çok sinirliyim.

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda yapılan bazı etkinlikler vardı, okula yeni kırtasiye malzemeleri geldi ve kantin yaptırıldı ve benim haberim yoktu.Olsa da bunların fotoğraflarını çekmek aklıma gelmezdi. Bugüne kadar e okula foto da çektım, her türlü güncellemeyi de yaptım. Neymiş bu fotoğrafları neden çekmemişim. Suç bende zamanında her türlü fotoğrafı çekersem görevimmiş gibi algılanır tabi. Bu son ikazıymış müdürün. Bundan sonra aramız daha kötü olacakmış. Tuttum kendimi bir şey demedim . Bundan sonra formatörlük yok inşallah seneye dilekçe vereceğim 15 saatte olsa gireceğim.

İnsanlara yaptığınız iyilik bir noktadan sonra görevinizmiş gibi algılanıyor maalesef mesleğin öğrettiği en acı tecrübe bu oldu. :)

Hocam neden cevap vermiyorsunuz ki
zaten okulda web ekibi kurulması gerekiyor
o ekipte öğrenci veya öğretmen görevlendiriyorsunuz onlar fotoğraf çekiyor mesela başka bir öğretmen o habere metin hazırlıyor sizde siteye bunları en uygun şekilde ekliyorsunuz
göreviniz bu
yoksa fotoyu sen çek internete yazıcılara her türlü donanım yazılım işine sen bak projeksiyonlarla uğraş laptop larla uğraş bu arada derse gir sınav yap
olmaz böyle darmadağın olursun amaçtan saparsın amaç o işlerin görülmesi bu şekil herşeye sen yetmeye çalışırsan yetemezsin yetişemezsin ve işler durur

hocam web yayın ekibi de kurduk ögretmenler hıc bır sekılde yardımcı olmuyorlar ki kendı yaptıkları etkinliklerin bile fotolarını çekmeye eriniyorlar.Defalarca söyle söyle hatırlat .Mebbis için bir öğretmen kendi vesikalığını 1 ayda anca verdi.

Hocam bir anı anlatayım kendimle ilgili. 2011 yılı şimdi çalıştığım okula yeni gelmiştim. Bir önceki bilgisayarcı arkadaş öğretmen arkadaşların her dediğini yapmış (eşek olana semer vurma meselesi) Gittim okula müdür E okul Mebbis etkinlik her neyse her şeyde fotoğraf işlerini,, ses kablo herşeyi yaptırmaya alışmış bilgisayarcıya bendende aynı şeyi bekliyor. Ben hiç oralı olmadım. Olmaz dedikçe ilk başta sertleştiler. E okul mebbis şifrelerini almayı reddettim yasal değil dedim. Fotoğraf mı çekilecek görevlendirdim bir öğrenciyi ona çektirdim. Bozulmaya başladı müdür derken birgün odama Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaş geldi ilçede bir öğrenci jimnastikte 3. mü olmuş ne kağıtta ismi yazıyor koydu önüme bunun fotoğrafını çekip siteye koyacakmışsın dedi. Hocanın üslubu hoşuma gitmedi sen çek fotoğrafı ben koyarım dedim siteye sanki fotoğraf çekmeyi bilmiyor! "Kardeş müdür bey istedi bunu senden" dedi. Bende hocam sen git müdür beye fotoğraf çekmeyecekmiş işi varmış de dedim. Yarım saat geçmedi odaya çağırttı neyse gittim ama görevlendirmedeki maddelerle birlikte. 1 saat kadar hararetli bir tartışma falan fıstık.

Şimdi ne mi oldu derseniz artık benden fotoğraf çekmemi bekleyen birileri yok, uyarı kınama cezam yok, E okul mebbis işleri yok. Müdürle aram çok mu kötü derseniz kötüde değil bir zaman sonra karşılıklı diyalog iyileşebiliyor benim görev tanımlarımı bilip saygı göstermeye başlayınca bende onu kırmamaya çalışıyorum işim olmasa bile gün geliyor ben koşturuyorum.

haziranda sen gidersen fotoğrafını çekerim müdürüm deseydin
kendini ne sanıyor bu adam :x

Hiç foto çekmedim 9 yıllık öğretmenlik hayatımda. Birileri çeker bana getirir bende web sitesine koyarım, çekmezlerse yada getirmezlerse koymam. Bilişim tek. öğretmeniyiz diye her elektronik cihaza bakacak halimiz yok ya. İlk zamanlar bana cep telefonu ayarlarını soruyorlardı ben bilgisayardan anlarım cep telefonunundan anlamam dedim, bi ara uydu cihazı ayarlarını soran bile oldu ama cevabım değişmedi :)))

hocam sorun btr değil eğer siz ağzının payını verseydiniz bundan sonra haddini bilirdi ve daha değerli olurdunuz
sırf bu btr yüzünden sendikamdam istifa etmiyorum sendikaya üye olun arkanızda güç olsun

bilisim5587' Alıntı:
Tuttum kendimi bir şey demedim . Bundan sonra formatörlük yok inşallah seneye dilekçe vereceğim 15 saatte olsa gireceğim.
bu düşünceyle sürekli kaybedersiniz siz tutacağınıza biraz da insanlar kendini tutsun. eğer görevinizi ve yaptıklarınızı iyi biliyorsanız.

