Öz Değerlendirme Formlarını İnternetten Pratik Hazırlama

Kodla Büyü

ilk3r

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,285
Arkadaşlar Öğrencilerden Öz değerlendirme formlarını toplamak için çok kolay bir yöntem keşfettim. Bilen arkadaşlar vardır.

Google'ın Dökümanlar başlığında form ekleme diye bir seçenek mevcut burada kendinize göre istediğiniz maddeleri seçerek form oluşturabilmektesiniz.
Bu yöntemi bende dün keşfederek öğrendim. Tüm basamakların öz değerlendirme formlarını aşağıdaki gibi düzenleyip öğrencilere sayfa linklerini NSS ile gönderdim. Her öğrenci kedi isimlerini girerek doldurdular ve daha sonra yine google'ın özelliği olan database'den excel sayfasından düzenli bir şekilde çıktı aldım.

Örnek
https://spreadsheets.google.com/viewfor ... YjBIUFE6MA

Form Oluşturma ve Kullanma Rehberi

Dokümanlar listenizde form oluşturma:
1.Yeni > Form'u tıklayın.
2.Açılan form şablonuna, istediğiniz soru ve seçenekleri ekleyebilirsiniz.
3.Sorularınızı eklemeyi tamamladıktan sonra Bu formu e-postaylar gönder öğesini tıklayın.
4.Bu formu göndermek istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini ekleyin.
5.Gönder'i tıklayın.
Bir e-tabloda form oluşturma:
1.Form açılır menüsünü tıklayın ve Form oluştur öğesini seçin.
2.Açılan form şablonuna, istediğiniz soru ve seçenekleri ekleyebilirsiniz.
3.Sorularınızı eklemeyi tamamladıktan sonra Bu formu e-postaylar gönder öğesini tıklayın.
4.Bu formu göndermek istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini ekleyin.
5.Gönder'i tıklayın.

Daha fazla bilgi için http://docs.google.com/support/bin/topic.py?topic=15166
 
Form yanıtlarını görüntüleme

E-tabloyu form yanıtlarıyla birlikte görüntülemek için formun sağ üst köşesindeki Yanıtları görüntüle öğesini tıklayın ve E-tablo'yu seçin. Dokümanlar listesinde ikisini de kolayca bulabilmeniz için, form ve e-tablo için aynı ismi kullanmanız önerilir.

Formu kaç kullanıcının doldurduğunu hemen görüntülemek ve yanıtlarını öğrenmek için yanıt özetine göz atabilirsiniz. Görüntülemek için, e-tablonuzda Form > Özeti göster'i tıklayın.

Yanıt özet sayfası yeni bir pencerede açılır.

Not: Yanıtları gözden geçirirken kullanıcıların bir formu birden fazla kez göndermesini engelleyemeyeceğinizi, bu yüzden aynı kişinin birden çok yanıt göndermiş olabileceğini unutmayın. Ancak Google Apps kullanıyorsanız formunuzu dolduran kişilerin e-posta adreslerini kaydedebilir, böylece yinelenen yanıtları kolayca ayırt edebilirsiniz.

Formunuzu dolduran kişilerin yanıtların özetini görmesine izin verebilirsiniz. Özetin herkes tarafından görüntülenebilmesini sağlamak için 'Onayı düzenle' penceresinde 'Yanıt özetini herkesin görmesine izin ver' seçeneğini belirleyin.
 
Değerlendirme formlarına gerek yok ki TTKB zaten çocukları değerlendirmiş mükemmel biliyorlarmış biz niye değerlendirelim ki?
 
Geri
Üst