Ücretsiz dershane 'Eylül'de açılıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eses

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/egitim/141568.aspx
1 Eylül 2015'te dershaneler kapanacak. Bakanlık ise, bu yılın Eylül ayından itibaren ücretsiz kursları başlatacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere dönüşüm için verilen sürenin dolmasını beklemeden dershaneleri öğrencisiz bırakacak formül için çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanı'nın onayladığı dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören yasayla birlikte dershaneler artık 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. Bakanlık, belirlenen tarihi beklemeden dershaneleri etkisiz hale getirecek ve dershaneler özel okula kendi istekleriyle dönüşmek zorunda kalacak. Buna göre Bakanlık, bugün kısmen uygulamada olan okullardaki kursları, Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm ülke genelinde ücretsiz olarak uygulayacak. Sayıları yarım milyondan fazla olan ve üniversite sınavına giren lise mezunları ise istemeleri halinde 81 ildeki halk eğitim merkezlerinde sınava hazırlık kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilecek. İki koldan takviyelerle öğrencilere ve mezunlara destek verecek olan Bakanlık, böylelikle dershaneye giden öğrenci sayısında azalma olmasını sağlayacak. Okullarda verilecek olan kurslara ise öğrencilerin kendi dersine giren öğretmenler yerine, ya okuldaki başka bir branş öğretmeni ya da başka bir okuldan getirtilen öğretmenler girecek. Bu sayede de öğrencilerin başka öğretmenlerin bilgisinden ve deneyiminden faydalanması sağlanmış olacak

olur mu acaba?

Denensin ama mevcut dershaneler gibi olmayacağı aşikar.

Dershaneye gelen öğrencinin çoğunluğu isteyerek ve para ödeyerek geliyor. Verdiği emeğin karşılığını alabilmek için de dersi dinliyor, disiplin sorunu daha az yaşanıyor. Ders düzenini bozanı, eğitimi engellemeye çalışanı direk sözleşmesini feshedip atabiliyorlardı.

Meb öğretmenlerine verdirilecek ücretsiz kursta bu imkanlar sağlanır mı bilmiyorum. Bedava olduğu için de kıymeti bilinmeyecek, sınıflar daha kalabalık olacaktır.

Maddi durumu çok iyi olan çocuğuna özel ders aldırır. Diğer türlü de merdivenaltı diye tabir edilecek şekilde devam edebilir.

valla haftasonu kurslarında ders verecek öğretmen bulunmuyor bizim okulda..kimse haftasonu okula gelmek istemiyor..haftasonu herkes ailesiyle geçirmek istiyor..

şartlar düzeltilmez ise bir anlam taşımıyor yıllardır yetiştirme kurları zaten açılmaya çalışıyor ne öğretmen ne de öğrenci ilgi gösteriyor. şartlar düzeltilmez ise anlam taşımıyor

hocam bilişimde olmaz.
öğrenciler dershaneye mahkum edilmeyecek (!)
sınavlar zaten okulda gördükleri konulardan çıkıyor, dershaneye ne gerek var ki ? (!)
ama yinede
hafta sonu derslerle takviye edilerek sınavlara hazırlanacaklar. :D

yorumlu :)

*Vendetta*' Alıntı:
Peki bilişimde olur mu? Öğrenciler sınavlarda dökülüyor Bilişim Dersinde...

mat. okutacaklarki herkes mat. prof. olacak....

Yıllardır hala aynı değiştirmediler sistemi....

Orta okuldan itibaren mesleki eğitime de ağırlık vereceksin....

Herkes mat, fen prof. olmuyor

*Vendetta*' Alıntı:
Olmaz diye bir şey yok öğretmenim.Bağlı olduğunuz Halk eğitim müdürlüğü ile görüşün, yapmaniz gerekenleri söyleyecektir.Ben 3 haftadır okulunda 3 dersten kurs actim.
Bu arada önümüzdeki yol tamamen dershane sistemini okulunda uygulamaya koyacağım. Olmaz diye bir şey yok.

kuper_izmir' Alıntı:
*Vendetta*' Alıntı:
Olmaz diye bir şey yok öğretmenim.Bağlı olduğunuz Halk eğitim müdürlüğü ile görüşün, yapmaniz gerekenleri söyleyecektir.Ben 3 haftadır okulunda 3 dersten kurs actim.
Bu arada önümüzdeki yol tamamen dershane sistemini okulunda uygulamaya koyacağım. Olmaz diye bir şey yok.

