Ücretsiz Ders Dağıtım Programı

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır okullarda ya yüksek fiyatla satın alınan ya da kaçak kullanılan ders programı hazırlama programlarından sıkıldığım için kendim programı yazmaya karar verdim. Belli noktalarda yapay zekadan da doğal olarak destek aldım. Ücretli satılan bir programla kıyaslama yaptığımda bu programın daha hızlı ve sorunsuz çalıştığını gördüm.

Uygulama'yı Flutter ile geliştirdim. Hem masaüstü hem de web versiyonu var. Dış link vermek yasak olduğu için web versiyonunun linkini veremiyorum. Desenpi Ders Dağıtım programı olarak aratırsanız web app versiyonuna ulaşabilirsiniz.

Güncel versiyon 1.0.6' dır.

Masaüstü versiyonunu aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Masaüstü İndirme Linki - Drive Bağlantısı

1.0.6 versiyonundaki özellikler:
* Tekli ve ikili eğitim yapan okullara uygun.
* Öğretmenlerin günleri veya belli saatleri kapatılabilir.
* Sınıfların ders saatleri kapatılabilir. (Bazı okullarda her gün aynı ders saati yok)
* Teknoloji tasarım gibi sınıfın ikiye bölündüğü dersler için uygun.
* Hangi derslerin parçalanabileceğini kullanıcını kendisi belirleyebiliyor.
* Öğretmen listesi, e-okuldan alınan XLS formatındaki dosya ile import edilebiliyor.
* Okul türlerine göre zorunlu dersler otomatik olarak yüklenebilir.
* Bireysel ve toplu öğretmen programları alınabilir.
* Sınıfın programları teker teker veya çarşaf liste olarak toplu olarak alınabilir.
* Kısıtlamalara göre hangi öğretmenlerde problem olduğu görülür.
* Sınıf bazında hangi gün veya derslere çok fazla kısıtlama yapıldığın gösterir.

Nöbet Modülünün Özellikleri:
* Hazırlanan ders programına göre öğretmenlerin ilk ve son saatlerinin doluluk durumları yani okulda kalma süreleri dikkate alınarak göre tüm öğretmenlere en uygun güne otomatik nöbet ayarlar.
* Elle nöbet ayarlanabilir.
* Aynı gün nöbet tutan öğretmenlerin yerleri bir tıkla kaydırılır.
* Çıktı alırken hangi tarihler arasında geçerli olduğu belirtilebilir.

Ekran Resmi 2026-03-03 17.17.34.webp

Hocam bir okulun ihtiyacı olan hemen hemen herşeyi ekledim sanırım. Yine de ihtiyaç olursa yeni eklemeler yapabilirim.

Daha önceki başlıkta in hatırladığım şunlar vardı.
* Belli günlerde bir öğretmene en fazla şu kadar ders ver.
* Öğretmenlerin boş günlerini algoritma kendisi seçsin.

Bunların dışında eklenmesini istediğini bişey varsa belirtirseniz zamanla eklemeler yapabilirim.

hocam merhaba emeğinize sağlık. Henüz programı tam incelemedim ama bir konuda yazmak istedim.Mesela kendi okulumda ilk tenefüs 20dk. Diğer tenefüsler 15 dakika. Zaman çizelgesinde buna müdahale ettirmiyor mesela.Ya tüm tenefüsler 15 dakika yada 20 dakika oluyor. @btogretmeni34

Son düzenleme:
hocam merhaba emeğinize sağlık. Henüz programı tam incelemedim ama bir konuda yazmak istedim.Mesela kendi okulumda ilk tenefüs 20dk. Diğer tenefüsler 15 dakika. Zaman çizelgesinde buna müdahale ettirmiyor mesela.Ya tüm tenefüsler 15 dakika yada 20 dakika oluyor. @btogretmeni34
Teşekkürler hocam.
Aslında saatlerin bir işlevi yok. Uygulamayı ilk yaparken Zil Programı ve Ders Dağıtım programını birlikte yapayım diye o saatleri koymuştum sonra zil programını ayırdım ama o kısmı o şekilde bıraktım. Önemli olan saatleri değil, toplam kaç saat ders olduğu bilgisi. Kafa karışıklığını önlemek için ders ve tenefüs bölümünü kaldırayım.

Saatler bölümünü her ders ve tenefus ayrı ayrı girilecek şekilde ayarlanabilir

Hocam programda bir öğretmene bir günde maksimum kaç ders verileceği ayarlanabilse
Bir öğretmenin bir gündeki ders programinda dersler arası boşluklarda çok oluyor boşluk sayısıda belirlenebilse
Ayrıca öğretmen sayısı ve kısıtlama arttıkça dağıtımı yapılamıyor
Masaüstü sürümüde web sürümü gibi dağıtım aşırı uzun sürüyor dakikalarca bekliyor sonunda dersler kaldı yerleşmedi diyor
Sanırım kısıtlamaya bağlı yerleşimde zorlanıyor. Dediginiz gibi döngü ve diğer dağıtım ayarlarini değiştirip denesekte çözüm bulamadım. Mevcut okulda kullandığımız 34 kişilik bir programı benzer şekilde aktardım karşılaştığım eksiklikleri ara yazdım son tespitlerim bunlar oldu. Siz guncelleme yaptıkça denemeye devam edeceğim. Tekrardan emeğine sağlık hocam.

@bilisimcil hocam, çok teşekkür ederim. farklı senaryolarda denemem gerekiyor, kendi simülasyonlarımda başarı oranı yüksekti ve kısıtlamalar oldukça fazlaydı.
algoritmayı geliştirmeye devam edeyim, diğer eklemeleri sonra yapmaya çalışırım.

ilksms
Geri