Özgürlük İçin Özgürlüğümüz için Arkadaşlar...

Kodla Büyü
forumdas' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:
İkircikli oynadığı sürece desteğim yok... Delikanlı gibi çıkıp başörtüsü için yapıyoruz diyecekler veya bu haliyle eylem yapılıyorsa başörtüsünü serbest yaptıktan sonra diğerleri içinde çalışacaklar...

Bu şekliyle bizleri kullanma amacındalar... Kullanılmak istemiyorum!
:+1: Desteklemiyorum.

Yarın yahudi başında kippa ile, hristiyan boynunda hac ille, alevi alnında "Ya Ali yazılı kırmızı bandı ile" geldiğin de aynı hoşgörüyü gösterebilecek misiniz?

Ben okulda sakal birakabilecek miyim bu duzenleme ile, haci sakali degil, top sakal mesela??

branta' Alıntı:
forumdas' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:
İkircikli oynadığı sürece desteğim yok... Delikanlı gibi çıkıp başörtüsü için yapıyoruz diyecekler veya bu haliyle eylem yapılıyorsa başörtüsünü serbest yaptıktan sonra diğerleri içinde çalışacaklar...

Yarın yahudi başında kippa ile, hristiyan boynunda hac ille, alevi alnında "Ya Ali yazılı kırmızı bandı ile" geldiğin de aynı hoşgörüyü gösterebilecek misiniz?

Ben okulda sakal birakabilecek miyim bu duzenleme ile, haci sakali degil, top sakal mesela??

hacı sakala özgürlük verip top sakala yasak koymasınlar sonra :)

s_kajmeran' Alıntı:

ne ikirciklisi ya Siz bu konularda her zaman muhalefet oluyorsunuz... Eğitim Bir Sen yaptı diye

only61' Alıntı:
branta' Alıntı:
forumdas' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:

hacı sakala özgürlük verip top sakala yasak koymasınlar sonra :)
özgürlükten yanamısınız yoksa sadece kendinize özgürlük mü? destek ver top sakalda bırak.. kimse kimsenin saçıyla sakalıyla uğraşmasın artık.. Öğretmenler olarak birlik olmalıyız.. Baltayı ilk önce siz vurmayın...

s_kajmeran' Alıntı:

aynen seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum. çıkarmak isteselerdi şimdiye kadar elli kere çıkardı.

o zaman haremlik selamlık olsun arkadaş dinimize uyan bu....islami emirse hepsi emir....

beş para etmez bu sendikanın maaş görüşmeleri sırasındaki tutumunu lütfen hatırlayın. Böyle vitrin yapmaya çalışmak ancak bu sendikaya yakışır. Şu çabanın 10 da 1 ini keşke maaş düzenlemeleri sırasında yapabilme cesaretinde bulunabilselerdi. Başörtüsü deyin kıyafet serbestisi deyin adı ne olursa olsun destekliyorum fakat bu sendika öncülüğünde olduğu için destek vermiyorum. Milletin zekasıyla dalga geçenlere verilecek zerre destek yok benden.

Sayın arkadaşlar "kıyafet özgürlüğüne destek veriyorum ama bu sendika olduğu için destek vermiyorum".Cümlesinde mantık hatası var,
Özgürlük öğretmenlere verilecek, sendikaya değil,Eğer gerçekten serbest kıyafeti istiyorsak destek vermeliyiz,,

Kara Kule 61' Alıntı:
Sayın arkadaşlar "kıyafet özgürlüğüne destek veriyorum ama bu sendika olduğu için destek vermiyorum".Cümlesinde mantık hatası var,
Özgürlük öğretmenlere verilecek, sendikaya değil,Eğer gerçekten serbest kıyafeti istiyorsak destek vermeliyiz,,

şu son cümleyi "gerçekten türbana özgürlük istiyorsak" olarak değiştirirsen söz destek vereceğim....

only61' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:

şu son cümleyi "gerçekten türbana özgürlük istiyorsak" olarak değiştirirsen söz destek vereceğim....

Sayın hocam değiştirirsem sadece türban anlamı çıkar.Ben erkeklere de haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Bayanlar istediğini giyebiliyor biz takım elbiseye gömüldük.Sadece türban olarak bakmamak lazım,,,

gezegen10' Alıntı:
Muhalefet her yerde muhalefet :D
Hocam yeminle muhalefet değil sorun... Yarın Yahudi olan biri başındaki fes-şapka neyse onla geldiğinde çocuğunun dersine olur ne varki girsin, özgürlük var diyecek misin? Veya ben uzun saçımla-sakalımla girsem çocuğunun dersine Türkiyenin kaçında kabul göreceğim, arkamda duracak mısın?

Amaç başörtüsüne serbestlikse kimsenin zekasıyla-algısıyla dalga geçmeye özgürlük havarisi kesilmeye gerek yok diyorum, adını "Başörtüsüne özgürlük" koysunlar ve destek istesinler...

