Ümitsizliğe Kapılmayın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan light
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

light

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli arkadaşlar hepimizin malumu bt öğretmenlerinin sıkıntısı çok. Ancak ileriye doğru şöyle bi baktığımızda bazı şeylerin iyi olacağını düşünüyorum kendi fikrimce. 25 bin nüfuslu bir ilçede ilköğretimde bt öğretmeniyim. Bu yıl sadece kendi okulumda ve 1 adet lisede bt dersi seçilmiş durumda. Köy, kasaba, merkez dahil en az 30-40 tane okul var ilçemizde. 6 okul lise, diğerleri ilk ve ortaokul. (Şu anda 2 bt öğretmeni var ilçede)

Ancak Fatih projesi ile 3 adet liseye kurulum yapılmasıyla işler şimdiden değişti. Müdürler ders seçmedikleri için norm alamıyorlar ve bin pişman durumdalar. Dolayısıyla akıllı tahtalarıyla baş başa kalıyorlar. Müdürlerimizin hepsini tanıyorum ve konuşuyorum. Seneye ilk seçecekleri ders Bt dersiymiş ve ne yapıp edip norm almaya çalışacaklarmış.
Bu arada okullarımızda akıllı tahtalar kurulduktan sonra projeksiyon ve bilgisayarlara ihtiyaç kalmadığı için bunları söküyoruz ve ihtiyacı olan okullara dağıtıyoruz. Yani öğretmenin derste akıllı tahtadan başka kullanacağı başka bir materyal kalmıyor. Bu durumda akıllı tahtalarla ilgili biraz uzmanlaştık mı (ki zaten imaj yükleme ile ilgili paylaşımlar var forumda gayet işe yarar şeyler) bize olan ihtiyaç hat safhaya çıkacaktır. İdda ediyorum 2-3 seneye kalmaz her yerde aranır olacağız. (Vestel in kazık tarifesini duyunca sevindim açıkcası)

Tabi burada ders istiyoruz akıllı tahtalar ile uğraşmak istemiyoruz diyenlerimiz olacaktır ve bende aslında bunu istiyorum. Ama bu artık biraz uzak bir ihtimal gibi. Ama Akıllı tahtalar hiç olmazsa sınıflara konulan nuh zamanından kalma dandik bilgisayarlar gibi değil. Okul idarelerinin kullandığı bilgisayarlarda artık fena sayılmaz. Bakımı eski bilgisayarlara göre çok daha rahat ve kolay oluyor. Bir defa format çekersin sonra 5 dakikada imaj yüklemsi yaparsın mesela.

Bu arada kendinizi ucuza satmayın ağırdan alın. Bazen gerekli stratejileri izleyerek hareket edin, bırakın biraz burnu sürtülsün sizi ezmek isteyenlerin.

Kainatın yaratıcısı, gücü, kuvveti, kudreti sonsuz olan, herşeyin tasarrufu kendisinde olan, dilediğini dilediğine veren, dilediğini dilediğinden alan, ol demesiyle herşeyin hemen oluverdiği Allah (CC) yar ve yardımcınız olsun.

iyimser olmaya çalışıyoruz bakalım hayırlısı artık zaman gösterecek

hocam şu kaos günlerinde rahatlıtıcı ve güzel bir yazı yazmışsın teşekkürler...inşallah dediğiniz açıdan bakarlar olaya...

light' Alıntı:
...

Kainatın yaratıcısı, gücü, kuvveti, kudreti sonsuz olan, herşeyin tasarrufu kendisinde olan, dilediğini dilediğine veren, dilediğini dilediğinden alan, ol demesiyle herşeyin hemen oluverdiği Allah (CC) yar ve yardımcınız olsun.

aminn

Önemli olan bu akıllı tahtaların, tabletlerin, ıvır zıvırın düzenli çalışması bekçiliği ise evet çok iyimserim bunu bizden başka yapacak adam yok -şimdilik.( 5 yıl sonra ya da 55-60 yaşında da akıllı tahta peşinde düşünemiyorum kendimi) Fakat esas mesele bu çocukları eğitmekse, böyle bir karanlık daha önce hiç görülmedi. Yabancı hayranlığı almış başını yürümüş, tüketmekse devlet eliyle teşvik ediliyor ( Tabletler, bedava kitaplar ) değersizleştiriliyor. Eğitim 0 , öğretimin ise teknoloji ile artacağı düşünülüyor. 25-30 milyon genci heba ediyoruz pazara çeviriyoruz pazara...Bir örnek vereyim Robert kolejde staj yaptığım da ( ki en iyi liselerimizden) netware ağların hala kullanıldığını, işler halde çok eski bilgisayarlardan bile faydalanıldığını gördüm. Bizde en ücra bir okulun bile BT sınıfını gezin yeni teknolojiler çöplüğe dönmüş değil mi? Dünya yı böyle depozitosuz yaşadığımız sürece kalkınamayız. Nereden geldiği ya da niçin geldiği belli olmayan paralarla bu ülke şımarık bir zengin çocuğu gibi davrandığı sürece geleceğimiz hiç parlak değil. Light hocam sen bir ışık yakmışsın biraz içimizi ısıtmak istedin anlıyorum fakat bir Ülke nin en önemli savaşı eğitimdir hocam. Şu bakanlığa bakar mısın? komutan dayanmıyor...

light' Alıntı:
...

