Selamun Aleyküm. 2. Faz 2. Kısım Etkileşimli akıllı tahtalar kurulmaya başlandı. Bu tahtalarda Samsung (SAMSUNG MZ7TE256HMHP-000FH) disk kullanılmış.
Etkileşimli akıllı tahtalardan yedek almak ve yedeği geri yüklemek için Acronis tarafından Seagate-Samsung-Maxtor diskler için geliştirilen Seagate DiscWizard programını kullanabilirsiniz.
İsim size yabancı gelmesin bildiğiniz Acronis. Sisteminizde Seagate-Samsung-Maxtor disk var ise kullanabiliyorsunuz.
Benim Clonezilla üzerine çalışmalarımı bilenler vardır. Hocam Clonezilla dan neden vazgeçtiniz demeyin, vazgeçmedim.
Clonezillada geri yükleme işleminin özelleştirilebilmesini ve sunucu seçeneklerini, bunun grafik arayüzünü seviyorum.
Ayrıca clonezillayı herkes kolayca kavrayamadığı için bunu paylaşıyorum. Dilediğinizi kullanın.
Bu programın bir de Western Digital diskler için olanı var. Onu da o disklerde kullanabilirsiniz.
Acronis True Image WD Edition İndir
Etkileşimli akıllı tahtalardan yedek almak ve yedeği geri yüklemek için Acronis tarafından Seagate-Samsung-Maxtor diskler için geliştirilen Seagate DiscWizard programını kullanabilirsiniz.
İsim size yabancı gelmesin bildiğiniz Acronis. Sisteminizde Seagate-Samsung-Maxtor disk var ise kullanabiliyorsunuz.
Benim Clonezilla üzerine çalışmalarımı bilenler vardır. Hocam Clonezilla dan neden vazgeçtiniz demeyin, vazgeçmedim.
Clonezillada geri yükleme işleminin özelleştirilebilmesini ve sunucu seçeneklerini, bunun grafik arayüzünü seviyorum.
Ayrıca clonezillayı herkes kolayca kavrayamadığı için bunu paylaşıyorum. Dilediğinizi kullanın.
Seagate Disc Wizard İndir (Acronis True Image Seagate Edition)kalelibilişim' Alıntı:Kullanımını anlatmaya gerek görmemiştim. İndirdiğiniz programı Seagate-Samsung-Maxtor diske sahip bir pc ye veya etkileşimli tahtaya kurabilirsiniz.
Programı yedekleme ve geri yükleme amacıyla windows üzerinden de kullanabiliyorsunuz.
Fakat benim tavsiyem programı kurduktan sonra program üzerinden "Create Bootable Media" seçeneğine tıklayarak bootable (Ön yüklenebilir) bir usb disk oluşturmanız yönünde olacak.
Bu usb diskimizi ve bir usb klavyeyi etkileşimli tahtaya bağlayıp etkileşimli tahta açılırken klavyeden "F7" tuşuna basıp usb diskimizi göstererek etkileşimli tahtayı usb diskimizden boot ediyoruz.
Acronis arayüzü açıldığında "Backup" "Disk and Partition seçeği ile devam edip önce imajı alınacak disk veya partitionları sonra imajı kaydedeceğimiz konumu göstererek yedeğimizi alıyoruz.
Yine burada tavsiyem komple disk yedeğini harici bir usb diske almanız yönünde olacaktır.
Bazı arkadaşlar sadece sistemin yüklü olduğu bölümün imajını diğer bir bölüme almayı tercih edebiliyorlar.
Onlara da tavsiyem iletim sisteminin yüklü olduğu tüm bölümlerin yedeğini birlikte almaları yönünde olacaktır.
Ayrı ayrı iki-üç yedekten bahsetmiyorum. Tek seferde birden fazla bölümü seçerek yedek almaktan bahsediyorum.
Ayrıca Create Bootable Media seçeneği ile bootable (Ön yüklenebilir) bir cd/dvd yazabilir veya *.iso cd kalıbı oluşturabilirsiniz.
Ayrıca bu cd kalıbını Cd/Dvd ye yazabileceğiniz gibi Üniversal Usb İnstaller programı ile usb diskinize de yazabilirsiniz veya Grub4Dos Multiboota da ekleyebilirsiniz.
Bunu sadece etkileşimli tahtalarda değil Seagate-Samsung-Maxtor diske sahip tüm sistemlerde kullanabilirsiniz.
Bu programın bir de Western Digital diskler için olanı var. Onu da o disklerde kullanabilirsiniz.
Acronis True Image WD Edition İndir