Ücretli Öğretmenlere KPSS Şartı Olmadan Atama

Kodla Büyü

cronos23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
567
Bu kadar atanamayan öğretmen varken bu nasıl bir yaklaşımdır arkadaş? MEB iyice zıvandan çıktı kanımca

Şubatta 20 bin öğretmen ataması! Ücretli öğretmenlere kadro mu geliyor?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı.

Yılmaz, sınav açıklamalarının yanı sıra öğretmenlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

20 bin atama yapılacak

"Türkiye'nin bütçesinin 134 milyar 700 milyondan fazlasını eğitime ayırıyoruz. Meslek Lisesi, İmam Hatip, Anadolu, Sanat Lisesi istenirse açılır. Öğretmen atamaları 2004'te 19 bin, her yıl atama yapmışız. Örneğin, geçen yıl 22 bin ögretmen ataması yaptık. 2010'da 40 bin öğretmen atamışız. 20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat’ta. Devlet Personel Başkanlığı'ndan atama onayı çıkması lazım kadro talebimiz karşılandığında atama yapacağız. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü’nde Çankaya Köşkü’ndeki konuşmasında 500’e yakın engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Biz de çalışmamızı yapıyoruz. Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro talebimiz var, karşılandığında atayacağız.

Mülakat kesinlikle olacak!

Öğretmen atamalarında kesinlikle mülakat gerekli. 50 ile 100 alanı yarıştırmıyoruz ki. O kotaya girenlerin hepsi başarılı. Hepsi birbirine yakın. Ancak buna rağmen bir önceki dönemde çok büyük bir itiraz çıkmadı. Öğretmeler güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor. Bunların kamuda görevlendirilmesinde sakınca var mı diyoruz. Olanlar eleniyor. Mülakat kesinlikle olacak. Güvenlik soruşturmasını geçtikten sonra puanını dikkate alarak mülakat yapılıyor.

Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum
Geçici ve ücretli öğretmenlik uygulamasına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu arasında bir fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. O kimlik öğretmen olarak değişecek. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağduriyetine ben de inanıyorum. Bunları için bir de 5 yıllık bir tecrübe göz önünde bulundurularak, bir düzenleme içine gireceğiz. 5 yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı şartı aranmadan mülakata alınmaları konusunda bir istisna sağlayacağız. Bu da onların kaybını giderecektir.

904 bin öğretmenimiz var, bu rakam pek çok ülkenin nufüsündan fazla. 20 bin atamasına çok az deniyor. Yeni başlayan öğretmenin aylığı 2 bin 900 ek dersle 3 bini geçiyor. Kontenjanı doldurursanız ek ders kalmayacak. En düşük öğretmen oranımız İstanbul'da. Öğretmen eksiğimizi ücretlilerle karşılıyoruz. 40 bin ücretli öğretmeni doğuda görevlendiriyoruz."


kaynak: http://www.egitimajansi.com/haber/s...etmenlere-kadro-mu-geliyor-haberi-62159h.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi olur bende destekliyorum 5 yıl ücretli çalışmış arkadaşlar mülakata girmeden tecrübe kazandıkları için faydalı olacaktır. Burda şöyle sıkıntı var. Ücretli öğretmenlikte bile artık torpil aranır oldu. Bu torpillileri iş sahibi yapar ve yeni mezunların önünü keser. Yeni mezunları da mağdur etmeden ve torpilsiz bir şekilde olacaksa bence güzel olur.
 
fakülte mezunu olmayan öğretmenleri bile kapsar merak etmeyin daha önceki icraatlara bakmak bunu görmeye yeter
 
Değerli forum sakinleri ve öğretmen arkadaşlar;

son günlerde gündeme gelen ücretli öğretmenlerin belirli bir süre hizmet şartını sağlaması şartıyla kpss'siz mülakata katılma hakkının verilmesi bazı öğretmen adayları ve öğretmenler tarafından yanlış karşılanıldı. şu taraftanda bakıldığında kpss ile atanmamış 5 yıl kpss ye hazırlanmış ve atanmış ancak bu süreçte mesleki bilgilerini unutmuş bir çok öğretmenle karşılaşmış bulunaktayım. bu konuda 5 yıl süre şartına 5 yıl kendi branşında ücretli öğretmen olarak çalışan eğitim fakültesi mezunu ibaresi eklenirse olayın daha ayırıcı ve daha yapıcı olacağı kanısındayım. ancak iibf mezunu veya bazı değişik bölümlerden mezun olup formasyon alarak öğretmen olarak atanma eyiliminde olanları bende onaylamamaktayım. inşallah yapılan ve yapılacak herşey yetişen gençler ve dolayısıyla bu ülke için parlak bir gelecek için yapılacaktır ve yapılmaktadır. saygılar...
 
Mrblar hocam. 540 gününü tamamlayan öğretmenlere mülakat hakkı tanındı. Acaba formasyonlu fef mezunu ve eğitim fak mezunu öğretmenler halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak ek ders karşılığında ücretli öğretmen olarak kurs açtılar. Sigorta olarak sayar mı meb
 
Geri
Üst