Okulda Bilgisayar Kursu için çok talep var. Halk Eğitimle görüştüm. Öğrecilere kurs açmak istediğimi söyledim... Halk Eğitim okullar hayat bulsun kapsamında velilere kurs açmamı öğrencilere açmamı söyledi. Çünkü amaçları velileri okula çekmekmiş. Bende okullar hayat bulsun kapsamında okulda kütüphaneyi de açıyoruz, öğrencileri almayalım mı o zaman kütüphaneye dedim. :) Yine de öğrenciler için kurs olmaz dediler ama isterlerse açmaya izin veriyorlar bunu da biliyorum. Öğrencilere kurs açacaksam Milli Eğitime başvuracakmışım, çünkü egzersizin içine giriyormuş bu durum. Yani lafın kısası Vasıfsız adamlar koltuk sahibi olmuş, heryer birilerinin çiftliği olmuş. Kafalarına göre iş yapıyorlar...

Sen ne kursları açtın hocam?

Okulda bedavadan verilecek kursun pek faydası olmayacaktır. Özel derse talep artar. Özellikle; Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe-Edebiyat gibi branşlarda işler baya açılır.

bilo' Alıntı:
valla haftasonu kurslarında ders verecek öğretmen bulunmuyor bizim okulda..kimse haftasonu okula gelmek istemiyor..haftasonu herkes ailesiyle geçirmek istiyor..
hocam kim gider ki... bizim anadolu lisesinde bile giden az. (ek ders almak isteyen çok kişi olmasına rağmen) haftaiçi ile haftasonu arasında ek ders başına 50 kuruş oynuyor. herkes haftasonu dinlenmek istiyor. 50 kuruş için heba edilmez, özel derslerde ciddi bir artış olacak. zaten 4 sene boyunca her sene 2 sınavın olması da tetikleyecek bu durumu....

Özel ders konusuna katılıyorum bende.
Yalnız başka öğretmen girme konusunu ayrıca beğendim.
İnşallah faydalı olur. Köylerde durum değişmeyecek ama merkezlerde durumun değişeceğine inanıyorum.
Parası olanda özel ders verdirecek.
Öğretmenlere büyük bir yük düşüyor artık.
Kendimizi gösterelim...
Şahsen Matematik dersine girerim ben :++:

Dershanelerin kapatılmasına malum grubun kanalıyla yapılan isyanı hortumlarının kesilmesine veriyorumda burada meslektaşlarımı anlayamıyorum. Dershanelerin kapatılmasına karşıyım diyerek kendi varlığını tartışmalı hale getirdiğinin farkındalar mı acaba? kapatılan dershane öğretmeni ne olacak? öğrenciler nerede öğrenecek:) dershane kendiliğinden ortaya çıktı, pkk tekrar hortlar gibi ifadeler üstte belirttiğim şakşakçı medyanın hayatımıza kazandırmaya çalıştığı yeni ifadeler. bu soyguna dur demenin vakti gelmedi mi? dershanede dürüm parasına çalıştırılan öğretemenler var bu kurumlar bir soygun aracı olmuş.. ha derseniz yok dershane çok gereklidir mutlaka olmalıdır o zaman bu devletin okullarını kapatın milyonlar boşuna elektrik su tüketmesin maaş almasın. haksız mıyım?

Hani dershaneye gerek yoktu...!

Zaten yıllardır, devlet okullarında hafta sonu kurslar devam ediyor...!

