Merhaba,
Ben Demet Aksu Yelok,
Eğitim İçin Canva sürümünün iletişim sorumlusuyum. Öncelikle üyeniz hiboz'a paylaştığı bilgiler ve detaylı anlatımı çok teşekkür ederim. Bu başlığın altına başvuru süreciyle ilgili sorularınıza yanıt olabilecek bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.
- Eğitim İçin Canva, Canva'nın ücretli Pro sürümünün tüm k12 öğretmenleri için ücretsiz olarak sunulduğu bir versiyonudur. Pro'dan farklı olarak içerisinde eğitimciler için hazır materyaller ve öğrencilerini organize edebilmeleri için dijital sınıflar bulunur.
- Bu sürümden faydalanmak için öğretmenlerin https://support.canva.com/account-basics/canva-for-education/apply-canva-for-education/ adresindeki formu doldurmaları gerekir.
- Başvuru formu şu an için ne yazık ki İngilizce, yakın zamanda Türkçe form da gelecek. Siz yine de formda Türkçe cevaplar verebilir ve Türkçe karakterler kullanabilirsiniz.
- Formun nasıl doldurulduğuna dair Teknoloji ve Tasarım Akademisi'nin çok heyecanlanarak konuk olduğum değerli bir program var. Vaktiniz varsa buradan izleyebilirsiniz
Formu doldururken dikkat etmenizi gerektiren iki önemli husus var:
- Başvuruda belirtmeniz gereken email adresinin Canva'yı kullandığınız email adresi olması gerekiyor. Eğer daha önce hesap açmadıysanız ücretsiz olarak oturum açmanızı, email hesabınıza gelen adres doğrulama mailindeki linki onaylamanızı ve forma o adresi yazmanızı rica ederim. Çünkü Canva sizin için sıfırdan hesap oluşturmaz, mevcut hesabınıza ek bir öğretmen profili açar. Eğer formda belirtilen email adresine ait açılmış bir hesap olmazsa başvuru askıda kalır. Ayrıca emailinizin uzantısı hotmail, outlook, gmail olabilir. Kurum maili olmak zorunda değil.
- İkinci konu ise öğretmen olduğunuzu beyan ettiğiniz belge ya MEBBİS personel bilgilerinizin yer aldığı sayfanın ekran görüntüsü olmalı (mümkünse tam sayfa) ya da MEB personel kartınızın görüntüsü olmalı.(Cep telefonuyla ön yüzünü çekmeniz yeterlidir.) Lütfen TC kimlik no gibi paylaşmaktan rahatsız olacağınız kişisel bilgilerinizi kapatmakta çekinmeyin. Canva bu bilgilerin yüksek güvenlilikte saklandığından sizi temin eder elbette ama bu bilgileri paylaşmak istemiyor oluşunuz başvurunuzu asla etkilemez.
Peki tüm bu süreci gerçekleştirdim, başvurum müşteri hizmetlerine gitti ama 3-4 iş günü içerisinde cevap alamadım ya da olumsuz bir cevap geldi. Bu durumu nasıl çözeriz?
- Öncelikle olumsuz sonuçlandığına dair bir mail geldiyse ve cevapta paylaştığınız belgenin istenilen belge olmadığı (ya da email adresi hatalı) deniliyorsa yukardaki bilgilere istinaden tekrar başvurabilirsiniz.
- Eğer Facebook Messenger kulanıyorsanız https://m.me/canva adresinden müşteri hizmetleriyle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. ( İngilizce)
- Ya da demet.aksu@canva.com adresine durumu açıklayan kısa bir email gönderip, hangi email adresi ile başvurduğunuzu da belirtirseniz ben de sizin için müşteri hizmetleriyle görüşüp yardımcı olabilirim

Olumlu cevap aldım ama yine de kullanamıyorum diyorsanız, hesaba giriş - çıkış yaparak eski oturumunuzu kapatıp açtığınızdan emin olun. Daha sonra, sağ üst taraftaki profil resmini tıklayın. Açılan sayfada Demet'in Sınıfı, Demet'in Ekibi, Demet Öğretmen gibi eğitmen başlıklarıyla açılmış bir alt profil bulacaksınız. Tüm eğitimci aktiviteleriniz ve ücretsiz ürünler bu hesabın içerisinde olacak. Herhangi bir premium ürüne tıkladığınızda üzerinde EDU yazdığını ve ücretsiz olacağını göreceksiniz. Hesabınızın ismini daha sonra istediğiniz gibi değiştirirsiniz.
Bununların haricinde, siz paylaşmadıkça Canva da dahil olmak üzere kimse yaptığınız çalışmaları göremez, inceleyemez, başvurunuza bu sebepten ötürü ön yargılı bir muamele yapamaz. Okulunuzla ilgili istenilen bilgiler istatistikseldir. Öğrenci sayınız ve branşınız Canva'yı ücretsiz olarak kullanmanıza etki etmez. (Bu kısmı bana gelen ve formda yazan diğer sorulara istinaden ekliyorum, lütfen rahat olunuz.) Eğer bir sorunuz varsa buradan ya da
demet.aksu@canva.com adresinden yazabilirsiniz.
Çokça Sevgiler,