Özel eğitim öğrencileri dersine girme

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar özel eğitim öğrencilerinin programlarında bilişim teknolojileri dersi oluyor bu dersi biz verebiliyormuyuz? Yönetmeliği konusunda bilgisi olan var mı? Müzik ve resim öğretmenleri özel eğitim öğrencilerine ders veriyor bizde durum nedir?

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde açılan sınıflarda dersler özel eğitim öğretmenleri tarafından okutulur. Ancak, ilkokullarda haftalık ders çizelgesinde yer alan din kültürü ve ahlak bilgisi ile diğer kademelerdeki din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ile meslek dersleri ilgili alan öğretmenleri tarafından okutulur. Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmenleri ders işlenişine destek vermek üzere katılır.
şöyle madde var ama bizim dersimiz meslek dersi kapsamına giriyor mu acaba ?

ç) Dersler özel eğitim öğretmenleri tarafından okutulur. Ancak ilkokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi; ortaokulda din
kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ilgili alan öğretmenleri tarafından
okutulur. Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmenleri de ders işlenişine destek vermek üzere katılır.

ç) Dersler özel eğitim öğretmenleri tarafından okutulur. Ancak ilkokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi; ortaokulda din
kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ilgili alan öğretmenleri tarafından
okutulur. Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmenleri de ders işlenişine destek vermek üzere katılır.
hocam bu madde Birden fazla yetersizliği olan bireylerin eğitimi başlığı altında.
İlköğretim programı uygulayan özel eğitim sınıfları başlığı altında da
Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizmi olan öğrenciler için açılan sınıflarda birinci sınıftandördüncü sınıfa kadar ve beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar dersler özel eğitim öğretmeni tarafından okutulur. İlkokuldaaçılan sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi, ortaokulda açılan sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik vebeden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ile meslek dersleri ilgili alan öğretmenleri tarafından okutulur. Alan öğretmenitarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmeni de ders işlenişine destek vermek üzere katılır.
bu madde var buradaki meslek dersleri kapsamına bizim dersimiz dahil midir?

Özel eğitim programı uygulayan özel eğitim sınıfları başlığı altında da
ğ) İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde açılan sınıflarda dersler özel eğitim öğretmenleri tarafından okutulur. Ancak,ilkokullarda haftalık ders çizelgesinde yer alan din kültürü ve ahlak bilgisi ile diğer kademelerdeki din kültürü ve ahlak bilgisi,görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alanlarına ilişkin dersler ile meslek dersleri ilgili alan öğretmenleri tarafından okutulur.Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmenleri ders işlenişine destek vermek üzere katılır.
benzer madde bu başlıkta da var.

Özel eğitim ortaokulunda 5 lerde ve 6 larda zorunlu 2 şer saat dersimiz var fakat 7 ve 8 lerde seçmeli vardı kaldırıldı. Bu okullarda 6 saat derse norm veriliyor. Müzik görsel sanatlar beden din teknoloji tasarım ve bilişim derslerine branş öğretmenleri 2 özel eğitim öğretmeni ile beraber derse giriyor. Yani derste 3 öğretmen oluyor.

Özel eğitim ortaokulunda 5 lerde ve 6 larda zorunlu 2 şer saat dersimiz var fakat 7 ve 8 lerde seçmeli vardı kaldırıldı. Bu okullarda 6 saat derse norm veriliyor. Müzik görsel sanatlar beden din teknoloji tasarım ve bilişim derslerine branş öğretmenleri 2 özel eğitim öğretmeni ile beraber derse giriyor. Yani derste 3 öğretmen oluyor.
Bunun yönetmelikte yeri var mı hocam peki kimi giriyor kimi giremez diyor anlamadım

Hocam hiç yönetmeliğe ihtiyaç duymadım. Dersim var, normum var, giriyorum elhamdulillah.

Okulundaki özel eğitim sınıflarındaki dersler normda gözüküyorsa senindir. Gözükmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır.

Girebilirsiniz Hocam, quiver uygulamasına bayılıyorlar, quizizz ile çok güzel öğreniyorlar, 15dk Ankara’nın Bağları şartıyla yarım saat her dersi dinliyorlar çok tatlılar

Görme engelliler ortaokulunda görev yapıyorum. Diğer özel eğitim ortaokullarından farklı olarak görme ve işitme engelliler Ortaokulunda akademik sınıflara (ortaokul müfredatı) tek başına branş öğretmeni derse girer. Bu sınıfların Özel Eğitim öğretmeni yoktur.

Ancak çoklu yetersizliği olan çok engelli özel eğitim (yani görme+ zihinsel, görme+otizm, görme+ zihinsel+fiziksel engel vb) sınıflarında din kültürü,resim,müzik, beden öğretmenleri ve 2 Özel Eğitim öğretmeni ile birlikte ders yapmaktadırlar. BTY ve seçmeli dersleri bu sınıflarda yok

Bu sınıflarda tek istisna hafif zihinsel engelliler sınıfıdır. Geçen sene akademik görme engelliler dışında sadece görme+hafif zihinsel engelli olan sınıfta ek olarak derse girdim 2 özel eğitim öğretmeni ile. Çünkü bu sınıfların ders programı akademik sınıflarla aynı.

Görme engelliler ortaokulunda görev yapıyorum. Diğer özel eğitim ortaokullarından farklı olarak görme ve işitme engelliler Ortaokulunda akademik sınıflara (ortaokul müfredatı) tek başına branş öğretmeni derse girer. Bu sınıfların Özel Eğitim öğretmeni yoktur.

Ancak çoklu yetersizliği olan çok engelli özel eğitim (yani görme+ zihinsel, görme+otizm, görme+ zihinsel+fiziksel engel vb) sınıflarında din kültürü,resim,müzik, beden öğretmenleri ve 2 Özel Eğitim öğretmeni ile birlikte ders yapmaktadırlar. BTY ve seçmeli dersleri bu sınıflarda yok

Bu sınıflarda tek istisna hafif zihinsel engelliler sınıfıdır. Geçen sene akademik görme engelliler dışında sadece görme+hafif zihinsel engelli olan sınıfta ek olarak derse girdim 2 özel eğitim öğretmeni ile. Çünkü bu sınıfların ders programı akademik sınıflarla aynı.
akademik sınıflarla aynı bilişim teknolojileri ve yazılım dersi var ama yönetmelikte dersin adı geçmiyor meslek dersleri tabiri var o kapsamada dersimiz girmiyor sanırım

Hocam işitme engelliler meslek lisesi var özel eğitim 3. kademe (lise eşdeğeri gibi düşünülebilir) iş okulları var bunlarda meslek dersleri tabiri var. Hatta meslek liselerinin özel eğitim sınıfları olanlar var. Bunlara BT öğretmeni derse girer. Meslek dersi geçer

Ortaokul hafif zihinsel engelli sınıflarda,
İşitme ve görme engellilerde akademik sınıflarda BTY dersimiz var. (Bilg. ve Öğrt. Tek. Öğrt )
İlköğretim programı uygulanır kısmı burada yazar.( Burada branş adları geçmiyor) Her öğrenciye Bep yapılır

Başka özel eğitim programı uygulayan özel eğitim okulu türü varsa da bilmiyorum

ilksms
Geri