Özel mail server hakkında

Kodla Büyü
Merhabalar birkaç domainim var. Domain için mailcow benzeri açık bir yazılımla mail server kurmak istiyorum. SPF DKIM ve DMARC kayıtları ile MX kayitlarını sorunsuz girsem de ne yaparsam yapayım GMail'de spama düşüyorum. Outlookta bir problem yok. Bu konuda deneyimli arkadaşlar var mıdır?

Hocam google o konuda biraz katı. Sunucu ipniz yeniyse veya belirli bir bilinirlik hacmine ulaşmadıysa yine de güvenmeyebiliyor.

Çok kullanıcınız olmayacaksa tavsiyem harici hizmetlere yönlendirin örneğin zoho tek domainde 5 mail hesabına kadar ücretsiz veriyor. Hem sunucunuzun kaynaklarını boşa ayırmamış olursunuz hem de bakım derdi vs olmaz. Ama ücretsiz olanda outlook kullandırmıyor sadece webde ve kendi uygulamasını indirerek kullanabiliyorsunuz

Hocam google o konuda biraz katı. Sunucu ipniz yeniyse veya belirli bir bilinirlik hacmine ulaşmadıysa yine de güvenmeyebiliyor.

Çok kullanıcınız olmayacaksa tavsiyem harici hizmetlere yönlendirin örneğin zoho tek domainde 5 mail hesabına kadar ücretsiz veriyor. Hem sunucunuzun kaynaklarını boşa ayırmamış olursunuz hem de bakım derdi vs olmaz. Ama ücretsiz olanda outlook kullandırmıyor sadece webde ve kendi uygulamasını indirerek kullanabiliyorsunuz
Hocam baby maile geçtim. Sorunum gönderme kısmındaydı. Baby mail ile göndermeyi hallediyorum. Bir VDS üzerine de Mailcow kurup mail alma işini de oradaki inboxlara yapıyorum.

Teşekkür ediyorum yanıtınız için.

ilksms
Geri