizim gibi.. kürt değilim pkklı değilim ama sonuna kadar destekliyorum şu anki devletin yaptığı girişimleri..Ak partili değilim hiç oy da vermedim.. zamanında yapılan yanlışları düzeltmeye çalışıyorlar.. nereye kadar giderdi bu şekilde.. insanız hepimiz konuşup anlaşabiliyoruz.. gerek yok millete jop sokmaya, dışkı yedirmeye konuşalım yeter..zoruna gitmesin hocam..ben türk oğlu türküm zoruma gitmiyor...abim askerliğini hakkari çukurca da yaptı..6 ay dağlarda yattı kalktı.. biz her gün bir acı haber gelmesin diye dua ettik.. şükürler olsun olmadı öyle bir şey.. yeter görmek istemiyoruz artık şehit haberi..barış böyle olacaksa böyle olsun...hiç kimseye ayrıcalık tanınmasın ama hiç kimseye..hepimiz eşit olalım..bu vatan hepimizin..türkün de kürdün de lazın da çerkezin de....

Teröristle anlaşan hiçbir zaman kârlı çıkmaz. pkk bir kürt ayaklanması değildir, pkk kürtlerin savaşçısı değildir. Abd'nin Irak'a her girişinde azan terör örgütü bop maşasıdır. Ülke ikiye bölünse bile bu dert kesinlikle bitmeyecektir. Bağımsız bir Türkiye gerçek olmadıkça da sorunlar çözülmeyecek. Bırakın analar ağlamasın safsatasını. Analar hep ağlayacak. Bu dünya böyle. Üzerinde yaşadığımız toprakların niye adı Anadolu diye sormaz mısınız? Her Türk Asker Doğar sözü boş bir söz müdür?

Milletini sevenleri ırkçı olarak görüyorsanız bunlar da zorunuza gitmesin.

Srebrenica' Alıntı:
Teröristle anlaşan hiçbir zaman kârlı çıkmaz. pkk bir kürt ayaklanması değildir, pkk kürtlerin savaşçısı değildir. Abd'nin Irak'a her girişinde azan terör örgütü bop maşasıdır. Ülke ikiye bölünse bile bu dert kesinlikle bitmeyecektir. Bağımsız bir Türkiye gerçek olmadıkça da sorunlar çözülmeyecek. Bırakın analar ağlamasın safsatasını. Analar hep ağlayacak. Bu dünya böyle. Üzerinde yaşadığımız toprakların niye adı Anadolu diye sormaz mısınız? Her Türk Asker Doğar sözü boş bir söz müdür?

Milletini sevenleri ırkçı olarak görüyorsanız bunlar da zorunuza gitmesin.
:+1:
islam dinine sonradan giren diyalog ayaklarının meyveleri bunlar...
Yarın cumhurbaşkanlığı süresi de dolar, herkes adayını gösterir. doğudan tek aday.. hey gözünü sevim israil.
S.ktin batırdın ırakı, suriye'yi. Onların kuzeyini yedin sıra bizim güneyde...

by.BaCTeRY' Alıntı:
hiç zoruna gitmesin hocam..her şey yolun giriyor..insana insan gibi davranılıyor artık.. oradakilerde insan bizim gibi.. kürt değilim pkklı değilim ama sonuna kadar destekliyorum şu anki devletin yaptığı girişimleri..Ak partili değilim hiç oy da vermedim.. zamanında yapılan yanlışları düzeltmeye çalışıyorlar.. nereye kadar giderdi bu şekilde.. insanız hepimiz konuşup anlaşabiliyoruz.. gerek yok millete jop sokmaya, dışkı yedirmeye konuşalım yeter..zoruna gitmesin hocam..ben türk oğlu türküm zoruma gitmiyor...abim askerliğini hakkari çukurca da yaptı..6 ay dağlarda yattı kalktı.. biz her gün bir acı haber gelmesin diye dua ettik.. şükürler olsun olmadı öyle bir şey.. yeter görmek istemiyoruz artık şehit haberi..barış böyle olacaksa böyle olsun...hiç kimseye ayrıcalık tanınmasın ama hiç kimseye..hepimiz eşit olalım..bu vatan hepimizin..türkün de kürdün de lazın da çerkezin de....

HOCAM BEN DE TÜRKÜM ! HEMDE YOZGATLI. kafatascı düşünmesemde katil o.. ç.. lerin haberlerini hergün tüm medyada boy boy görmekten usandım. olmadığım kadar kinlendim bu sürece !

sürec doğru amaç ala. ama boy boy medyada "imralı" nın resmini görmek başımı ağrıtıyor. üstelik "yandaş" - "karşıt" her türlü medya bu süzme şerefsizin saçlarının ağarmasından toplatıda içtiği çaya kadar her otu b.k. ballandıra ballandıra haber yapıyorlar.