evrim0626' Alıntı:
bilisim5587' Alıntı:
Tuttum kendimi bir şey demedim . Bundan sonra formatörlük yok inşallah seneye dilekçe vereceğim 15 saatte olsa gireceğim.
bu düşünceyle sürekli kaybedersiniz siz tutacağınıza biraz da insanlar kendini tutsun. eğer görevinizi ve yaptıklarınızı iyi biliyorsanız.
:+1:

bilisim5587' Alıntı:
okulda yapılan bazı etkinlikler vardı, okula yeni kırtasiye malzemeleri geldi ve kantin yaptırıldı ve benim haberim yoktu.Olsa da bunların fotoğraflarını çekmek aklıma gelmezdi. Bugüne kadar e okula foto da çektım, her türlü güncellemeyi de yaptım. Neymiş bu fotoğrafları neden çekmemişim. Suç bende zamanında her türlü fotoğrafı çekersem görevimmiş gibi algılanır tabi. Bu son ikazıymış müdürün. Bundan sonra aramız daha kötü olacakmış. Tuttum kendimi bir şey demedim . Bundan sonra formatörlük yok inşallah seneye dilekçe vereceğim 15 saatte olsa gireceğim.
Formatörlük adını, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği olarak kullanıp, diğer okul personelinin bu yeni isme alışmalarını sağlarsanız ilk ve en önemli adımı atmış olursunuz. Şu anda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevimin olduğu okulda okul idaresi ve öğretmenlerinin bana 2 hitap şekli var: Öğretmenim , Bilişim Rehber Öğretmenim.
Öğretmenliğe başlanan ilk yıllarda çoğu BT Öğretmeni kendi isteği ile her türlü fotoğraf çekimi işini tek başına üstlenebiliyor. Bu duruma alışan diğer okul personeli bu görevi o öğretmene yükleyebiliyor veya okulda BT Öğretmeni varken kendinin fotoğraf çekimi işini yapmasının yanlış olabileceğini düşünebiliyor.

bote67 hocam doğru söylüyorsunuz bundan sonra cevap vereceğim zaten ve kimseye bt rehber öğretmenim diye de benimsetmeyeceğim. Çünkü btr olmayacağım.

hocam çıkar btr öğretmenin görevlerini ver eline mdrn sen devletin işi yürüsün diyorsun bende işim olmayan çok şeyi yaptım yapıyorum bide böyle keyfe keder davranış gördün mü zıplayacan müdüre her kes çizgisini bilecek

ben söylüyorum walla hiç çekinmiyorum. o müdürse sen de öğretmensin. ben olsam "keşke haber verseydiniz de ben de fotoğraf çekebilseydim", derdim. böyle her şeye susarsanız sonuçlarına katlanırsınız.ben kızıyorum artık böyle başlıklara.herkes hakkını savunacak :!:

lefke' Alıntı:
hocam çıkar btr öğretmenin görevlerini ver eline mdrn sen devletin işi yürüsün diyorsun bende işim olmayan çok şeyi yaptım yapıyorum bide böyle keyfe keder davranış gördün mü zıplayacan müdüre her kes çizgisini bilecek
kendinizi ezdirmeyin hocam :+1:

btr olmayacağım demek kaçıştır hocam... o okulda da mutlaka zamanında formatörlük belgesi almış birileri vardır. okulunu kimseye kaptırma derim... görev tanımı bil yeter bence...çünkü btr olmadığında da sen derslere giriceksin lab daki sorunları çözüceksin...(buda farklı bir bakış açısı tabii)

