çıldırıcam artık..bana fikir verin..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
bt sınıfı ilkokul binasında..müdür tenefüslerde ortaokul öğrencilerini buraya almamı istemiyor.. ee çocuklar da haklı olarak gelip notlarına bakmak istiyorlar, acil çıktı almaları gerekiyor vs. ben bu konuda esnek davranıyodum ama müdürün 2dir gelip burda ortaokul öğrencilerine bağırıp yaka paça dışarı çıkarması hiç hoşuma gitmiyor, üstüne üstlük bu sınıftan siz sorumlusunuz almayın onları diyor bana.. çıkışta baksınlar diyor, iyi de ben çıkışta okulda kalmak zorunda değilim ki..zaten böyle bi zorunluluğum olmamasına rağmen kimi zaman 4e kadar duruyorum..bıktım artık ya..ne yapabillirim bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..

almayacaksın sende hocam tenefüslerde. müdür izin vermiyor diyeceksin. çıkışta da durmayacaksın. mesai bitince çıkacaksın.

İdarecinin öküzlüğü yapacak bir şey yok. Hatalı üretim hocam :D

öğrencileri sınıfa alma, ders bittiğinde de kitle git hocam kendini üzdüğüne değmez. kural neyse uy kafan ağrımasın...

hocam tenefüste de almayın. kendinizi üzdüğünüze değmez. artık formatör değiliz. çalışma saatlerimiz belli. tenefüs ya da mesai dışı çalışmayın olsun bitsin.

hep iyi niyetli davranmaktan yoruldum, sırf ortaokullar ödevini yapsın diye çıkışta duruyorum ama yaranamıyorum işte.. lanet olsun şu okula geldiğim güne boşu boşuna düzenimi bozdum üff :(

her_dem' Alıntı:
almayacaksın sende hocam tenefüslerde. müdür izin vermiyor diyeceksin. çıkışta da durmayacaksın. mesai bitince çıkacaksın.
yani ne isteniyorsa onu yap çıkıştada durma mesai bitince seni kimse zorla tutamaz davranma hocam iyi niyetli bize kim davranıyor ince düşünceli

kendinizden taviz verdiğiniz yeterli bencede hocam kiii tenefüsünüzü veriyorsunuz takdir görmeniz gerkirken :(
çıkışta vda beklemeyin bence

ozlem22' Alıntı:
hep iyi niyetli davranmaktan yoruldum, sırf ortaokullar ödevini yapsın diye çıkışta duruyorum ama yaranamıyorum işte.. lanet olsun şu okula geldiğim güne boşu boşuna düzenimi bozdum üff :(
hocam iyi niyeti tabiki bırakmayalım elden. ancak iyi niyet demek hergün fazladan mesai demekse size katılmıyorum. diğer bıranşları 30 dk bile tutamaz idareniz. yeter artık ya. vur bilgisayarcıya arkadaş nedir bu ya!!!!!!!!! poffff yani şiştik bea!!!

bote09' Alıntı:
kendinizden taviz verdiğiniz yeterli bencede hocam kiii tenefüsünüzü veriyorsunuz takdir görmeniz gerkirken :(

tenefüste de açmasam sınıfı ne iş yapıyosun sen der bana kesin..haftada 6 saat ders var onun dışında işim gücüm yok.. zaten milletin gözüne batıyorum ders yok oturuyorum diye..bunaldım yemin ederim..

ozlem22' Alıntı:

öncelikle lanet okuma...anladığım kadarıyla bu okula seçerek gelmişsin verdiğin kararın arkasında dur...ayrıca müdür almayın diyorsa almayın bu kadar büyütecek birşey yok...diğer arkadaşların dediği gibi de mesai bitince gidersin...niye kendi kendine eziyet ediyorsun anlamış değilim...

bu ne perhiz ne lahana o zaman açınca da çocukları at dışarı açmayınca da laf et :(
böyle insanlar müdür oldugu sürece + bizim görev yetkilerimiz bu kadar esnek oldugu sürece işimzi git gide zorlaşıyor maalesef :(

omd' Alıntı:
İdarecinin öküzlüğü yapacak bir şey yok. Hatalı üretim hocam :D
bu durumda idareci haklı bence..
orada ortaokul öğrencilerinden biri miniklerden birine istemeden de olsa bişey yapsa birinci suçlu müdürdür..
öğretmenin idarecinin bu derece önemli(!) olduğu bir zamanda bu riske girmeye değer mi? bence değmez..
ben idareci olsam aynı şeyi yapardım

dinlenme ve öğle aralarında okulumuz öğrencileri haricinde kullanımı yasaktır diye büyükçe bir duyurunun çıktısını al. müdürüne imzalat. Fotokopisini kapıya as. aslını dosyana koy. gelen olursa alma.. mesai bitiminde kitle git.