kaçırılan kaymakam (salınan) benim yakın olmasada arkadaşım 2 kez piknik yaptık muş bağlarında. Muş valiliğinde görevlendirme ile çalıştığım proje bürosunda 1 hafta birlikte çalıştık. kendisi diyarbakırlı adam tam 2011 ağustostan bu yana ellerinde. salınmasına en çok sevinenlerdenim ama kanlı bir operasyonla kurtarılmış olduğunu duysam daha çok sdevinirdim...

hocam pkk bir iki görüşmeyle şirin görünebilecek bir pislik grubu değil tıpkı bdp gibi..

kürt sorununun ne olduğunu mantıklı bi şekilde açıklayamayacak olan burda gazel okumasın

adamların derdi eşitlik değil ayrı devlet kurmak, her defasında dile getiriyorlar. Bu durumda yakın zamanda istekler artacak tavizler tavizi getirecek ki getiriyorda. yakında terörist apoda çıkar baş olur onlara. Sonrasında vatanı da bölün bakalım neresinden bölecekseniz. Allah sonumuzu hayır etsin.

kaçırma, serbest bırakma işinin mitle(veya herneyse) ortak planlandığını düşünüyorum. bak serbest bıraktılar diyerek şirin göstermek için, başardılarda.

BU VATANA NASIL KIYDILAR?

İnsan olan vatanını satar mı?
Suyun içip ekmeğin yediniz,
Dünyada vatandan aziz şey var mı?
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Onu didik didik didiklediler,
saçlarından tutup sürüklediler,
götürüp kâfire: "Buyur..." dediler.

Eli kolu zincirlere vuruluş,
vatan çırıl çıplak yere serilmiş.
Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.

Gün gelir çark düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur :

Nazim Hikmet (1959)

VATAN HAİNİ

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Nazım HİKMET

Yorum: Anlaşılıyor değil mi kimin vatan haini olduğu. Kimlerin Amerika dan beslendiği

s_kajmeran' Alıntı:
Yetmez ama evet.
analar ağlamasın.
dış güçlerin oyunu.
olayların aslını bilseniz böyle düşünmezdiniz.
aslında ABDyi kandırıyoruz büyük osmanlıyı kurmak için iç barış şart.
apo namazlı niyazlı biridir
bunlar iyi adamlar milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklarımızın altına aldık.
terör örgütü olarak artık dhkpc geçiyor sizin haberiniz yok mu, bunlar özgürlükçü...
ne kadar faşistsiniz
darbecilik yapmayın bu sorun çözülmeli
allah razı olsun başbakanımızdan
gerekirse el etek öpülebilir
türk kelimesi bazı etnik unsurları rahatsız ediyor.
50bin kişilik halk savaşı çıkar
hepimiz özgür olacağız

Allah sonumuzu hayır eylesin, koca TÜRKİYE CUMHURİYETİ 3-5 çapulcu itle pazarlık yapıyor... %50 bu boru mu? Susup oturma düşüyor benim payıma...
+1

Herkesin bildiği bir hikaye...
Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş.
Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.
"SUÇ HEP O SARI ÖKÜZ''DE..."
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz''ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış.
"AFERİN SİZİ KUTLARIZ!"
Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemişler:
"Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk''u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.
"NEREDE KAYBETTİK BİZ BU SAVAŞI?"
Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahale ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküz''ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.."

danışıklı dövüş buna denir hükümet güya sergilemiş olduğu açılım politikası ve apo gibi bir pislikle görüşmenin meyvelerinin verildiğini göstermeye çalışıyor ve bizim enayi koyun halkımız buna kanıyor bu adamlar siyaseti bu şekilde akıllı oynadıkça bizim halkımız aptalca izleyecek apo denen herif bile salınıverecek herkes alkışlayacak adamın politikası bu
rehinelerin ilk sözlerini okuduysanız ortak paydası 'süreç meyvesini vermeye başladı' diyorlar tabi acaba akp ve pkk o arkadaşlarımıza ne kadar baskı yaptılar acaba bu sözler etrafında toplanmaları için
düşünen ve Allah tan korkan bir millet lazım bize düşünmeden ve Allahtan korktuğunu zanneden değil

30 küsür senedir silahla hükümetlerimiz çözmeye çalıştı.
Bakalım birde konuşarak çözmeye çalışalım.
Dik durup,kontrolü elimizde tutarsak çözülecektir sorun.
Samimiyetlerini göreceğiz(samimi olmadıklarını görerek söylüyorum)

30 küsür senedir silahla hükümetlerimiz çözmeye çalıştı.
Bakalım birde konuşarak çözmeye çalışalım.
Dik durup,kontrolü elimizde tutarsak çözülecektir sorun.
Samimiyetlerini göreceğiz(samimi olmadıklarını görerek söylüyorum)

sorunun ne olduğunu bu hükümet neden halka söylemiyorum kardeşim bizde bilelim sorun neymiş

son zamanlarda herkes süreci eleştiriyor belki haklı belki haksızlar ama herkese bi soru sormak istiyorum sizin çözüm öneriniz ne acaba merak ediyorum. 30 yıldır ülkemize oynanan bu oyun nasıl game over olur sizce?