Yarın başörtüsü serbest olacak ve bu özgürlük havarileri, "sırayla olur bu işler, onlara da zaman gelecek" deyip kapatacaklar. Bizler birilerinin siyasi emelleri için kullanılmış olacağız.

serkanozen1' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:

ne ikirciklisi ya Siz bu konularda her zaman muhalefet oluyorsunuz... Eğitim Bir Sen yaptı diye

Hocam bu özgürlük tavrını yarın ben Yahudi şapkasıyla, bir başkası mini etekle kızının oğlunun dersine girdiğinde destek vereceğim diye yeminle belirt, oraya imzamı atacağım... Amacım muhalif olmak değil, 28 şubatın solcularından betersiniz; birisi farklı konuşsa "aha muhalif" deyip kapatma huyunuzdan vazgeçin. Vazgeçin sizden farklı düşüneni "hep böyleler" diye eleştirmekten...

Mesajımda belirttim, özgürlük havarileri kılığına karşıyım diye; adını "başörtüsüne özgürlük" gibi mertçe yazık enayi yerine konulduğumu hissetmediğimde altına imza atacağım dedim...

Hristiyanın haçını hristiyan, musevinin kipasını yahudi düşünsün siz değil.
%99 müslüman denilen şu ülkede bırakın insanlar inançlarıyla yaşasınlar. Eşimde bende malum sendikadan olmasak da destek ve imzamızı eksik etmedik.

seraser' Alıntı:
Hristiyanın haçını hristiyan, musevinin kipasını yahudi düşünsün siz değil.
%99 müslüman denilen şu ülkede bırakın insanlar inançlarıyla yaşasınlar. Eşimde bende malum sendikadan olmasak da destek ve imzamızı eksik etmedik.
Hocam özgürlük dediğiniz şey, ben kendime bakarım-bırakın onlar düşünsün (bakın ne kadar özgür oldum) demek midir? İşte bu ikircikli davranmadır. Oraya yazan "ÖZGÜRLÜK" ise hepsine evet deyin, değilse bir zahmet amacına uygun bir isim bulunmasını dileyin!

Yanlışınız var hocam, demokrasi %99 çoğunluğa rağmen %1'in hakkını koruyabilmektir!

s_kajmeran' Alıntı:
gezegen10' Alıntı:
Muhalefet her yerde muhalefet :D
Hocam yeminle muhalefet değil sorun... Yarın Yahudi olan biri başındaki fes-şapka neyse onla geldiğinde çocuğunun dersine olur ne varki girsin, özgürlük var diyecek misin? Veya ben uzun saçımla-sakalımla girsem çocuğunun dersine Türkiyenin kaçında kabul göreceğim, arkamda duracak mısın?

Amaç başörtüsüne serbestlikse kimsenin zekasıyla-algısıyla dalga geçmeye özgürlük havarisi kesilmeye gerek yok diyorum, adını "Başörtüsüne özgürlük" koysunlar ve destek istesinler...

Yarın başörtüsü serbest olacak ve bu özgürlük havarileri, "sırayla olur bu işler, onlara da zaman gelecek" deyip kapatacaklar. Bizler birilerinin siyasi emelleri için kullanılmış olacağız.

Çalıştığım yerde ortaokulda ogrencileri türbanla okula gelmesi icin organize eden özgürlükçü öğretmen arkadas bir kiz ogrenci kot pantolonla geldi diye cok rahat eleştirip eve gonderebiliyor. şimdi o kendi sendikasının bu eylemine destek verip imza topluyor ogretmene özgürlük diye, bizimde bu özgürlük talebini yememiz bekleniyor ne yazık ki yemeyecek kadar akıllandik diye düşünüyorum. Çünkü biliyorum ki ogrencisine bunu diyen kafa özgürlük kafası değil bu kafa Romanda "vurun kahpeye" diyen kafa.

Ebs yönetimi imza talebinde cok samimi mı belki belli çerçevelerde özgürlük istiyor olabilir ama sadece kendi düşünce eksenlerinde, herkesin özgürlük talebi farklı ise kimin dünya görüşüne gore özgürlük olacak?

Örf-adet ekseninde özgürlük dersek Türkiye' nin doğusu ile batısı kuzeyi ile güneyi arasında İlce ile il il ile köy arasında büyük farklılıklar var.

İnanç ekseninde dersek o zaman hangi inanca gore yapacağız bu işi? öğretmenin mı müdürün mü? Okul müdürü mü karar verecek yoksa kanunlar mı kanunlar hangi inanca gore karar verecek farkli giyinen benim inancım bu derse?

Tamamen serbestlik olsun dersek uç kesimlerden radikal giyimler çıkar mı?

Ben bu tartismaların cok su götüreceğini ve toplumsal mutabakat olmadan yapılmasının suistimalleri de beraberinde getireceğini düşünüyorum.

