çanakkaled'de yaşayanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ercrah

Aktif Üye
selamlar.
bu yıl sonu il dışı tayin isteyecem. aklımda çanakkale var. çıkacağından değil ama heves işte.
çanakkale de yaşayan bilişimcilere oradaki durumu soracaktım.

ev kiraları, yeme içmesi nasıldır? sosyal olanakları nasıldır?

cevap vereceklere şimdiden teşekkürler....

hocam ben eş durumunda sene de 5-6 defa Çanakkaledeyim. benim çok hosuma gidiyor Ç.kale, kesinlikle tavsiye ederim.
pahalı felan derler ama pek de değil bence, devlet memuru rahatlıkla yaşar, denizle iç içesin, tarih desen ayrı bir hava katıyor,
kısacası güzel yer.

Tavsiye etmem

İyi yönleri : Deniz+Tarih+Sosyal (Büyük şehirlerle kıyaslama, sadece ilçelere göre iyi)

Kötü yönleri : Pahalı, Küçük, Araba kullanmak bazen eziyet oluyor, İnsan ilişkileri şehirlerde olduğu gibi zayıf, Rüzgarı soğuğu, migren veya sinüzit varsa adamı gebertiyo, Batının doğusu bence. Şehir merkezi küçük olduğundan yeme içme seçeneği az ve bence güzel değil.

6 senedir ilçesindeyim eğitim adına proje dışında bi numara da yok kanımca. Daha çok şey söylerdim ama mesela bir balıkesir,izmir,bursa,manisa,aydın vb. gibi etrafındaki iller Çanakkale ye on basar.

Bunlar tamamen benim görüşlerim

Selamlar

Batının Hakkari'si Yüksekovası Çkale :) İyi bir tarafı yok, şehirde bir şey yok çünkü. Çkaleli değilseniz zaten yerlileri soğuk davranır genelde. Sosyal aktivite pek bulunmaz.

hakanarya' Alıntı:
Çanakkale'den soğuttunuz bir anda, isteyesim varsa da istemem daha :)
Özellikle sinüzit sorunu :cry:

Hocam yaz kış ne zaman gitsem 1-2 saat içinde beynim zonklamaya ve gözlerime baskı yapmaya başlıyor sinüzit :( Bir de benim ki öyle soğukta falan deliren cinsten değil ama o boğazın rüzgarı beni mahvediyor.

Kaleden gelince bi katarin forte yutup bere takıp 1 saat uyumassam kendime gelemiyorum :(

5 sene Çanakkale'de sinüzit ağrısından sızım sızım sızlandım. Artık ameliyat olmayı bile düşünmeye başlamıştım. Tayin çıktı kurtuldum. O gün bugün daha neredeyse öksürük bile olmadım. :) Çkaledeyken her sene bilmem kaç kere doktora gider rapor alır şişe şişe ilaç tüketirdim.

Çanakkale'li değilim ama üniversite yıllarım, gençliğim orda geçti. ve hala ailem 22 senedir Çanakkale'de yaşıyor. Sinüzitim yok pek şikayet edemeyeceğim. Ama deniz ve huzur arıyorsanız mutlaka seçeneklerinizden birisi olsun derim. Tabi büyük avm, biraz da şehir gürültüsünden hoşlanıyorsanız pek size hitap etmez. Rüzgarı gerçekten fena. Kışın zor ama yaz gelince rüzgar da olmazssa Mersin sıcağını ve nemini aratmaz hocam. Ekonomik açıdan bakarsak; ev kiraları özellikle tokilerle birlikte biraz ucuzlamış durumda. Ama eğer kalıcı olurum diyorsanız satılık çok uygun evler de var (emlakçı gibi konuştum:) Orada yaşadığımdanmıdır bilmem ama ben Çanakkale'yi çok seviyorum. İnsan ilişkilerine gelince; evet insanları çok sıcak denemez ama köylüleri yerlileri ise karşınıza çıkan onlara laf yok. Ama şimdi hangi şehirde ya da dünyanın neresinde insanlık kaldı ki hocam?
Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok sürçü lisan ettiysek affola size kolay gelsin....

BBNET
Geri