Aminn.
Nasreddin Hoca bizim durumu özetlemiş.

Nasreddin Hocanın Ceviz Taksimi :)
Çocuklar toplanmışlar, önlerindeki cevizi paylaşamıyorlardı. Yoldan geçmekte olan hoca merhumu görüp:

— Hocam biz taksim edemiyoruz. Şu cevizleri bizlere bölüştürsene, dediler.

Hoca merhum ceviz torbasının başına geldi:

— Allah taksimi mi, kul taksimi mi istiyorsunuz? diye sordu. Onlar daha çok adil olacağını tahmin ettiklerinden:

— Allah taksimi isteriz, dediler.

Hoca merhum, cevizlerin yarısını çocuğun birine verdi, birkaç tane de birine verip bazısına hiç vermedi. Bunun üzerine çocuklar:

— Böyle taksim mi olur? diyerek itirazı bastılar. Hoca merhum:

— Siz Allah taksimi istemediniz mi? Allah (c.c), bazısına çok verir, bazısına hiç vermez, bazısına az verir ve insanların bu taksime itiraz etmeye hakları da yoktur.

fatih projesi gider başka bir proje gelir. adı ne olursa olsun. sonuçta bilgisayar hayatımızın vazgeçilemez bir parçası haline geldi. ben de hocam gibi düşünüyorum ve bu kadar kötümser bir ortamda herkesin içini biraz olsun ferahlatacak umutlarını paylaştığı için de teşekkür ediyorum.

hocam bende ilçemde f@tih eğitmenliği yapıyorum gittiğim her okulda müdürler dediğinizi söylüyor. seneye norm açmak derdindeler kadrolu bilgisayar öğretmeni istiyorlar. bu proje bu yüzden bize biraz rahatlama getirir tabi Türkiye geneli nedir onu bilemem. ama güzel yazınız için teşekkürler.

rutubator' Alıntı:
Önemli olan bu akıllı tahtaların, tabletlerin, ıvır zıvırın düzenli çalışması bekçiliği ise evet çok iyimserim bunu bizden başka yapacak adam yok -şimdilik.( 5 yıl sonra ya da 55-60 yaşında da akıllı tahta peşinde düşünemiyorum kendimi) Fakat esas mesele bu çocukları eğitmekse, böyle bir karanlık daha önce hiç görülmedi. Yabancı hayranlığı almış başını yürümüş, tüketmekse devlet eliyle teşvik ediliyor ( Tabletler, bedava kitaplar ) değersizleştiriliyor. Eğitim 0 , öğretimin ise teknoloji ile artacağı düşünülüyor. 25-30 milyon genci heba ediyoruz pazara çeviriyoruz pazara...Bir örnek vereyim Robert kolejde staj yaptığım da ( ki en iyi liselerimizden) netware ağların hala kullanıldığını, işler halde çok eski bilgisayarlardan bile faydalanıldığını gördüm. Bizde en ücra bir okulun bile BT sınıfını gezin yeni teknolojiler çöplüğe dönmüş değil mi? Dünya yı böyle depozitosuz yaşadığımız sürece kalkınamayız. Nereden geldiği ya da niçin geldiği belli olmayan paralarla bu ülke şımarık bir zengin çocuğu gibi davrandığı sürece geleceğimiz hiç parlak değil. Light hocam sen bir ışık yakmışsın biraz içimizi ısıtmak istedin anlıyorum fakat bir Ülke nin en önemli savaşı eğitimdir hocam. Şu bakanlığa bakar mısın? komutan dayanmıyor...

Eğitim çoktan laşkalaştı hocam. Çocukları eğitmek en temel vazife olmalı tabiki ama bu strateji bakanlığa ait. Bizler gelen emirleri uyguluyoruz. Her zaman savunurum çağımız ne çağı olursa olsun en iyi ders araç gereci kara tahta ve ders kitabıdır.

Hocam beni üzen bize bu şekilde değilde çocuklarımızı teknoloji kullanımında yönlendirmek için bizim gibi öğretmenlere ihtiyaç olduğunu görmeyenler üzüyor. Çocukların bildikleri tek şey oyun ve sosyal ağlar bunun haricinde teknoloji onlar için boş bir araç ama bu şekilde olmasını en iyi değiştirecek olan bizleri MEB gereksiz gördüğü sürece yetişen nesiller bilgisayarı ve türevlerini sadede eğlence amaçlı kullanacak sonra üniversiteye gidenlerden oradaki hocalar şikayetçi bir ödev hazırlayamıyorlar bir slayt yapamıyorlar diye...

BBNET
Geri