4+4+4 geldi, ders sayıları artırıldı ne oldu. Şimdide hafta sonu öğrencilere ücretsiz kurs açılacakmış gerçekten bu kursların sorunları çözeceğini düşünüyor musunuz. Öğrenciye vereceğimiz ders sayısıyla orantılı öğrencinin başarısının artacağını düşünüyorlar. Öğrencinin kafasını kaşıyacak zaman bile bırakmıyorlar...bebe yaşta çocukları bunalıma sokmaktan başka işe yaradıkları yok...
Adamların akıllarına devlet okullarında koşulları iyileştirmek gelmiyor...

hasari' Alıntı:
4+4+4 geldi, ders sayıları artırıldı ne oldu. Şimdide hafta sonu öğrencilere ücretsiz kurs açılacakmış gerçekten bu kursların sorunları çözeceğini düşünüyor musunuz. Öğrenciye vereceğimiz ders sayısıyla orantılı öğrencinin başarısının artacağını düşünüyorlar. Öğrencinin kafasını kaşıyacak zaman bile bırakmıyorlar...bebe yaşta çocukları bunalıma sokmaktan başka işe yaradıkları yok...

amaçları üzüm yemek değil ki hocam, bağcıyı dövmek bunların.

hasari' Alıntı:

Daha önce benzer şeyleri yazdım! Eğitimdeki problemlerin %90'ı Eleğe önmüş eğitim sistemimiz.
Ezbere dayalı ve yapmacık bu sistem yüzünden öğretmenlerimiz kalitesini tecrübelerini birikimlerini okulda ve öğrencilere yönelik yeterince kullanamamakta...

Düşünsenize... Diğer ülkelere nazaran daha zeki olduğunu düşündüğüm öğrencilerimiz 12 yıl sonra liseden mezun oluyor! Çoğu, cümlenin öğelerini bulamıyor dört işlem yapmada bile zorlanıyor. Bakıyoruz 12 yıla çocukların çoğunun aldığı şey okuma yazma + dört işlem! Halbuki bunlar ilkokulda bitmiş oluyor! Ciddi bir "problemler denizi" var! Suçlu da ücretle, bu açıkları kapatmaya çalışan dersaneler oluyor!

size olacakları söylüyorum! 2015 sonbaharından sonra;
1. zenginler çocuklarını koleje gönderecekler, ayrıca hoca da tutacaklar ki zaten önceden olan şeyler....
2. gariban zaten gönderemiyor.
3. garibandan biraz iyice olan dar-orta gelirli merdiven altı dersanelere yönelecek!
Devlet destek verecekmiş geçin onları (yıllık özel okul maliyetinin 10-15 bin olduğu bir yerde ) Milyondan fazla öğrenci var...
Dersaneler kapanamayacak, ihtiyaç ortadan kalkmadan! yada 1-2 sene sonra tekrar resmi olarak açılacak!

Bu kadar maceraya ne gerek var arkadaş! Dersaneye gidemeyen fakir öğrencilerin masrafını devlet karşılasa, hem bu kadar maliyet olmayacak, hem de bu kadar yaygara...
Mesele üzüm değil yeğen, mesele bağcı...
Eğitim sistemi düzeldiği zaman dersane zaten ihtiyaç olmaktan çıkar! Eğitim sisteminin beklediğimiz mesafeye gelmesi içinde şimdi başlarsak 15-20 yıl lazım!

Şimdiden notları yüksel olsun ve iş garantisi olsun diye millet çocuğunu özel sağlık liselerine gönderiyor.
Dershane desteğine katılmıyorum bu desteği devlet okullarına yapsın zaten standartlar yükselecektir.
Düşünsenize MEB her sene farklı farklı branşlardan ücretli öğretmen alıyor. Yüksek okuldan mezun olanları Matematik Türkçe İngilizce yada sınıf öğretmeni olarak çalıştırıyor bakıyorsun branşı ile yakından alakalı bir hiç bir durum yok. Adamın sırf bilgisayar sertifikası var diye bilgisayar derslerine giriyordu, cami hocaları okullarda derslere giriyor. İşte eğitim sistemimiz bu! Neresinden tutarsak tutalım hep elimizde kalıyor. :sleep:

Böylece çocuklarımız hafta sonunda ders yerine diğer aktivitelerle zamanını geçirebilecek (!)

BBNET
Geri