Merhabalar,
Başlığı okuduğum anda konunun içeriğini tahmin ettim. Ben de bir dönem bu sıkıntıları yaşamıştım eski görev yerimde. Tam orada düzenimi oturttum derken, tayinim çıktı. Yeniden aynı mücadeleleri vereceğim, aynı tartışmaları yapacağım diye çok endişe ettim. Taviz vermemek iyi güzel, ama sürekli insanlara kendini anlatmak zorunda olmak yorucu bir iş çünkü. Derken, yeni okulumdaki müdürümle daha işler konusunda herhangi bir çatışma yaşayamadan - ortak sınav programını benden önceki btr yapıyormuş, benden de beklediler, ben de teknik kısımlarında bilgisayar kullanımı konusunda yardımcı olabileceğimi söylemiştim. Aslında biz bile zamanla bize dayatılanı normal karşılamaya başlıyoruz belki de.- müdürümüz değişti. Ben yine tedirgin bir süreç geçirdim. Nasıl birinin geleceğini bilmiyordum zira.
Şimdi bunları yazdım,aslında anlatmak istediğim her şeyin şu anda ne kadar güzel olduğu. İyi örneklerin de var olduğunu bilirsek belki biraz umut olur diye düşündüm. Yeni gelen müdür, ilk iş olarak beni yanına çağırdı. "BTR öğretmenlerinin sıkıntılarını biliyorum. Benim öğretmenim çok değerli, benim görevim size en uygun çalışma ortamını sağlamak." dedi özetle. Tabii insan böyle sözlere hemen inanamıyor. Bir süre gözlemlemeye devam ettim bakalım söylediklerinde samimi mi diye. Şu an dönemi bitirmek üzereyiz malum, müdürümüzün sözlerinde samimi olduğunu gördüm. Kesinlikle benden hiçbir idari iş talep edilmiyor. Hatta es kaza, "Ben yapabilirim" dersem bile, "Hayır bu idarecilerin işi hocam" diye cevap alıyorum. Okulda ilk defa kendimi değerli hissediyorum, yaptıklarım takdir ediliyor. İşin ilginci müdür yardımcıları da aynı görüşte. Kimse bana işe yaramaz muamelesi yapmaya çalışmıyor, yaptıklarımı sorgulamıyor, abuk subuk isteklerde bulunmuyor. Bir şey varsa, görevim bile olsa kibarca isteniyor. Müdür bey, "Hocam ben senden bir şey istesem bile, sen kendin yapma. Öğrencilerle bir ekip kur. Öğrenci yapsın kontrol sende olsun."diyor. "4 yıl okumuş, koskoca üniversite bitirmiş, dirsek çürütmüş öğretmenim fotoğraf çekemez, tamirci gibi bilgisayar tamir edemez" diyor. Yani rüya gibi arkadaşlar :) Ve sadece bana karşı değil, tüm öğretmenlere karşı aynı tutum söz konusu. Herkes motive olmuş durumda, toplantılarda herkesin başarıları gündeme geliyor, güven ve barış ortamı var. Okulda çok ılımlı bir iklim var, insanlar okula mutlulukla geliyor. Ben eski okulumda işe biraz geç gelebiliyordum, bazen içimden bir şeyleri yapmak gelmeyebiliyordu. Burada böyle bir şey söz konusu değil, kendimi suçlu hissediyorum, sorumlu hissediyorum. Haftada bir gün yüksek lisans iznim var. Bir kez bile sorgulanmadı. Ben de suistimal etmiyorum.
Böyle iyi müdürler, idareler de var. Umarım her şey herkes için düzelir, okulda mutlu olmak çok önemli.

Anlatılanları okudum çoğu öğretmen arkadaşlarının başına geldiği gibi benim de başıma geldi öncelikle dik durmayı öğrendim sonra görev tanımımı maddelerle çok iyi okudum öğrendim gerektiğinde idarenin önüne koydum diğer öğretmen arkadaşlara gelince sizin gözünüzde format atan bir işçi gibi algılanıyoruz bu benim işim değil gidin kendinize başka eleman bulun dedim kendi tavrımı kimseyi kırmadan ortaya koymaya çalıştım ama bazen zoruma gitti ve kalp kırdım sonuç olarak görevim ne ise onu yaparım kimse bana hakaret edemez ve işim olmayan bir şeyi ben istemeden yaptıramaz dik durun korkmayın cesaretli olun Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri olarak birbirimize destek olmalıyız bunu unutmayalım saygılar...

Bende 2 yıldır çalıştığım bu okulda ilk geldiğimde idareyi kırmamak için elimden geleni yaptım,
(çünkü geldiğim lisede idare ve öğretmenler her şeyi birlikte yapar sorunlar ortak çözülürdü ve süper bir okuldu)
bir gün memur elinde bir yazı hocam bunu imzalarmısın dedi baktım demirbaş sayımında görevlendirilmişim. Sinirle müdürün yanına gittim benim görevim olmadığını söyledim, mdrbşyrd na söyle hocam o bakıyor dedi, oda yazılı dilekçe istedi yazdım dilekçemi, görevi başkasına verdiler 2-3 hafta mdrbşyrd ile selam sabah olmadı ama zamanla aramız eskisi kadar olmasada düzeldi. Şimdi çok rahatım. Tabi ufak tefek müdür beyin anlamadığı e okul yada ösym tarzı şeyler oluyor boş dersimde beş dakika yardımcı oluyorum o kadar.

arkadaşlar aday öğretmenim aynı zamanda btr.benden müdür hergün ilk saatin sonunda tüm sınıfların fişlerini toplayıp gelmeyenlerin ailesine msj atmamı istedi aynısını öğle nden sonraki dersler içinde tekrarlamamı söyledi. çok gereksiz ve uzun iş. yapmak zorundamıyım. itiraz edebilirmiyim yada. aynı mğdğr yeri geldi beni dersime göndermedi ve denemelerde görevlendirdi itiraz ettiğim halde. aa artık sabrımın tükendiğimi hissediyorum. lütfen bana yol gösterin

demek aranız daha da kötü olacakmış. Hocam elini hiç birşeye sürme sana uyarı çeker sonunda da yapabileceği btr'nin iptalini istemek olur sen de zaten gözünden çıkarmışsın btryi.Hatta müdüre git ben btr görevinden istifa etmek istiyorum de ozaman aranızın kötü olmasında okuldaki bilgisayar problemlerinin muhatabı lan müdür görsün bakalım Bilgisayarcıya artistlik yapmanın nedemek olduğunu.

BBNET
Geri