hocam müdür kızıor deyin izin vermeyin gördüm kadarılyla biraz yumuşak birisiniz öğr.karşı taviz vermeyin sert olun rahat olursunz çünkü tavizkar olursanız öğrencilere karşı çok problem yaşlarsınız bide arkanzıdan laf ederler ben mesleğimn ilk yıllarında öyleydim baktım olmuor artık hiç taviz vermiorum şimdi çok rahatım öğrencilerin sizden biraz korkması lazım saygı duyması lazım zaten notumuz yok bişeyimiz yok bide ciddi sert olmazsak iyice olayı kaybedriz

bu tip müdürler için fedakarlık yapmaya değmez bence,saatinde gelip gidersiniz ...bizim okulda ortaokullar sabahçı,ilkokullar öğlenci...8.30 da geliyorum okula 4 saat kalıyorum,12'de sabahçılar dağılıyo ve 12 ile 14.00 arası da çalışma saati olarak ayarladık bu durumda da haftalık 30 saat okulda bulunmuş oluyorum ,hem ben memnunum hem de okul....

goldenboy' Alıntı:
hocam müdür kızıor deyin izin vermeyin gördüm kadarılyla biraz yumuşak birisiniz öğr.karşı taviz vermeyin sert olun rahat olursunz çünkü tavizkar olursanız öğrencilere karşı çok problem yaşlarsınız bide arkanzıdan laf ederler ben mesleğimn ilk yıllarında öyleydim baktım olmuor artık hiç taviz vermiorum şimdi çok rahatım öğrencilerin sizden biraz korkması lazım saygı duyması lazım zaten notumuz yok bişeyimiz yok bide ciddi sert olmazsak iyice olayı kaybedriz

ben 7 yıllık öğretmenim öğrencilere taviz verdiğim yok, zaten tenefüslerde gelmemeleri gerektiğini biliyorlar ama ödev yapıcakları zaman ya da hemen notumuza bakıp çıkıcaz dediklerinde izin veriyordum, izin vermezsem çekip gidiyorlar zaten.. çıkışta sınıfı açmazsam tenefüste de almazsam bu ortaokul öğrencilerini, o zaman ders dışında yararlanamamış oluyorlar sınıftan..cevap çok basit: yararlanmasınlar..

Bizim okulda da aynı sıkıntı var ders zili çalınca ortaokul tarafından öğrencileri alıp ilkokul tarafındaki bt sınıfına taşıyorum bizim müdür pek görmese de sınıf öğretmenleri öğrencilerimi iki arada bir dere de azarlıyor bir oldu iki oldu halbuki öyle göze batacak da bir şey yaptıkları yok bazen buraya gelmeniz gerekli mi bile diye soranlar oluyor çözümsüz meseleler zinciri..

burda bt sınıfının hemen yanı kantin, iki okul ortak kullanıyor, ortaokul öğrencisi zaten kantini kullanmak için bu binaya giriyor, bt sınıfına gelmiş çok mu..

ozlem22' Alıntı:
bote09' Alıntı:

tenefüste de açmasam sınıfı ne iş yapıyosun sen der bana kesin..haftada 6 saat ders var onun dışında işim gücüm yok.. zaten milletin gözüne batıyorum ders yok oturuyorum diye..bunaldım yemin ederim..
hocam eğer formatör (BTR) değilseniz, zaten kalma ve bekleme zorunluluğunuz yok. dersiniz 6 saat ise dersiniz bittiğinde ister çıkar gidersiniz, ister öğretmenler odasında oturur muhabbet edersiniz, ister çay içersiniz. bu kimsenin gözüne batamaz çünkü bu sizin en doğal hakkınız; nasıl ki diğer branş öğretmenleri dersleri boş lduğunda istdiklerini yapabiliyorlarsa siz de yapabilirsiniz. problem etmeyin bence

hocam aslında genel anlamda artık öğrenci için fedakarlık yapmak devri bitti bence.çünkü yaptığınız fedakarlık hem yerini bulmuyor hem de bu tip zor durumlar ortaya çıkıyor.hiç bir konuda ve olayda esneklik gösterilmemeli.kural neyse o...

oz_om' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
bote09' Alıntı:

hocam eğer formatör (BTR) değilseniz, zaten kalma ve bekleme zorunluluğunuz yok. dersiniz 6 saat ise dersiniz bittiğinde ister çıkar gidersiniz, ister öğretmenler odasında oturur muhabbet edersiniz, ister çay içersiniz. bu kimsenin gözüne batamaz çünkü bu sizin en doğal hakkınız; nasıl ki diğer branş öğretmenleri dersleri boş lduğunda istdiklerini yapabiliyorlarsa siz de yapabilirsiniz. problem etmeyin bence

BTR yim..

iki seçenek var.
1. "müdür bey sizin buraya girmenizi istemiyor" diyerek almayacaksınız
2. "madem ben sorumluyum, işime karışmayın" diyerek müdürle papaz olacaksınız.

o yanımdan gittikten sonra odasına gidip 2.seçeneği söylemek geldi içimden ama gitmedim işte :)

siz çıkışta kapıyı kilitler gidersiniz sonra müdür çocuklara anahtarı verir çocuklarda bi güzel bilgisayarların içine ... olan yine size olur. ne yapsak boş malesef. bence milli eğitim bilgisayar öğretmenleri için uygun bir kurum değil başka kurumda olsak daha çok kıymetimiz bilinir.

BBNET
Geri