Destekleyen arkadaşların yolu açık olsun.

bence kıyafet serbest olmamalı ne öğretmene ne de öğrenciye. sadece başörtüsünü serbest bıraksınlar. buralarda(doğu anadolu) zaten serbest halde. batıdaki kardeşlerimize de serbest yapılmalı. herkes inancını-başkasını rahatsız etmeden- dilediği gibi yaşayabilmeli.
SON SÖZ: Allah başörtüsünü siyasi simge ve rant için kullananların cezasını verir inşallah

"Objektiflik namussuzluktur... Ben tarafım; hakikatin tarafıyım..." [Cemil Meriç]

Bu sizin imzanız, değil mi? Hakikate davet ediyorum sizi.
Evlad-ı Fatihan olan bu millet kime ne kadar hoşgörülü olacağını bilir, siz kafanızı takmayın.
Hristiyan veya Musevi arkadaşlar görüşlerini bildirsinler. Onlara anlatalım dinimizi ve milletimizin engin hoşgörüsünü.

Fransız tipi turban adı verilen moda tarzı. İslamda bunun yeri yoktur, ayetle de sabittir. Kim Başartüsü, Tesettür, Yazma, Ferace, adı herne ise örtünmenin, buna bir siyasi amaçla TÜRBAN diyorsa bilsin ki bu millet artık bunları yemiyor!

Ekli dosyalar

• bubble-turban_lg.jpg
    bubble-turban_lg.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 337
  • Turban_gloria.jpg
    Turban_gloria.jpg
    14.4 KB · Görüntüleme: 337
bdogretim' Alıntı:
6-7 Eylül olaylarında, Ermeni meselesinde, Sivas - Maraş katliamlarında o engin hoşgörü ortaya çıkmıştı.

Ben Erzurumluyum Hocam. 1915 te Rus-Ermeni çeteleri dedelerimi, nenelerimi camilere, mereklere doldurup yaktılar. Tabyalarda derilerini çizip, ellerini içlerine sokarak Çin işkencesiyle o ellerini etlerine kaynattılar, ... Daha neler, neler... Şimdi ben bütün Rus ve Ermenilere bu gözlükle mi bakayım?

seraser' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:
6-7 Eylül olaylarında, Ermeni meselesinde, Sivas - Maraş katliamlarında o engin hoşgörü ortaya çıkmıştı.

Ben Erzurumluyum Hocam. 1915 te Rus-Ermeni çeteleri dedelerimi, nenelerimi camilere, mereklere doldurup yaktılar. Tabyalarda derilerini çizip, ellerini içlerine sokarak Çin işkencesiyle o ellerini etlerine kaynattılar, ... Daha neler, neler... Şimdi ben bütün Rus ve Ermenilere bu gözlükle mi bakayım?
Sayın hocam Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun,,,

seraser' Alıntı:
"Objektiflik namussuzluktur... Ben tarafım; hakikatin tarafıyım..." [Cemil Meriç]

Bu sizin imzanız, değil mi? Hakikate davet ediyorum sizi.
Evlad-ı Fatihan olan bu millet kime ne kadar hoşgörülü olacağını bilir, siz kafanızı takmayın.
Hristiyan veya Musevi arkadaşlar görüşlerini bildirsinler. Onlara anlatalım dinimizi ve milletimizin engin hoşgörüsünü.

Hocam bırakalım kendimize yontmayı... Ben imamhatip mezunuyum, hemde o zulmün olduğu ve kimseyi arkamızda bulamadığımız dönemin; neyin olduğunu çok iyi biliyorum... Bu ülke öyle hoşgörülü falan değil, rüzgar ne tarafa eserse o zulmün bekçisi... Sorum açık ve net; yarın Yahudi fesiyle; hristiyan haçıyla öğretmenin cocuğunun dersine girmesine destek verecek misin? Onun hakkı için eylem yapabilecek misin? Yoksa Müslüman Mahallesinde salyangoz satılmaz mı diyeceksin?

Olay kışkırtmaya açık hale gelir bunu anlatmaya çalışıyorum. Amaç başörtüsüne özgürlükse (ki öyle olduğuna inanıyorum) bunun adı öyle konulup destek istensin, kimseyi enayi yerine koymaya gerek yok. Açık ve net söylediğime inanıyorum!

Kara Kule 61' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:
Yanlışınız var hocam, demokrasi %99 çoğunluğa rağmen %1'in hakkını koruyabilmektir!
Sayın Hocam yüzde 99 ile bir anlaşamazsa ne olur demokraside sizce?
O demokrasi dediğiniz şeyin uygulayıcısı eğer %1 haklıysa ondan taraf olabilmeli. Adalet bunu emreder...

seraser' Alıntı:
Fransız tipi turban adı verilen moda tarzı. İslamda bunun yeri yoktur, ayetle de sabittir. Kim Başartüsü, Tesettür, Yazma, Ferace, adı herne ise örtünmenin, buna bir siyasi amaçla TÜRBAN diyorsa bilsin ki bu millet artık bunları yemiyor!

Hocam o Ayetleri birilerinin açıklamasına mahal vermeden sadece Sure adı-Ayet no şeklinde verebilir misiniz?

Bu sendikadan olmasamda sonuna kadar destekliyorum :+1:
bazı şeyleri aşmak gerek...

BBNET
Geri