Üniversite öğrencilerine müjde

Kodla Büyü
Böyle adaletsiz bir uygulama olur mu? İkinci öğretimde okuyanların babası fabrikatör mü olacak iş değil. Nasılsa birinci öğretimden almadıkları parayı zamlarla ikinci öğretime yüklerler. Umarım ikinci öğretimde okuyanlar seslerini çıkartıp tepki gösterirler. Böyle saçmalık olmaz. Bu iş mahkemeden döner.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
...
bu sınavsız açıköğretim okursak bu sene bizleride kapsar mı acaba

yarın detayları bir açıklansın, ben de sınavsız ikinci üniversite istiyordum, ücretsiz olursa tadından yenmez :D

2. öğretimi kaldırmamış harçlar arasında epey fark vardı 1. öğrt. 2. öğrt. arası
2.öğrtme zam yaparsa arayı kapatır.
onların kide kalksa ii olur
hatta geçmişe yönelik ödediklerimizide ödeseler iş netleşsin dava açmayı düşünüyorum

yani yanlış anlamayın da adamlar öyle yada böyle güzel bişey yapacaklar; yiğidin hakkını vereceksin.. yok dava acayım önceki ödediklerimizden, yok ikinci öğretime neden kalkmıyor onlara yükleyecekler felan.. oldu babamda ödemiş oldugu katkı ücretini alsın..

turkuaz25' Alıntı:
yani yanlış anlamayın da adamlar öyle yada böyle güzel bişey yapacaklar; yiğidin hakkını vereceksin.. yok dava acayım önceki ödediklerimizden, yok ikinci öğretime neden kalkmıyor onlara yükleyecekler felan.. oldu babamda ödemiş oldugu katkı ücretini alsın..

kötü iş yaptılar demedim hocamda iyi iş..
ama işin yükünü 2. öğr.ler çekiyor buda gerçek onların kide kalksa iyi olur hiç değilse indirilsin.
Ayrıca biri eğer ödediği parayı geri alırsa sizinde almak için sıraya gireceğinizden eminim

bence ikinci öğretim kaldırılmalı birileri para ile puan satın alıyor bu adalete uygun değil. bunun yerine gece eğitimi ama normal öğretimli proğramların gelmesi daha uygun olur

eemree' Alıntı:
turkuaz25' Alıntı:

kötü iş yaptılar demedim hocamda iyi iş..
ama işin yükünü 2. öğr.ler çekiyor buda gerçek onların kide kalksa iyi olur hiç değilse indirilsin.
Ayrıca biri eğer ödediği parayı geri alırsa sizinde almak için sıraya gireceğinizden eminim

mesele benım alıp almamam değil eğer öyle bir uygulama olursa tabi gitip alırım devlet bana öyle bi hak vermiş.. ama bazı ark. anlamsız bi şekilde hemen işi olumsuz mecralara çekiyolar; iknci öğrt. durumu belli değil yok iki kat olur arttırılır felan.. toplam da 3,5 milyon öğrenci faydalanacak bu durumdan kolay bi iş değil.. tabı ıkıncı öğrt. de kaldırılsa ii olur; ama ikinci öğretime giden herkes biliyo ki extradan fazla ödeceğini.. umarım ikinci öğrt. azalma olur..

ve bnm bıldıgım kadarıylada dünyada az rastlanacak bi durum univ. kayıtsız okumak ben amerkida yasayan biri olark söylüyorum.. sıradan bi communıty colloge (bizim tabirimizle myo) 2 yıllık toplamda 18 000 bin $ para alıyor, normal fakulteleri söylemıyorum zaten.. yani baya ii oldu.. bu iş..

Ben yeni evlendiğimde hanımın bileziklerini satıp ödemiştim.İkimizinki 6 milyar 2005 te yazık değil mi bize.Ben yatırdığım parayı geri istiyorum hemde bize ekledikleri yasal katkı payı (adını faiz demek istemiyorum) ile

açık öğretimdende kaldırılmış.. :D
50 yıldır hiç bir hökümetin yapamadığını yapmışlar. bundan sonraki hökümetlerde yapamazdı..
Allah Razı olsun.. :)

2. öğretimde okumuş biri olarak okulun tüm eziyetlerinin nasıl çekildiğine 4 yıl şahit oldum. 1. öğretimlerden 3 kat fazla harç vermemize rağmen okulun kantini saat 7 olmadan kapanır oysaki ders 11 de biter. -cumartesiyi saymıyorum bile- pazar günleri tüm gün ders konulur. haftasonu ders yapılmasına rağmen okulda kalorifer yanmaz soğuktan donarsınız. kantin yine bulamazsınız. öğrenci işleri hep kapalıdır. eve-yurda dönüşünüz hep problemdir. son derse kalınca otobüs vs kalmaz. yani insan gibi muamele görmezsiniz.

tüm bunlara rağmen üniversite hayatı 2. öğretimde -bence- daha güzeldir okulun imkanları biraz daha arttırılsa.

bu durumda 2. öğretimlere yapılmış bi haksızlık yine ortada. arada puan farkı var tamam ama en azından indirim yapılabilirdi.

turkuaz25' Alıntı:
Bizim millet boyle iste hocam.. Niyet yzum yemek degil bagci dovmek..harc olur kizarlar kaldirilir yine kizarlar...ben en cik universiteli komunistleri merak ediyorum simdi ne diye pankart acacaklar acaba...hukumet adamlari rutin dayaklarindan etti vala..

Kosovali' Alıntı:
turkuaz25' Alıntı:
Bizim millet boyle iste hocam.. Niyet yzum yemek degil bagci dovmek..harc olur kizarlar kaldirilir yine kizarlar...ben en cik universiteli komunistleri merak ediyorum simdi ne diye pankart acacaklar acaba...hukumet adamlari rutin dayaklarindan etti vala..
bu sene iki kardeşim ikinci öğretimden üniversiteye yerleşti,birinin harcı 1900,diğerinin harcı 800 lira,toplamda 2700 lira ağzı olan konuşuyor işte...

zamanında üniversite harçları kaldırılsın eğitim ücretsiz olarak sağlanmalı diye söyleyenler cezalandırıldı şimdi bunlarda cezalandırılmasın :puhaha: :puhaha:

Su anda acikogretim burosundan yaziyorum.
harclar kalkti evet ama katki payi var dedi.72tl kayit 250tlyi bulan katki payi varmis boyle dedi memur

Buzkırıcı' Alıntı:
harclar kalkti evet ama katki payi var dedi.72tl kayit 250tlyi bulan katki payi varmis boyle dedi memur
böyle olacağı belli idi ama tabi biz yinede sevineceğiz mutlu olacağız hepsi olmasada bi kısmı kaldırıldı diye memnun olacağız..açıklamalar öyle görünmüyor tamamen kaldırılmış gibi :verymad:
bari hocam hemen söylemseydin azıcık sevinseydik :+1:

herohamster' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:
böyle olacağı belli idi ama tabi biz yinede sevineceğiz mutlu olacağız hepsi olmasada bi kısmı kaldırıldı diye memnun olacağız..açıklamalar öyle görünmüyor tamamen kaldırılmış gibi :verymad:
bari hocam hemen söylemseydin azıcık sevinseydik :+1:

Hocam. Adamlar Harçlar kalktı dedi. Katkı dan bahsetmediler ki. Ayrıa harçl ile katkı payını karşılaştırmanız saçma olmuş. Bildiğim kadarıyla epey ark var aralarınde meblaa olarak.

BBNET
Geri