by.BaCTeRY' Alıntı:
ya bi git ya. bırak bu ayakları. abisi hakkarideymişte hiç uyumamışlarda. sen o durumları 2 gün gerçekten yaşasaydın boyle konuşmazdın. yada senin ne olduğundan şüphe ederim. bu laflarla barış gelsin şu olsun bu olsun milleti uyutuyorsunuz. bizlermi onları kestik biçtik. yıllardır bişey yoktuda 30 yıldır mı zulüm var bu ülkede. hangi kürt hastaneden,postaneden,maliyeden,okuldan yararlanamıyor. anadoluda ne köyler yol yok su yok hepsi isyan edip dağa mı çıkıyor. bunların zihniyeti bizler namusumuzu teslim edene kadar aynı teranelerle devam edecek. barış özgürlük yürüyüşü diyorlar polis falan kenarda bişey yapmadan yürüyor. bi bakmışsın bütün kaldırım taşları sökülmüş,molotoflar çıkmış heryer yakılıp yıkılıyor. poliste oturmuş seyrediyor. barış yürüyüşü ya ondandır. molotofla otobüs yakmak en doğal hakları ne de olsa. bunlar aç anlıyacağınız. durmaz. ama bizde tarihte hiç ezilmedik ezilmeyiz Allah'ın izniyle. Tarihe geçmek istemiyorlarsa fazla ileri gitmesinler. bide böle yok ben o partiden faln hiç değilim hiç oy vermedim bilmem ne sanki sana soran oldu hangi partidensin diye. bizim için parti marti önemli değil vatan evladı olsun, sahip çıksın, içi titresin yeter. bir insan namusuna saldırana yeter bu saldırılar dursunda ne olacaksa olsun diyerek taviz verirmi, yoksa o namus için ölsün ama vermesinmi hangisi doğru söyle. mehmetçikte, bayrakta, vatanda bizim namusumuz. ÖLÜRÜZ vazgeçmeyiz.

peki arkadaşlar bu kürt sorunu nasıl çözülür? biz fikir üretelim.
hükümet politikası doğru yanlış oraya hiç girmiyorum. bu konuya kafa yormuşsanız fikirlerinizi paylaşın lütfen.
doğuda çalışmış olan arkadaşların fikirleri daha objektif olacaktır.

son zamanlarda herkes süreci eleştiriyor belki haklı belki haksızlar ama herkese bi soru sormak istiyorum sizin çözüm öneriniz ne acaba merak ediyorum. 30 yıldır ülkemize oynanan bu oyun nasıl game over olur sizce?

sözde değil gerçek anlamda güçlü bir devlet olmadıkça bu oyunlar bitmez.Güçlü bir devlet olmak içinse milleti makarnayla beslemiyeceksin.

sözde değil gerçek anlamda güçlü bir devlet olmadıkça bu oyunlar bitmez.Güçlü bir devlet olmak içinse milleti makarnayla beslemiyeceksin.

fatal' Alıntı:

demekki 30 yıldır güçlü olamamışız

agazi' Alıntı:
hükümet politikası doğru yanlış oraya hiç girmiyorum. bu konuya kafa yormuşsanız fikirlerinizi paylaşın lütfen.
arkadaşım kürt sorunu dediğin nedir? öyle bir sorun yok. üniversitede kürt sınıf arkadaşımda kürt sorunu deyip dururdu. neymiş efendim devlet onlara üvey evlat muamelesi yapıyormuş. dedim ki " devlet bana sunduğu neyi senden esirgedi, bak aynı sınıfta eğitim görüyoruz, ikimizde öğretmen olcağız, hatta senin bursun benden fazla sen daha rahat okuyorsun, benim sahip olupta sana çok görülen ne var?". cevap veremedi tabiki. kürt sorunu yok ama terör sorunu olduğu kesin.

denizlerb' Alıntı:
agazi' Alıntı:
arkadaşım kürt sorunu dediğin nedir? öyle bir sorun yok. üniversitede kürt sınıf arkadaşımda kürt sorunu deyip dururdu. neymiş efendim devlet onlara üvey evlat muamelesi yapıyormuş. dedim ki " devlet bana sunduğu neyi senden esirgedi, bak aynı sınıfta eğitim görüyoruz, ikimizde öğretmen olcağız, hatta senin bursun benden fazla sen daha rahat okuyorsun, benim sahip olupta sana çok görülen ne var?". cevap veremedi tabiki. kürt sorunu yok ama terör sorunu olduğu kesin.
tamam hocam o zaman terör sorunu diyelim.ama bu terörü destekleyen veya sempati duyan o kadar çok vatandaşımız var ki. eğer sadece dağdaki 3000-4000 teröristse sorun hiç konuşmaya bile gerek yok. malesef teröristleri yok etmekle çözülecek bir sorun değil.keşke öyle olsa.

haklısın hocam devletin politikalarına bakarsan tüm bilişim öğretmenleri terörist olması lazım

BBNET
Geri